Manifest Evropských dětí

Vážení politici v Evropských zemích! Obracíme se na Vás, jelikož si děláme starosti o naši budoucnost. A také o naše rodiče.

Na rozdíl od některých z Vás si nemyslíme, že naše kultura je vyprázdněná. Chodíme do školky, do školy, zapojujeme se do kroužků a učíme se znát naše tradice.

Údajně se nás rodí málo a tak někteří z Vás se domnívají, že řešením je vpouštět do Evropy kohokoliv, jen aby doplnil počty.

Jenže radši nemluvíte o tom, proč se nás rodí málo. Protože naši rodiče pracují a jsou pod velkým tlakem. Mezi třetinou a polovinou roku pracují, aby uživili Vás a spoustu institucí. Dříve živili jen národní instituce, ale teď živí navíc i Evropské instituce a nové národní instituce, které jsou potřeba, aby udržovaly kontakt s Evropskými institucemi.

Tak místo vymýšlení, jak nalákat přistěhovalce ze zemí, které s naší kulturou nemají nic společného, zkuste něco udělat pro tu naši. Protože integrace těch lidí, které Vy přilákáte, budou platit opět naši rodiče, ne Vy. A tato integrace, pokud se vůbec povede, potrvá generace.

Vytvořte prostředí, které nebude házet pracujícím rodičům klacky pod nohy, snižte jim daně a vyplácejte míň dávek těm, kteří se rozhodli nedělat nic. Tak jednoduché to je, stačí si jen vysvětlit, kdo v naší kultuře podporuje ty opravdové hodnoty, na kterých Evropa stojí již velmi, velmi dlouho: píle, rovnoprávnost žen a mužů, demokracie a právo.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Václav Pavlovec | pondělí 28.9.2015 9:00 | karma článku: 16,00 | přečteno: 259x