Koho budete volit?

Volby, jediná úplně demokratická možnost, jak ovlivnit dění v republice, jsou tady. Koho budete volit? Lidi? Programy? Podle sympatií? Podle "ksichtu"? Tak to já jsem se díval na něco jiného.

Schválně jsem se zaměřil na to, kdo vám řekne, že se musíte o sebe postarat sami, že co si nenašetříte, to mít nebudete a jestli si nic nenašetříte, váš důchod bude chudinská dávka. Tady jedna světlá vyjímka, to říkal pan Kalousek dávno před volbami. Proto pro vás mám jeden tip.

Volte --- koho chcete. Je to jedno.

Nikdo vám nepomůže. Žádná ze stran, tím míň jednotlivec. To co si sami pošlete do investic, to bude základem vašeho důchodu nebo majetku.

Ještě pořád věříte, že nejbezpečnější peníze jsou v bankách nebo ve stavebním spoření? Po zkušenostech z Řecka, Kypru a dalších zemí? Poté, co vám stavební spoření nevydělá ani na inflaci a reálných peněz máte po šesti letech míň než jste tam dali i se státními příspěvky?

Ne. Nejbezpečnější místo pro vaše peníze je ve světové ekonomice. Jedině investice do světových firem totiž zaručuje, že o své penze nepřijdete. Není to garance, kterou kdekdo slibuje, ale málokdo může splnit, ale je to jistota. Jistota, že vaše peníze pracují a že firmy, do kterých máte zainvestováno, vyrábějí a prodávají své výrobky nebo služby.

Diverzifikujte do celého světa a nakupujte průběžně. Nemáte dost peněz? Zvolte otevřené podílové fondy. Ale jen světových parametrů a se špičkovými výkony a manažery. A vždy na vlastní majetkový účet. Jen tak odstraníte bezpečnostní díry, které skýtá investice přes zprostředkovatele nebo přes platformu.

Ale už začněte. Dnes, zítra, nejpozději v neděli. Proč? Každý den, o který začnete později, je pro vás navždy ztracen. Vy totiž nechcete investovat do nekonečna. V jednu chvíli si řeknete dost a začnete užívat své peníze. A tahle chvíle nejde protahovat.

Dost. Kdo to pochopil, ten půjde volit, zvolí nějakou demokratickou stranu, která má šanci se dostat do parlamentu (nezapomeňte, že hlasy těch, co volili ministrany, se rozpočítají poměrem všem stranám a máte šanci 1:6, že zvolíte komunisty) a následně si otevře vlastní účet u světové fondové společnosti a začne tam posílat peníze, které nepotřebuje nutně k životu.

Kdo to nepochopil, přečtěte si můj článek znovu. A pokud ani pak, znovu, dokud to nepochopíte. Někdo třeba použije mojí mailovku v pravém sloupci, někdo napíše, že kecám, do diskuse. Jen do toho.

Váš Pavel Rudolf

Autor: Pavel Rudolf | pátek 25.10.2013 9:20 | karma článku: 6,99 | přečteno: 806x
  • Další články autora

Pavel Rudolf

Bitcoin aneb komu zvoní hrana?

12.2.2018 v 9:17 | Karma: 10,86

Pavel Rudolf

Bitcoin, co s tím?

17.7.2017 v 9:20 | Karma: 9,36

Pavel Rudolf

Chvála pravidelnosti

25.5.2017 v 12:30 | Karma: 9,54

Pavel Rudolf

Tabletka proti strachu

2.5.2017 v 8:50 | Karma: 12,12