Titulní strana Sportu aneb najdi pět rozdílů

Dost netradiční vzhled měla přinejmenším v některých moravských regionech titulní strana čtvrtečního vydání deníku Sport. Jak si mohli všimnout pozornější čtenáři, použita totiž byla navlas stejná dominantní fotografie, jako ve středečním čísle! Jak se něco takového může stát?

Jakožto člověk přímo nezainteresovaný se samozřejmě můžu jen dohadovat, ale nejpravděpodobnější se mi jeví, že Sport počítal pro čtvrteční vydání s otvírací (rozuměj hlavní titulní) fotografií ze zahájení MS lyžařů v Liberci.

Někde ale nastala chybka, fotečka nebyla a tak se pro moravské vydání narychlo předělávala středeční titulka s odvolaným trenérem Stavjaňou, na kterou se (pravda trochu násilně) narouboval titulek a perexík o tom, že hokejový Třinec (už bez Stavjani, oslí můstek :) bude bojovat o účast v play-off.

Jak se můžete přesvědčit na internetu, ani v českých krajích, které mají obvykle deníkovou uzávěrku o něco později, ale ve čtvrtek na jedničce nevyšel liberecký šampionát, nýbrž titulní strana s fotbalovým trenérem Sparty Chovancem, tedy vlastně takříkajíc nouzová varianta číslo dvě, jen sofistikovanější a s delším časem přípravy :)

Zvláštní je, že uvnitř čísla materiál o zahájení lyžařského svátku nechybí, a to dokonce i v té nešťastné "Stavjaňovské" mutaci. V každém případě se třinecký ex-kouč stal v pravém slova smyslu celebritou, těžko říct, kdo naposledy opanoval dvakrát po sobě titul nejčtenějšího sportovního deníku u nás :)

Autor: Lukáš Pařenica | čtvrtek 19.2.2009 13:00 | karma článku: 8,79 | přečteno: 1542x