Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Kdo z osobností bude volit Schwarzenberga a kdo Zemana - přehled

Možná to znáte. Někteří lidé si nechají spíše poradit, než aby pátrali, kdo je jaký kandidát. Třeba babička vám řekne, že ten Marek Eben je moc slušnej vzdělanej člověk, a tudíž babička bude volit toho, komu dá hlas i on. Naštěstí je všeobecně volebním pravidlem, že kampaně podporují veřejně známé osoby. Sdělí svoje důvody, proč by rádi jednoho či druhého kandidáta na Hradě a proto mu dávají svůj hlas. V podstatě je to užitečná informace pro ty občany, kteří váhají, ale již dávno znají mnohem lépe osobnosti našeho kulturního života a váží si jejich názoru, nebo vědí, že tito lidé z veřejného života kandidáty znají osobně.

I když patřím k těm, kteří si samozřejmě udělají názor na kandidáta sami, tak mě zajímalo, jak si na tom oba kandidáti stojí. Kdo ze známých ososbností jim dá svůj hlas. Někteří se vyjádřili do interview, někdo podporuje kandidáta přímo na akcích, někdo se vyjádřil v rámci televizní debaty, někteří jsou na jeho volebním webu a o některých to sdělují články. Napadlo mě, že bych to nekde všechno ráda viděla pohromadě. Ale nic jsem nenašla. Takže jsem pomalu dala dohromady všech pět zdrojů informací.

Prosím, pokud víte o někom, kdo se vyjádřil veřejně a v seznamu chybí, a měli byste zájem, abych ho tam dopsala, dejte vědět a seznam v článku ráda doplním. Jak si na tom tedy stojí jednotliví kandidáti?

Osobnosti podporující Karla Schwarzenberga:

Karel Gott, Marta Kubišová, Tomáš Klus, Barbora Špotáková, Jiří Bartoška, Aňa Gaislerová, Viktor Preiss, Jaroslav Hutka, Zdeněk Svěrák, Marek Eben, Ladislav Špaček, Petr Rychlý, Marie Rottrová, Ivan Trojan, Klára Trojanová, Tereza Maxová, Eva Herzigová, Miloš Forman, Petr Forman, Matěj Forman, Libor Pešek, Petr Janda, Ivan Mládek, Vojtěch Dyk, Jiří Mádl, Dan Bárta, Pavel Bobek, Ester Janečková, Petra Janů, Tereza Kostková, Ester Kočičková, Petr Čtvrtníček, Alois Hadamczik, Jiří Hrdina, Pavel Liška, Richard Krajčo, Michal Horáček, David Koller, Michael Kocáb, Bolek Polívka, Tereza Brodská, Pavel Nový, Martha Issová, Jitka Čvančarová, Tereza Voříšková, Kateřina Emmons, Pavel Pafko, Václav Vydra, David Matásek, Václav Noid Bárta, Pavlína Němcová

Osobnosti podporující Miloše Zemana:

Václav Klaus, Felix Slováček, Dagmar Patrasová, Jiřina Bohdalová, Vladimír Remek, Michal David, Livia Klausová, Václav Klaus ml., Helena Vondráčková, Lucie Bílá, Vladímír Železný,  Ringo Čech, Jana Šulcová, Jiří Krejčík, Jiří Žáček, Martin Dejdar, Marek Vašut, Filip Renč,  Valtr Komárek, Ladislav Kerndl, Jarmila Šuláková, Daniel Hůlka, Tereza Kerndlová, Antonín Panenka

 

Může se stát, že u některých podporovatelů přesně nebudete vědět, o koho se jedná, ráda v diskuzi dám odkaz.

Jelikož je velký okruh lidí, který má své PRO a PROTI, tak mě zajímal i postoj či důvod některých slavných osobností, a naštěstí většina své důvody vypisuje přímo na volebních stránkách kandidátů, někteří se vyjádřili v článcích, které se dají lehko vyhledat na internetu.

Třeba někomu tento malý souhrn pomůže. Někoho bohužel nenadchne, ale za to nemohu. Jedná se o holá fakta, kdo dá komu svůj hlas.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Pavla Brychtová | sobota 19.1.2013 11:57 | karma článku: 15,52 | přečteno: 1181x
  • Další články autora

Pavla Brychtová

Vyhraje Lukáš Pavlásek StarDance 2015?

Přiznejme si na rovinu, že stát se to může. Sázkové kanceláře prodělaly už hodně peněz na sázkách o jeho vypadnutí. Navzdory předpokladům Pavlásek jde stále do dalších kol a blíží se k finále. Proč vyhrává jeho "šlapání zelí"?

6.12.2015 v 8:40 | Karma: 47,47 | Přečteno: 35455x | Společnost

Pavla Brychtová

Česká republika má přispět 700 milionů Kč Turecku na řešení uprchlické krize EU

Tato částka má být součástí balíčku, který dostane Turecko za pomoc EU s imigrační problematikou. Premiér Sobotka označil dohodu za jeden z letošních nejvýznamnějších kroků k řešení uprchlické krize.

30.11.2015 v 4:19 | Karma: 37,74 | Přečteno: 1585x | Společnost

Pavla Brychtová

Jak dlouho bude Evropa shovívavá k násilí?

R.I.P. Paris... Jsem hodně zhnusená.... Když násilná smrt někoho přepadne při zábavě s těmi nejbližšími, tak je to naprosto chladnokrevný způsob, jak zbývající živé vyděsit. Cílem je získání respektu - ale způsobem zastrašování!

14.11.2015 v 7:10 | Karma: 35,89 | Přečteno: 1327x | Společnost

Pavla Brychtová

65 milionů Kč - cena za chystaný zákon o trvalém pobytu!

Ministerstvo vnitra ČR připravuje zákon, který má nařídit občanům, aby hlásili svůj nový trvalý pobyt do 15 dnů po přestěhování. Navíc chalupáři mají opět vystát fronty na úřadech a nahlásit si přechodný pobyt, který byl v minulosti zrušen. A předpokládaná cena související se zavedením zákona o trvalém pobytu? 65 000 000 Kč - tato částka je již zveřejněna, přičemž největší položku zahrnuje změna počítačové evidence obyvatel. Jakoby nestačily elektronické pokladny, musí se nakoupit a draze provozovat i nový systém na evidenci obyvatel.

18.4.2015 v 8:04 | Karma: 43,67 | Přečteno: 6493x | Diskuse| Společnost

Pavla Brychtová

Byznys nebo ochrana dětí? Norsko ročně odebere 12 tisíc dětí - hlavně cizincům!

Odebírání dětí bez soudu a snaha umístit děti cizinců do norských rodin - to vše již je delší dobu pod palbou kritiků okolních zemí a již roku 2007 Štrasburský soud pro lidská práva označil jednání Norských sociálních úřadů jako protiprávní a zkritizoval jednání norských soudů. Nyní je rok 2015 a situace s častým odebíraných dětí neustává. Norský právník Marius Reikeras, který podává opět stížnost Štrasburskému soudu, uvedl, že počet odebraných dětí v Norsku je ročně kolem 12 tisíc. Co je příčinou? Přísné posuzování výchovy cizinců, nebo snaha uspokojit norské pěstounské rodiny?

14.4.2015 v 7:40 | Karma: 40,63 | Přečteno: 5205x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Přes Česko přešly bouřky s krupobitím. Dálnici D1 pokrylo bahno a větve

6. května 2024  15:47,  aktualizováno  7.5

Do Česka přišly přívalové deště, na některých místech padaly i kroupy. Hasiči hlásili desítky...

Německo je otřeseno. Přišel brutální útok na politika, pak následoval další

4. května 2024  17:40,  aktualizováno  21:09

Na lídra kandidátky německé sociální demokracie (SPD) v Sasku do evropských voleb Matthiase Eckeho...

Vyváděla strašné věci. Zahradil označil Jourovou za nejhorší z eurokomisařů

4. května 2024

Premium Když Česko vstoupilo 1. května do Evropské unie, byl tam matador ODS Jan Zahradil kooptován...

NATO určilo červené linie. Má dva scénáře zásahu proti Rusku, píší média

6. května 2024  12:35

Premium Severoatlantická aliance připravila krizové scénáře „červených linií“, při jejichž překročení...

S babičkou nepřežila nehodu ani vnučka. Její orgány zachránily tři jiné děti

6. května 2024  12:02,  aktualizováno  13:46

Nehoda z Čáslavic na Třebíčsku si vyžádala druhou oběť. Auto tam minulý čtvrtek zatím z...

Napadení a hajlování. Policisté v rámci derby pražských S zadrželi šest lidí

11. května 2024  22:15

Po skončení dnešního utkání fotbalistů Sparty a Slavie na stadionu na pražské Letné museli...

V Tbilisi pokračují protesty proti vládě, pochodu se zúčastnilo 50 tisíc lidí

11. května 2024  20:40

Ulicemi gruzínské metropole Tbilisi v sobotu prošlo asi 50 tisíc lidí při pokojném protestu proti...

Milion Čechů pije denně alkohol, adiktologové žádají více peněz od státu

11. května 2024

Premium Navýšit od vlády rozpočet o dalších 300–400 milionů korun ročně chce Asociace poskytovatelů...

„Jen jsem bral peníze. Na loď chtěli oni.“ Jak BBC našlo iráckého pašeráka lidí

11. května 2024  19:08

Sedím v iráckém nákupním středisku tváří v tvář jednomu z nejnechvalněji proslulých pašeráků lidí v...

Večerní parťák na koupací rituál: Vyhrajte balíček od sebamed Baby
Večerní parťák na koupací rituál: Vyhrajte balíček od sebamed Baby

Přebalit, vykoupat, umýt hlavu, pořádně promazat celé tělíčko... Skvělým parťákem pro takový večerní rituál je sebamed Baby. Sháníte-li jednoho...

  • Počet článků 144
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2494x
Jsem fanoušek psaného slova, pisatel dojmů a pozorovatel dění, technik, ajtík, grafik a nadšenec do designu, fotograf a certifikovaný poradce v oblasti realit a investic, milovník umění - ale hlavně jsem mamka - a velká optimistka, která doufá, že pro náš svět ještě není pozdě ! :-)

Seznam rubrik