Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Dokonalá žena hledá ideálního chlapa...

Milý Alexandře, promiň, ale žiješ bludu.Tvá snaha je marná, hledáš úplně zbytečně - všechny ženy jsou ideální. Tedy samozřejmě každá pro jiného. Nevěříš mi? Tak si laskavě přečti tohle, třeba změníš svůj poněkud středověký názor.

Tak teda bylo to zhruba nějak takhle:

Alena, Romča a Simona se znaly už od čtvrté třídy základní školy, ale kamarádit se začaly až v páté. Může za to Jára Dvořáček.

Totiž, ten den byly ve školní jídelně škubánky s mákem, jídlo které mnozí z nás ze srdce nenáviděli. Jenže dojídat se muselo, žádné výmluvy se nepřipuštěly. Na to dohlížela přísná družinářka Konopásková, přezdívaná Konopí. A nejít na oběd, to také zavánělo průšvihem. To už bylo skoro lepší nejít vůbec do školy.

Jít či nejít, před tímhle dilematem stály dvě jedenáctileté dívenky z 5. B. Po poslední vyučovací hodině, byl tuším zemák, se odebraly nenadšeně do jídelny a vymýšlely jak se vyhnout nevyhnutelnému osudu.

"Jestli mě Konopí bude nutit jíst ty škubánky, tak se pozvracím", oznámila Romča Simoně, která stála čistě náhodou za ní ve frontě na oběd.
"Proč myslíš, že mám dneska tuhle sukni s velkejma kapsama?" řekla na to Simona.
Romča se podívala závistivě na Simoninu sukni, prestože ona sama měla zrovna ten den na sobě ty tuzexový pískový manžestráky s laclem a miliónem kapsiček. Ale při představě, že by si cpala škubánky do kapes nebo za lacl místo do břicha, se jí udělalo zle ještě víc.
"Holky, tak já to za vás klidně dojím", navrhla účastně Alena, která stála opodál a náhodou zaslechla jejich debatu. Alena byla velmi hezká a také více než baculatá spolužačka Romči a Simony. I přes svou "nadměrnou" postavu si ve třídě vydobyla respekt a oblibu, protože byla také velmi dobrosrdečná, nezištná a byla s ní legrace.

Tak tedy záměr dívek by se málem i povedl, kdyby se do toho nemotal Jára Dvořáček, pověstný lotr z 5.C . Schválně si sednul ke stejnému stolu jako dívky a trapně se předváděl. Jako obvykle. Nejdříve začal po děvčatech házet očkem a pak těma škubánkama.

Holky si to pochopitelně nenechaly líbit a tak začala škubánková bitva, kterou necitlivě přerušila až družinářka zvaná Konopí. Všichni čtyři byli následně po škole a museli uklízet jídelnu, ale ten den Romča, Simča a Ála nejen uzavřely nerozlučné přátelství, ale i dočasný klid zbraní s Járou Dvořáčkem.

V dalších čtyřech letech spolu tihle kamarádi prožili mnoho zásadních životních zvratů a hlubokých myšlenkových prozření: například zjištění, že ne všichni dospělí jsou úplní pitomci; že pubertu si musíme zažít všichni (i naši rodiče); že ten "vopruz" minimálně jednou do měsíce, kdy se z holek údajně stávaj´ ženy prej bude trvat dalších pětatřicet let; že ten legrační pindík mezi nohama kluků není jen na čůrání; že nejsprávnější a nejúžasnější  kluk ze třídy se může zamilovat i do úplně obyčejné "ošklivky"; že nejkrásnější holka ze třídy může být nesnesitelná nána, které se všichni raději vyhnou obloukem... a tak dále.

Tedy konečně bych už se mohla dostat k tomu, proč to píšu takhle zeširoka, Alexandře.

Totiž tahle čtyřka bývalých spolužáků, Romča, Simona, Ála a příležitostně pozvaný Jára, se spolu scházela i dalších pětatřicet let. Věděli o sobě za ta léta skoro všechno. Bez studu a pocitu trapnosti si mohli svěřovat své životní trable, kotrmelce a přehmaty, a že jich bylo!

Romča, která byla z téhle party holek (Járu nepočítám, ten byl jen "externista" opačného pohlaví) nejhezčí, nejchytřejší a také nejambicióznější, hned po gymplu začala pracovat jako letuška na lince Praha-Bangkok a přitom levou zadní vystudovala Právnickou fakultu a psychologii na FF UK. Mohla mít jakéhokoliv chlapa, na kterého by jen jedním okem mrkla, protože byla krásná, štíhlá, sexy a vždy dokonale oblečená a namalovaná. Jenže ten "Mr. Right" pořád nikde. A když se z ní stala top manžerka mezinárodní firmy, po chlapech, kromě těch, kterým šlo jen o byznys nebo o sex (případně obojí), jako by se slehla zem. No možná, že si do profilu seznamek nemusela hned dávat tu fotku v titěrných plavkách z pláže na Bali a text: "Dokonalá žena hledá ideálního chlapa..." Odepisovali jí jen samí recesisti nebo týpci, co hledali nezávazný "záskok" za stárnoucí manželky.

Teprve po letech přišla na to, že hlavní problém není v tom, že je krásná, chytrá, umí úžasně vařit a má šesticiferný plat. Na jedné seznamovací dovolené se zakoukala do ženy podobného ražení, která také marně hledala toho Pravého, až našla tu Pravou. Žijí spolu už patnáct let, pořídily si dvě děti ze zkumavky a založily novou firmu.

To Simona v kariéře žádnou díru do světa neudělala. S odřenýma ušima odmaturovala na ekonomce, prošla několika nudnými místy sekretářek a usoudila, že jejím posláním není psaní nudných úředních dopisů a vaření kafe šéfovi. Hned v jednadvaceti se vdala a začala rodit děti. Ve třiceti se rozvedla, aby pak v pětatřiceti mohla porodit dalšího potomka s manželem číslo dvě. Mezitím jí profesně tak trochu ujel vlak, protože místo aby byla "in" a průběžně se dovzdělávala a zvyšovala si kvalifikaci, tak spíše studovala ženské časopisy, zejména takovou tu rubriku "Dokonalé štěstí" nebo tak nějak. Bohužel tam nepsali nic o tom, jak přinutit manžela, aby si před spaním občas čistil zuby a páchnoucí ponožky odhazoval do koše na prádlo a ne vedle postele.

O dokonalém štěstí spíše jenom snila, než aby ho naplno prožívala. S televizními filmy podle Rosamundy Pilcher, Utty Danelly nebo Ingy Lindström se její život srovnávat příliš nedal, a tak si alespoň pořád opakovala: máš celkem hodnýho chlapa, nebije tě, má rád tvoje tři děti a jedno svoje, hypotéku splácíte, tak co bys ksakru ještě chtěla.

A nakonec, jak to dopadlo s Álou? Ta se svého zvyku dojídání škubánků a jiných jídel bohužel nezbavila, takže časem to dopracovala na 200 kilogramů. Myslíš, že tím od sebe odháněla chlapy? Ani náhodou! Pořád to byla ta hezká, milá, věčně usměvavá Ála a o nápadníky nikdy neměla nouzi. Vybrala si Břéťu, který uměl na rozdíl od ní vařit (ano slyšíš dobře, opravdu byla v kuchyni dost marná), líbily se mu její špeky, přestože sám byl štíhlý, a jak se zdá, byli stvořeni jeden pro druhého. Přestože jim všichni předpovídali brzký krach, jsou spolu už více než třicet let, mají tři děti a zatím dvě vnoučata a chovají se k sobě pořád jako za časů romantického chození.

A proč ti to, Alexandře vlastně vykládám? Ále, tuhle jedna z holek přinesla na sraz vytisknutý ten blábol, co jsi nechal kolovat na internetu, za který tě všichni čtenáři pěkně vyhejtovali ( Viz: https://plus100.cz/to-nemuze-myslet-vazne-muz-sepsal-pravidla-pro-idealni-zenu-cely-internet-ho-nenavidi/). Pěkně se tomu všechny nasmály. No uznej, copak vztahy mezi muži a ženami se dnes řídí podle těchhle ujetých pravidel?

1. Buď štíhlá
2. Musíš umět vařit
3. Musíš mít dlouhé vlasy
4. Maluj se
5. Buď ženská
6. Buď půvabná
7. Buď smyslná
8. Hol se
9. Buď módní a in
10. Nos růžovou a ženské barvy
11. Miluj muže
12. Poslouchej muže

To by ti Rosamunde Pilcher nebo Utta Danella pěkně omlátily o hlavu, a dokonce i Jára Dvořáček to označil za totální "bulšit" a pravil moudře: "Nesnaž se ženský vnutit svoje pravidla, protože se hned vytasí s těmi svými. Naopak, nauč se jí naslouchat (v rámci svých omezených chlapských možností) a bude vám to klapat...

Takže asi takhle, milý Alexandře. Až zase budeš chtít pobavit několik desítek tisíc followerů, dej vědět. Jo a nediv se, pokud ti to nějaká dokonalá žena, co hledá ideálního chlapa, vrátí i s úroky. :))

 

Autor: Pavla Kolářová | neděle 19.7.2020 9:11 | karma článku: 18,60 | přečteno: 555x
  • Další články autora

Pavla Kolářová

Lupénková pilka v rukou rozvášněných žen aneb Jak to vidí umělá inteligence

Člověk se nestále učí, neb je to tvor rozumný a příroda ho obdařila inteligencí. Prý... No, dejme tomu, že ano. Jenomže je to také tvor líný a co může, to si usnadní. Vezměte si takový pazourek, zápalky, kolo, splachovací záchod...

22.2.2024 v 15:47 | Karma: 12,24 | Přečteno: 242x | Diskuse| Ostatní

Pavla Kolářová

Dobrej ročník...

Tak teda zase jsme o rok starší. Nepotrpím si na patetická slova, ani tu nechci bilancovat, jen trochu zalistuji ve svých vzpomínkách. Asi začnu s alkoholem. Totiž ne s jeho konzumací, ale dám k dobru pár poznatků, které jsem...

7.1.2024 v 10:32 | Karma: 17,07 | Přečteno: 305x | Diskuse| Ostatní

Pavla Kolářová

Když nechcete zapadnout...

Tak nám už více než dva dny chumelí... Pár centimetrů sněhu? Řeknete si, to je toho. Ti z města jsou ňáký zpovykaní. U nás jsme na něco takového dávno zvyklí... No i když v posledních letech je toho bílého nadělení čím dál tím...

3.12.2023 v 15:08 | Karma: 15,24 | Přečteno: 324x | Diskuse| Ostatní

Pavla Kolářová

Nemáme koule, zeptejte se příští týden...

V obchodech pomalu a jistě začíná každoroční předvánoční šílenství a mě se zmocňuje každoroční panika. Pokud nemusím, tak v následujících týdnech do žádných větších obchodních center nepáchnu. Zvažuji několik únikových variant,...

12.11.2023 v 11:19 | Karma: 30,80 | Přečteno: 3573x | Diskuse| Ostatní

Pavla Kolářová

Konečně je hnusně...

Víte co? Od tý doby, co tu máme to globální oteplování či co, je počasí celý poblázněný a kdo se v tom má vyznat, jaké je vlastně roční období. V zimě je teplo. Na jaře mrzne. V létě je extrémní sucho nebo prší a prší. No a...

4.11.2023 v 15:04 | Karma: 18,29 | Přečteno: 361x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Nahá umělkyně za zvuků techna házela před dětmi hlínou. Už to řeší policie

3. května 2024  10:10,  aktualizováno  13:43

Policie prošetřuje vystoupení, ke kterému došlo na Akademii výtvarných umění (AVU). Umělkyně a...

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Německo je otřeseno. Přišel brutální útok na politika, pak následoval další

4. května 2024  17:40,  aktualizováno  21:09

Na lídra kandidátky německé sociální demokracie (SPD) v Sasku do evropských voleb Matthiase Eckeho...

Vyváděla strašné věci. Zahradil označil Jourovou za nejhorší z eurokomisařů

4. května 2024

Premium Když Česko vstoupilo 1. května do Evropské unie, byl tam matador ODS Jan Zahradil kooptován...

Auto vyjelo z vozovky a srazilo tři lidi. Žena zemřela, dvě vnučky jsou zraněné

2. května 2024  16:40,  aktualizováno  3.5 12:38

Osobní auto srazilo dnes odpoledne v Čáslavicích na Třebíčsku ženu a dvě děti. Žena srážku...

Izrael zavřel hraniční přechod do Pásma Gazy. Humanitární pomoc tam končí

5. května 2024  14:36,  aktualizováno  22:29

Izraelská armáda v neděli oznámila, že po ostřelování uzavírá hraniční přechod Kerem Šalom, určený...

Příměří v nedohlednu. Jednání Izraele s Hamásem v Káhiře ztroskotala

5. května 2024  18:31,  aktualizováno  22:26

V Káhiře v neděli skončila jednání o příměří mezi radikálním palestinským hnutím Hamás a Izraelem,...

Poslance SPD jsem zbil já, přiznal se 17letý mladík. Došlo k dalšímu ničení

5. května 2024  11:22,  aktualizováno  20:49

Drážďany v sobotu zaznamenaly další předvolební útok. Tentokrát šlo o stánek protiimigrační...

Strach z migrace i rebelie proti levici. Mladí Němci se přiklánějí k AfD

5. května 2024  20:15

Čekali byste, že mladí Němci volí hlavně Zelené nebo jiné levicové strany? Omyl Roste podíl těch,...

  • Počet článků 333
  • Celková karma 12,24
  • Průměrná čtenost 873x
Píšu, tedy jsem. Díky, že to občas někdo čtete. Neberu se příliš vážně, jen tak plkám, vymýšlím si, hraju si se slovy, protože je to pro mne tak trochu droga a tak trochu psychoterapie.