Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

"Arabská invaze" versus papež, Zaorálek a Turecko, aneb tři související aktuální témata...

Tři dnešní titulky: "Jak to papež myslel s tou arabskou invazí? Že to máme vzít jako fakt..." Zaorálek: "Uprchlíci se musí vrátit domů. A my jim musíme pomoci..." "Turecká pobřežní stráž se chtěla ukázat, zadržela 42 běženců..." 

Nejprve odkazy na články:

http://svobodneforum.cz/jak-to-papez-myslel-s-tou-arabskou-invazi-ze-to-mame-vzit-jako-fakt/

https://www.blesk.cz/clanek/zpravy-politika/378778/zaoralek-pro-blesk-uprchlici-se-musi-vratit-domu-a-my-jim-musime-pomoci.html

http://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/397173-turecka-pobrezni-straz-se-chtela-ukazat-zadrzela-42-bezencu.html

 

"Jak to papež myslel s tou arabskou invazí? Že to máme vzít jako fakt..."

Naprosto logická úvaha od papeže Františka. Naší jedinou možností je příval migrantů regulovat a nastartovat Evropskou imigrační politiku tak, jako např. v USA, nebo Austrálii. Ani tam to netrvalo dny ale roky a desetiletí, my se dnes můžeme inspirovat a celý proces tak urychlit. 

Evropa v tomto ohledu nepochybně velmi zaspala a nyní se všichni divíme. Tou rozpolceností přístupů přitom jenom nahráváme naprosté rigiditě v rozhodování. Ani bezpečnostní složky vlastně nevědí co mají ve skutečnosti dělat, když z každé strany, jak v jednotlivých zemích, na tož v celé EU, dostávají rozporuplné a protichůdné příkazy. 

Nikdo nechce s uprchlíky mít nic moc společného, ty opravdu odpovědné země se ale snaží problém řešit bez zbytečné hysterie a snaží se pomáhat. Na celou EU a její členy, kromě jejích vnitřních problémů útočí dnes denně neuvěřitelnou silou propaganda Ruská, Americká ale i Islámská. Lidé jsou tak oprávněně zmatení, k smrti vystrašení a snadno podléhají populistickým, velmi nebezpečným extrémistickým myšlenkám, které nemají vůbec nic společného s humánní, na demokratických principech postavené společnosti. 

Skuteční politici jsou si těchto rizik plně vědomi a snaží se společnost uklidňovat, neradikalizovat, hledat konstruktivní řešení. Ta řešení nejsou jednoduchá, nelze je vymyslet a aplikovat prostřednictvím náměstí. Vytváření hysterie, strachu jako podhoubí pro nastartování politické kariéry, získání politické moci je cestou mířící přímo do záhuby. Zkusme prosím více o věcech a souvislostech přemýšlet!

 

Lubomír Zaorálek: "Uprchlíci se musí vrátit domů. A my jim musíme pomoci..."

Velmi správná a naprosto logická úvaha! Jenom si dovolím podotknout, že vytvoření těch podmínek pro návrat, bude také něco stát, takže předpokládám, že všichni ti zarytí bojovníci proti uprchlíkům před válkou, půjdou s příspěvkem na obnovu Sýrie v čele. Nechceme-li uprchlíky tady mezi námi, což není opravdu můj problém, musíme si být vědomi toho, že nás to bude každého něco stát a nebude to zrovna málo. Na problémech v jejich zemích jsme se jako součást EU a NATO spolupodíleli, velmi mírně řečeno a dnes je naší morální povinností pomoci těmto zemím k normalizaci.

To bude stát miliardy EUR včetně našich korunek. Možná to bude stát i mnohem více, tj. snížení naší životní úrovně, blahobytu, budeme-li chtít  přežít. Bylo by dobré si toto všechno uvědomit a přestat házet klacky pod nohy politikům, kteří se snaží najít funkční řešení, byť nám se může zdát nepřijatelné. Jsme součástí velké rodiny jménem Evropa a měli bychom být mnohem více schopni přiložit ruku k dílu, nežli hledat důvody proč to nejde, proč to nebude fungovat. Chápu že toto je mnohem jednodušší, nežli nacházet ona řešení.

Dnešní vláda včele se Sobotkou se ta řešení snaží hledat a za to má nejen můj obdiv, ale i podporu. Byť nemusím zdaleka se všemi jejími kroky souhlasit. Její návrhy jsou pro mě ale mnohem přijatelnější, nežli nic neřešící silácká prohlášení, jednoduchá řešení ať už prezidenta, exprezidenta nebo jejich oblíbenců Konvičky, Černocha, Okamury apod.

 

"Turecká pobřežní stráž se chtěla ukázat, zadržela 42 běženců..." 

Ptám se proč tento článek? Senzace, zvýšení čtenosti, podlehnutí Ruské propagandě? Jako pochvala článek bohužel pojatý není...

Turecko, člen NATO, kandidát na vstup do EU, je dnes Ruskou propagandou "kupodivu" označováno za našeho úhlavního nepřítele. Naším skutečným přítelem je přeci Rusko za zády s ISIS... 

Turecko se již dva roky stará téměř o tři milióny válečných uprchlíků. Je divné, že Turecko potřebuje naši pomoc? Je divné, že jinak nehodlá dále držet uprchlíky na svém území? Takže mi je tu nechceme, ale zároveň je nám líto pomoci Turecku? Proč bychom to dělali? Protože tu nechceme ty tři milióny uprchlíků! Co tedy vlastně chceme? Obdobná situace panuje v dalších sousedních zemích jako Libanon, nebo Jordánsko. 

Opakuji téměř tři milióny uprchlíků v 75 miliónovém Turecku oproti necelým 2 miliónům uprchlíků ve více než 500 miliónové EU. Není to poněkud nepoměr. Že to není náš problém? Kdo v té Sýrii válčí? Kdo zinscenoval a podpořil pád muslimských diktatur v severní Africe? Turecko? Takže čí je to opravdu problém? USA nejsou samozřejmě rozhodně bez viny, ale jsou poněkud daleko. Takže problém je to náš a nikdo jej za nás nevyřeší! Turecko je naším spojencem a Turecko si plně zaslouží naši pomoc!

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Pavel Holub | středa 9.3.2016 17:17 | karma článku: 20,92 | přečteno: 1106x
  • Další články autora

Pavel Holub

Daroval jsem synovi výlet na Krym. Byl z toho celý unesený...

...k tomu všemu jsem mu zajistil i skvělého Au pair, který je moc šikovný, dobrák od kosti, miluje rybaření, výlety a hry na velké kluky... Zkrátka takový prodloužený dobrodružný trip snů do Ruskem okupované části Ukrajiny...

14.11.2018 v 14:55 | Karma: 48,22 | Přečteno: 14385x | Diskuse| Společnost

Pavel Holub

"František Kriegel odletí s námi. Bez něj neodletíme!" Ludvík Svoboda, Moskva 27.8.1968

V úterý 6.11.2018 zemřel v Šanghaji, za dosud ne zcela vyjasněných okolností, člen delegace prezidenta ČR, lékař MUDr. Petr Halata. Sedmdesáti členná delegace se nakonec domů vrátila bez zesnulého lékaře. První zprávy o tragické

11.11.2018 v 12:30 | Karma: 46,75 | Přečteno: 8656x | Diskuse| Společnost

Pavel Holub

"Byl to křižník Potěmkin!" A vystřelil Nohavicu...

„Soudruhu generále, povel na zahájení Velké říjnové revoluce vydal přece soudruh Lenin, který tak zmátl politicky zatuchlý carský režim, protože ten povel místo v říjnu vydal až začátkem listopadu...“

7.11.2018 v 14:20 | Karma: 48,12 | Přečteno: 23717x | Diskuse| Společnost

Pavel Holub

Cirkusy bez zvířat? Proč?

Podle mě stejně absurdní jako loutková divadla bez loutek. Cirkusy jsou tradice a zvířata k nim odjakživa patřila. Nejsou to žádní tyrané, ale chovatelé, mnohdy ohrožených druhů, podobně jako zoologické zahrady...

1.11.2018 v 15:00 | Karma: 47,80 | Přečteno: 20420x | Diskuse| Společnost

Pavel Holub

Dostává Miloš Zeman rozum? Aneb rozloučení s kardinálem Miloslavem Vlkem - aktualizováno!

Po delší době zas mohu prohlásit, že jsem hrdý na to, jak se Miloš Zeman zachoval. Jeho avizovaná neúčast na pohřbu kardinála Vlka je možná tím největším počinem, kterého se za dobu svého již čtyřletého mandátu dopustil.

21.3.2017 v 11:11 | Karma: 48,58 | Přečteno: 28617x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Drahé a rezavé, řeší Ukrajinci zbraně z Česka. Ani nezaplatili, brání se firma

18. května 2024  12:02

Premium České zbrojařské firmy patří dlouhou dobu mezi klíčové dodavatele pro ukrajinskou armádu i tamní...

Fica čekají nejtěžší hodiny, od smrti ho dělily centimetry, řekl Pellegrini

16. května 2024  8:42,  aktualizováno  15:38

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale nadále vážný, řekl po...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Mají rakovinu, metastázy a nic nezabírá. Léčba je, ale pacienty by stála miliony

22. května 2024

Premium Muži s metastazující rakovinou prostaty, na kterou už nezabírá jiná léčba, se upínají k poslední...

Zvedneme minimální mzdu o tisíce, drtí predikce Zaorálek

22. května 2024

Sociální demokracie, kdysi nejsilnější strana, vypadla ze Sněmovny a teď se snaží proniknout...

Proč se malým Němcům nedaří v matematice. Ve školství nefunguje integrace

22. května 2024

Premium Vypadá to, jako by němečtí žáci najednou ztratili schopnost počítat. Podle nové studie německé...

Vyhrajte vstupenky na finále MS v hokeji. Máte jedinečnou šanci s iDNES Premium

22. května 2024

Je tady ještě jedna šance, jak získat vstupenky na finále hokejového mistrovství světa! Dvě místa v...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

  • Počet článků 203
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2794x
Krásný den, více o mě, mých názorech, vážně i nevážně mj. na https://www.facebook.com/pavel.holub.716

Seznam rubrik