Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Zastaví se neonacistické zrůdnosti na Facebooku ?

Nikdy nezmizí úplně - ale nebojme se proti zrůdnostem ozvat. Dnes píši o tom, co řeší mladí a překvapilo mě, že rázně. Jde o to, co se jim nelíbí na Facebooku. Tato sociální síť je docela báječné místo a z 95 % jsou tam slušní lidé. Na Facebooku se sejdeme virtuálně s lidmi, kteří po studiích žijí v zahraničí, nebo prostě bydlí daleko, máme tam zájmové skupiny, a je i fotoalbem pro příbuzné a přátele uživatelů. Bohužel se tam najdou ti, co Facebook zneužívají pro šíření nepovolených ideologií, nebo krutých fotografií. Nemluvím o humoru nebo černém humoru, které mám také ráda. Nemluvím o nevkusu, to není měřítko a každému se líbí něco jiného - ale mluvím o těch stránkách, které jsou dílem hyenismu, nebo nacismu a nabádáním proti lidskosti. A o to horší je, že nás na ni upozornily děti. Uznávám svobodu slova, ale pokud ji někdo zneužívá k trestným činům, pak je v naší společnosti něco špatně. Navádění k zabíjení starších lidí, či nemocných dětí, k týrání zvířat - doprovázeno fotkami a videem - a navíc veřejně, je to trestný čin dle paragrafu o propagaci a podpoře hnutí, směřujících k potlačování lidských práv a svobod občanů. Nikdo by neměl zneužívat svobodu slova k trestným činnům, podporovat pedofilii a nesmí požadovat, aby vozíčkáři měli zákaz vstupu mezi zdravé, a veřejně tvrdit, že "jsou hnusní a nechceme se na ně dívat". Nikdo by neměl veřejně požadovat smrt někoho, protože je autista, nebo je příliš starý. Ale pokud si někdo myslí, že to je vtipné - tak prosím - mělo by to mít své meze. Každý máme rodiče či prarodiče a jistá úcta by měla u každého být vrozená. Ale můžu se mýlit, u někoho zřejmě převládá nenávist.

Pokud naši zákonodárci najdou chvilku, měli by ji určitě využít k vymyšlení jakési kriminální IT linky, kam by se dal ihned nahlásit web navádějící k týrání zvířat, nebo zločinu, přečinu, či vraždě. Policie evidentně nestíhá. Jak by jim bylo, kdyby k nim přišlo uplakané dítě, že na Facebooku je video, kde někdo omotal kočku lepící páskou a pak měl srandu z řevu zvířete, když jí lepenku sundával. Dost děsný video... Když se začaly rozlézat po Facebooku pozvánky na Den týrání zvířat a opravdu si začali ti ubožáci veřejně ukazovat fotky, byla založena komunita Proti Dni týrání. Uživatelům facebooku je přístupná zde:  http://www.facebook.com/#!/StopUdalostiDenTyraniZvirat

Trestním oznámením se na Facebooku podařilo konečně ke konci tohoto týdne pozastavit web navádějící k týrání a zabíjení dětí, u kterých se ve věku do 3 let projeví autismus. Paradoxně tuto stránku založil pubescent, který měl bratříčka, u kterého se autismus začal projevovat. Vyžíval se v tom, že mu něco udělal a on si to nepamatoval a tak mu škodil stále dokola, měl z toho srandu, zveřejňoval fotografie a videa. Je mi velice líto jeho rodičů, kteří už tak musí být pozorní k malému a věnovat mu čas, na druhou stranu mu nejvíce ubližuje jejich starší vlastní dítě.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pod fotografií je napsáno téma komunity: "Autisté v dnešní době začínají páchat škody a jsou nebezpeční. Chceme jejich likvidaci. Zbavme se jich." Všimnete si, že web byl funkční teprve týden a už tam měl 64 souhlasných palců - značku věty To se mi líbí. Když kdokoli z lidí na Facebooku na tuto stránku psali jakýkoli příspěvek, tak autor drze odepsal, že když ho někdo naštve, tak rovnou jednu vrazí bráchovi. Tento člověk své počínání do profilu i nafotil a využíval ho jako rukojmí k tomu, aby nikdo z lidí na sociální síti jeho stránky nekazil. Trvalo bohužel několik dní, než se podařilo web zastavit. Ale některé běží dodnes. Přečiny na internetu je třeba zastavovat co nejdříve, protože se šíří rychle.

Stránka propagující týrání dětí, nebo stránka požadující smrt všech lidí, kterým je nad 50 let je toho důkazem, má již 110 příznivců. Druhá zmiňovaná se jmenuje: Lidé nad 50 let nemají právo žít. Je to ukázka cynismu, hyenismu a nevděku mladých, kteří se baví zejména reakcemi lidí slušných. Již je řešeno trestní oznámení. Chybí nám v ČR jakási internetová právní rychlá služba, která by mohla mít non-stop linku a mohla by alespoň pozastavovat web, než se vše dotáhne k rozsudku. Web naštěstí nikdy není dlouho funkční. Dle policejní statistiky sami mladí se mezi sebou o tom informují a weby likvidují nebo nahlásí. 

Administrator tohoto webu uvádí důvod vzniku této stránky: "Důchodci zatěžují naši ekonomiku, pokud každého neproduktivního člověka zabijeme, tak bude práce pro mladé a peníze pro stát. Biologicky přestává být člověk neproduktivní kolem padesátého roku." 

 

Mě bude 50 až za pár let, takže to můžu brát jen jako hloupej vtip, kdyby nebyly v textu komunity na stránce použity Hitlerovy citáty. Dokládám na foto níže. Ve zpravodajství jsme mohli vidět maminku, která se skoro studem propadla, když jí bylo řečeno, jaké podobné stránky vytvořil její syn. Je mi jí líto. Na každé takové stránky se 24 hodin mohou dívat děti i rodiče, vadí mi přístupnost takové stránky na sociálních sítích, kterou využívá mládež a školy ke komunikaci. Facebook má většina dětí ve věku od 12 let až do dospělosti. Nemluvě o tom, že lidé pracující i podnikatelé jsou naopak kolem 50 let velmi produktivní, zkušení a finančně zajištění, je stránka založena i na nesmyslných argumentech.

Zásadní body od administrátora, proč byla založena tato stránka,  jsou zkopírovány zde:

 

________________________

Všimněte si prosím poslední věty na stránce webu - Hitlerovy výzvy: Vyhladíme všechny, kdo brzdí rozvoj lidstva! Kam až zajde zrůdnost anonymních pisálků. Navádění k vyhlazování je jasný náznak, kdo je v pozadí ...Zatímco dospělí si řeší mezi sebou směšné handrkování o tom, jestli je lépe rozumět unavenému Karlovi, nebo opilému Milošovi, a blogeři řeší, jaká bude vlajka na Hradě a diskutéři, kteří kolikrát ani nemají fotografii v profilu, vysvětlují každému, jakej musí bejt asi chudák protože volil někoho jiného a vnucují si mezi sebou mindráky, atd.

Sebestřednost a politická uvědomělost jsou pro každého důležitější, než to, co se nám děje přímo před očima. Kriminalita a vnitřní zlo mladých lidí je zde - a má bohužel někde původ. Když vidí, jak se mezi sebou baví dospělí, tak oni se mohou také bavit - drsně a po svém.

V minulosti bylo již řešeno pozastavení webu, na kterém se prodávají trička s masovým vrahem Brejvikem, Hitlerem, apod. Kolem toho se táhla dlouhá diskuze, jaké tričko ano, jaké ne, ale princip utek. Naštěstí soudci mají víc rozumu než rádoby milovníci ""svobody názoru" a byl ihned zakázán prodej trička s Brejvikem. Psala jsem o tom zde: http://pavlabrychtova.blog.idnes.cz/c/310942/Noseni-tricka-s-vrahem-Breivikem-projev-demokracie-nebo-zlocin.html

Je děsný, když na takové stránky upozorní moje přátele právě jejich dítě. Kamarádi ajtící našli weby, které nabádají k tomu, aby vozíčkáři byli vytlačeni z města a MHD. Ženy s kočárky prý mají jezdit jen v konkrétních hodinách, když nepřekáží, atd. Tato témata hovoří o tom, že společnost je nemocná odspodu - od těch mladých, co si někde z domova či školy lehce připojí internet a zlomyslně se baví. Jejich rodiče to ani nemusí tušit, a ostatní děti jsou obětí zlomyslných trollů nebo pedofilů.

Přitom stačí jen sledovat, s kým si dítě píše, o jaké stránky se zajímá (jsou v historii). Já nejsem zastáncem sledování dětí bez jejich vědomí, ale ve většině rodin s dobrými vztahy se dá mluit o všem. Najdou se tací, kterým tento druh kriminality nevadí. Ti nechť můj článek nečtou. Já mám názor jiný. Ctím svobodu slova, ale nevážím si těch, kteří jí zneužívají ke kriminálnímu počínání, zneužívání dětí, nebo ponižování osob nemocných, či starých, vadí mi i stránky navádějící a ukazující fotky trápení zvířat. Naštěstí je hodně profilů proti týrání zvířat. A za ty všichni slušní lidé děkujeme. Někdo nadává, že do toho nikomu nic není a hájí jako zábavu - tyto neonacistické druhy nenávisti.  Ale já nebudu náckům leštit boty! 

Téma tohoto článku a jemu podobná - mě trápí mnohem více, než kdo vyhrál volby, a to neustálé žabomyší hádání dvou táborů voličů. Holt koho jste si za prezidenta zvolili, toho tam máte. Je totiž jedno, kdo tam je, protože tohle opravdu nevyřeší. Naštěstí je Facebook pořád bezvadným místem, a je tam mnohem více mladých idí, kteří vytvářejí protistránky s tématy zaměřenými proti týrání zvířat a lidí. Pokud jim přijde pozvánka z webu se zločinnou tématikou, snaží se to řešit. Umějí si zřídit i respekt ve školním kolektivu, na hajlování ve škole rozhodně nejsou zvědaví. Doufám, že to bude generace, která se nebude bát a poradí si lépe...

_________________________________________ 

Po zveřejnění článku:

Děkuji čtenářům, kteří mě upozornili na odkazy proti neonacismu a zrůdnosti na Facebooku. Jsem ráda, že mladým lidem není toto téma cizí:

Stránka STOP neonacismu má 6 a půl tisíce fanoušků  http://www.facebook.com/stop.neonacismu

a stránky Mládež proti neonacismu, zaměření proti neonacismu, násilí, xenofobii a rasismu, 4 a půl tisíc členů:  http://www.facebook.com/pages/ML%C3%81DE%C5%BD-PROTI-NEONACISMU/341788522095

 

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Pavla Brychtová | pondělí 4.2.2013 4:15 | karma článku: 42,30 | přečteno: 10823x
  • Další články autora

Pavla Brychtová

Vyhraje Lukáš Pavlásek StarDance 2015?

Přiznejme si na rovinu, že stát se to může. Sázkové kanceláře prodělaly už hodně peněz na sázkách o jeho vypadnutí. Navzdory předpokladům Pavlásek jde stále do dalších kol a blíží se k finále. Proč vyhrává jeho "šlapání zelí"?

6.12.2015 v 8:40 | Karma: 47,47 | Přečteno: 35455x | Společnost

Pavla Brychtová

Česká republika má přispět 700 milionů Kč Turecku na řešení uprchlické krize EU

Tato částka má být součástí balíčku, který dostane Turecko za pomoc EU s imigrační problematikou. Premiér Sobotka označil dohodu za jeden z letošních nejvýznamnějších kroků k řešení uprchlické krize.

30.11.2015 v 4:19 | Karma: 37,74 | Přečteno: 1585x | Společnost

Pavla Brychtová

Jak dlouho bude Evropa shovívavá k násilí?

R.I.P. Paris... Jsem hodně zhnusená.... Když násilná smrt někoho přepadne při zábavě s těmi nejbližšími, tak je to naprosto chladnokrevný způsob, jak zbývající živé vyděsit. Cílem je získání respektu - ale způsobem zastrašování!

14.11.2015 v 7:10 | Karma: 35,89 | Přečteno: 1327x | Společnost

Pavla Brychtová

65 milionů Kč - cena za chystaný zákon o trvalém pobytu!

Ministerstvo vnitra ČR připravuje zákon, který má nařídit občanům, aby hlásili svůj nový trvalý pobyt do 15 dnů po přestěhování. Navíc chalupáři mají opět vystát fronty na úřadech a nahlásit si přechodný pobyt, který byl v minulosti zrušen. A předpokládaná cena související se zavedením zákona o trvalém pobytu? 65 000 000 Kč - tato částka je již zveřejněna, přičemž největší položku zahrnuje změna počítačové evidence obyvatel. Jakoby nestačily elektronické pokladny, musí se nakoupit a draze provozovat i nový systém na evidenci obyvatel.

18.4.2015 v 8:04 | Karma: 43,67 | Přečteno: 6493x | Diskuse| Společnost

Pavla Brychtová

Byznys nebo ochrana dětí? Norsko ročně odebere 12 tisíc dětí - hlavně cizincům!

Odebírání dětí bez soudu a snaha umístit děti cizinců do norských rodin - to vše již je delší dobu pod palbou kritiků okolních zemí a již roku 2007 Štrasburský soud pro lidská práva označil jednání Norských sociálních úřadů jako protiprávní a zkritizoval jednání norských soudů. Nyní je rok 2015 a situace s častým odebíraných dětí neustává. Norský právník Marius Reikeras, který podává opět stížnost Štrasburskému soudu, uvedl, že počet odebraných dětí v Norsku je ročně kolem 12 tisíc. Co je příčinou? Přísné posuzování výchovy cizinců, nebo snaha uspokojit norské pěstounské rodiny?

14.4.2015 v 7:40 | Karma: 40,63 | Přečteno: 5205x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Přes Česko přešly bouřky s krupobitím. Dálnici D1 pokrylo bahno a větve

6. května 2024  15:47,  aktualizováno  7.5

Do Česka přišly přívalové deště, na některých místech padaly i kroupy. Hasiči hlásili desítky...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Novotný je na vyhazov z ODS. Výroky o Slováčkové překročil hranici, řekl Benda

12. května 2024  12:11

Starosta Řeporyjí Pavel Novotný překročil hranice, které by se překračovat neměly, kritizoval v...

Aktivisté žádají konec pedagožky Univerzity Karlovy a přednášky o „genocidě v Gaze“

6. května 2024  12:46,  aktualizováno  7.5 9:13

Karlova univerzita by měla přehodnotit zaměstnávání osob jako je doktorka Irena Kalhousová, uvádí...

Důchod daleko, ale práci nedostanou. Nezaměstnaných šedesátníků přibývá

11. května 2024

Premium Lidé kolem šedesátky při hledání zaměstnání narážejí na zeď. Zaměstnavatelé o ně nestojí, preferují...

Bidenova administrativa má nový balík zbraní pro Izrael, vyjde na miliardu dolarů

15. května 2024  6:22

Administrativa amerického prezidenta Joea Bidena pokročila v přípravách balíku zbraní a munice pro...

Vláda má jednat o programu návratu části uprchlíků před válkou na Ukrajinu

15. května 2024  5:45

Program pomoci při návratu uprchlíků na Ukrajinu má na programu vláda. Platná podoba lex Ukrajina...

Ženě vybuchla ve vagině petarda, málem zemřela. Před soudem stane její manžel

15. května 2024  5:10

Před soud předstoupí Ukrajinec, který podle obžaloby loni v září v Kožlanech na Plzeňsku vážně...

ANALÝZA: Smutný Den nezávislosti Izraele. Ve válce, opuštěn a rozhlodáván zevnitř

15. května 2024

Premium Od spolupracovnice MF DNES v Izraeli „Měli bychom to oslavit. Určitě půjdu na hřbitov s kyticí květin a každému padlému dám na hrob...

  • Počet článků 144
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2494x
Jsem fanoušek psaného slova, pisatel dojmů a pozorovatel dění, technik, ajtík, grafik a nadšenec do designu, fotograf a certifikovaný poradce v oblasti realit a investic, milovník umění - ale hlavně jsem mamka - a velká optimistka, která doufá, že pro náš svět ještě není pozdě ! :-)

Seznam rubrik