Ortel, masakr nejen hudební.

V širších nominacích ankety "Český Slavík Mattoni" se opět zjevil Tomáš Ortel se svojí kapelou Ortel. Anketa je měřítkem popularity a je nejspíš naivní se domnívat, že popularita zpěváka má nějakou úměru k jeho schopnostem zpívat.

Mešita

Možná se někomu zpěv Tomáše Ortela líbí, nic proti gustu. Pokud by se nelíbil, zaujme přinejmenším velkovýpravný videoklip k této písni (něco podobného, s jiným tématem, mnohdy pamatujeme z besídek základní školy). S ohledem na počet zhlédnutí klipu na Youtube (Publikováno 23. 1. 2013 - počet zhlédnutí 2 359 638), jde zřejmě o víc, než něco tak přízemního jako je zpěv, nebo videoklip. Ortel prostě tak nějak s "námi fandí, ať jsme běloši" a to je dnes "in".       

Conflict 88

Zatímco projevy českého vlastenectví v podobě neschopnosti nést státní vlajku, aniž by byla vzhůru nohama, nebo převrácená (jo, pan Ortel taky) se mohou zdát směšné a hloupé, neonacismus už se stává hrozbou, žel v poslední době společensky tolerovanou. Je to právě frontman kapely Ortel, který stál u zrodu otevřeně neonacistické kapely Conflict 88 (neonacistický kryptogram 88 - dle pořadí písmen v abecedě, zkratka HH: Heil Hitler), ten samý Tomáš Ortel, jehož píseň si Dělnická strana vybrala jako svojí hymnu.

Ortel dětem

Dětem jistě udělá Ortel radost přezpíváním písně z oblíbené pohádky "Princezna ze mlejna". Původně nevinný text, ve kterém je všechno bílé (lilium, princezna, mlejn, hedvábí i nevěsta) možná v tomto provedení dostává jiný význam, ale třeba ho děti nepochopí a pokud ano, nechytnou se ho.

 

 Opatrujte se ?

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Pavel Kuchynka | úterý 10.11.2015 19:37 | karma článku: 19,62 | přečteno: 1207x