Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Pane Zemane - koho máme volit, to bude taky nařízeno?

Tak si říkám, jestli je napětí před volbami tak neúnosné, že se nám začíná jeden z kandidátů duševně přehřívat... Taková věc, jako povinná účast u voleb v České republice, to by nenapadlo ani nynější novodobé soudruhy z KSČM. Naši občané na to nejsou všichni zvědaví, tak proč je chce někdo nutit? Pane Zemane - kromě povinné volební účasti občanů pod pokutou 5000 Kč, nechcete rovnou zavést povinné hlasy i nějaké konkrétní straně? Těžko říci, zda to budou Zemanovci, nebo zase nějaká nová strana, když Zemanovci u voleb do parlamentu tak pohořeli. Že by špatní poradci, nebo název strany? Nebo přecijen lídr s komunistickou minulostí? Nebo dokonce lídr s pochybnou minulostí?

To bude ono - pochybná minulost - Zeman, Klaus, Kavan, Srba, Šlouf -spojenci minulosti opět na scéně! V naší minulosti nebyl jiný premiér s tak pochybným okruhem přátel a pomahačů. Chceme podporovat způsoby, které jsme jako občané před pár lety odsoudili? Ve volbách od té doby Zemanova strana nevyhrála a i když se snažil založit novou, nedostal se do parlamentu. Lidé nedali Zemanovcům potřebná procenta. Jak se však doba jeho politického působení oddaluje, tak lidé zapomínají.

Pan Zeman se rozhodl stát prezidentem. Není zbytečně skromný a protože chce pěknou kampaň, bere peníze, kde se dá. Situaci mu však komplikuje zákon, který nařizuje transparentnost kampaně. Díky tomu vidíme, kdo je na pozadí.  Vzpomene si na ty staré kauzy spojené s východními podnikateli... staří přátelé vždy pomohou, natož když můžou mít očko u budoucího prezidenta, kdyby se podařilo občany oblbnout až k cíli.

Už v minulosti si uměl Miloš Zeman udělat přátele, pamatuju jeho aféru se společností Chemapol - příjemný dar na čerpání benzínu na jejích čerpacích stanicích. Milošova strana ovšem dokáže ušetřit na daních - proč by se tam psalo vše, že? Takže dar nebyl nakonec ani v účetnictví, ani v daňovém přiznání. Případ řešila policie, dokud nebylo nařízeno pozastavení...

Zeman coby finanční odborník se ukázal i při kauze IPB, na kterou jeho vláda uvalila nucenou správu, a poté ji symbolicky prodala za 1 Kč. Zábavné? Pro vládu pana Zemana asi ano, ale skutečná cena byla kolem 34 000 000 000 Kč. A díky nevýhodné smlouvě a arbitráži naší republice propadlo sítem dějin dalších pár miliard...

Povedená byla i Zemanova dálnice D47...Vláda Miloše Zemana v červnu 2002 bez výběrového řízení rozhodla, že bude uzavřena smlouva pro výstavbu ostravské dálnice D47 s konsorciem Housing & Construction (H&C). Na podzim téhož roku byla smlouva napadena jako krajně nevýhodná pro stát. V březnu 2003 vláda smlouvu vypověděla a pokuta za vypovězení smlouvy = 650 miliónů Kč!!! Bravo pánové.

Stejně tak schéma financování těchto voleb je zajímavé. Schéma nám ukazuje nejvyšší částky právě u pánů, kteří se dostali do druhého kola, ale u pana Zemana je docela velká část (cca třetina) označena barevně, kde není doposud doložen původ pěněz. Když už si dali Zemanovci tu práci a peníze sehnali, tak chápu, že z to budou chtít, aby voliči přišli. Otázka, zda budou ale volit pana Zemana, když on je ten, kdo je k tomu bude nutit...

Další otázka se nabízí, zda povinná účast u voleb nebyl opět pokus o zmatení části voličů, kteří by si mohli myslet, že je povinná účast už tento víkend. Přecijen v malých obcích se všichni znají a nevyplněné jméno u volebního archu - to by byl průšvih a pokuta! 5 000 Kč je pro běžného občana vělká částka.

A tentokrát ani nepředpokládám, že by to byl od něho vtip. Na to se tvářil příliš vážne. Nám Čechům se může zdát Miloš Zeman zajímavý svým smyslem pro humor, ale v mnoha kulturách jsou jeho bonmoty nepřípustné. Jako premiér při návštěvě Izraele přirovnal Jásira Arafata k Adolfu Hitlerovi a Palestinu k Třetí říši nebo jindy prohlásí, že stát Kosovo považuje za islámskou teroristickou diktaturu financovanou narkomafiemi. Nerada bych se dočkala dalších takových trapasů, pokud by se stal prezidentem...

 

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Pavla Brychtová | středa 23.1.2013 16:52 | karma článku: 17,25 | přečteno: 720x
  • Další články autora

Pavla Brychtová

Vyhraje Lukáš Pavlásek StarDance 2015?

Přiznejme si na rovinu, že stát se to může. Sázkové kanceláře prodělaly už hodně peněz na sázkách o jeho vypadnutí. Navzdory předpokladům Pavlásek jde stále do dalších kol a blíží se k finále. Proč vyhrává jeho "šlapání zelí"?

6.12.2015 v 8:40 | Karma: 47,47 | Přečteno: 35455x | Společnost

Pavla Brychtová

Česká republika má přispět 700 milionů Kč Turecku na řešení uprchlické krize EU

Tato částka má být součástí balíčku, který dostane Turecko za pomoc EU s imigrační problematikou. Premiér Sobotka označil dohodu za jeden z letošních nejvýznamnějších kroků k řešení uprchlické krize.

30.11.2015 v 4:19 | Karma: 37,74 | Přečteno: 1585x | Společnost

Pavla Brychtová

Jak dlouho bude Evropa shovívavá k násilí?

R.I.P. Paris... Jsem hodně zhnusená.... Když násilná smrt někoho přepadne při zábavě s těmi nejbližšími, tak je to naprosto chladnokrevný způsob, jak zbývající živé vyděsit. Cílem je získání respektu - ale způsobem zastrašování!

14.11.2015 v 7:10 | Karma: 35,89 | Přečteno: 1327x | Společnost

Pavla Brychtová

65 milionů Kč - cena za chystaný zákon o trvalém pobytu!

Ministerstvo vnitra ČR připravuje zákon, který má nařídit občanům, aby hlásili svůj nový trvalý pobyt do 15 dnů po přestěhování. Navíc chalupáři mají opět vystát fronty na úřadech a nahlásit si přechodný pobyt, který byl v minulosti zrušen. A předpokládaná cena související se zavedením zákona o trvalém pobytu? 65 000 000 Kč - tato částka je již zveřejněna, přičemž největší položku zahrnuje změna počítačové evidence obyvatel. Jakoby nestačily elektronické pokladny, musí se nakoupit a draze provozovat i nový systém na evidenci obyvatel.

18.4.2015 v 8:04 | Karma: 43,67 | Přečteno: 6493x | Diskuse| Společnost

Pavla Brychtová

Byznys nebo ochrana dětí? Norsko ročně odebere 12 tisíc dětí - hlavně cizincům!

Odebírání dětí bez soudu a snaha umístit děti cizinců do norských rodin - to vše již je delší dobu pod palbou kritiků okolních zemí a již roku 2007 Štrasburský soud pro lidská práva označil jednání Norských sociálních úřadů jako protiprávní a zkritizoval jednání norských soudů. Nyní je rok 2015 a situace s častým odebíraných dětí neustává. Norský právník Marius Reikeras, který podává opět stížnost Štrasburskému soudu, uvedl, že počet odebraných dětí v Norsku je ročně kolem 12 tisíc. Co je příčinou? Přísné posuzování výchovy cizinců, nebo snaha uspokojit norské pěstounské rodiny?

14.4.2015 v 7:40 | Karma: 40,63 | Přečteno: 5205x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Přes Česko přešly bouřky s krupobitím. Dálnici D1 pokrylo bahno a větve

6. května 2024  15:47,  aktualizováno  7.5

Do Česka přišly přívalové deště, na některých místech padaly i kroupy. Hasiči hlásili desítky...

Německo je otřeseno. Přišel brutální útok na politika, pak následoval další

4. května 2024  17:40,  aktualizováno  21:09

Na lídra kandidátky německé sociální demokracie (SPD) v Sasku do evropských voleb Matthiase Eckeho...

NATO určilo červené linie. Má dva scénáře zásahu proti Rusku, píší média

6. května 2024  12:35

Premium Severoatlantická aliance připravila krizové scénáře „červených linií“, při jejichž překročení...

S babičkou nepřežila nehodu ani vnučka. Její orgány zachránily tři jiné děti

6. května 2024  12:02,  aktualizováno  13:46

Nehoda z Čáslavic na Třebíčsku si vyžádala druhou oběť. Auto tam minulý čtvrtek zatím z...

Aktivisté žádají konec pedagožky Univerzity Karlovy a přednášky o „genocidě v Gaze“

6. května 2024  12:46,  aktualizováno  7.5 9:13

Karlova univerzita by měla přehodnotit zaměstnávání osob jako je doktorka Irena Kalhousová, uvádí...

Hrad začal platit cesty prezidenta. Za Zemana je celé musely financovat kraje

12. května 2024

Premium Když prezident přijede do krajů, nemá kolem toho být obrovská pompa, která stojí nejen hodně...

Pomohli její zemi bránit proti Japoncům. Filipínka teď o Češích vydává knihu

12. května 2024

Premium Měli to být spojenci nepřítele, ale namísto toho čtrnáct statečných Čechů nasadilo život, aby...

Úlet novin pečetil Trumanův triumf, lovec gangsterů už šok nerozdýchal

12. května 2024

Seriál Americké prezidentské volby dokážou překvapit, i když si všichni myslí, že dopředu vědí, jak...

Napadení a hajlování. Policisté v rámci derby pražských S zadrželi šest lidí

11. května 2024  22:15

Po skončení dnešního utkání fotbalistů Sparty a Slavie na stadionu na pražské Letné museli...

  • Počet článků 144
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2494x
Jsem fanoušek psaného slova, pisatel dojmů a pozorovatel dění, technik, ajtík, grafik a nadšenec do designu, fotograf a certifikovaný poradce v oblasti realit a investic, milovník umění - ale hlavně jsem mamka - a velká optimistka, která doufá, že pro náš svět ještě není pozdě ! :-)

Seznam rubrik