Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Ne vždy je v álejích ....

....však víte. Alespoň ti, kteří znají klasiku Bohumila Hrabala. Těmto pověstným álejím se podobají diskuze pod mnohými blogy, mé nevyjímaje. Nebojte, nehodlám tu vést filipiku na téma diskuzních trollů. Pro ty, kdo neznají tento termín malá definice: "Troll je v internetovém  slangu účastník online diskusních fór, chatů  či blogů, který zasílá provokativní, hanlivé nebo irelevatní (off-topic) příspěvky k citlivým tématům, jejichž hlavním smyslem je vyprovokovat ostatní uživatele k vytoužené emotivní  odezvě nebo jinak narušit normální věcnou diskusi. Činnost trolla bývá v internetovém diskurzu nazývána trollingem či trollováním."

Pro milovníky socialismukecy.roumen.cz

Ale k věci. Někdy se stane, že namísto diskuzního příspěvku mi přistane mail. Sprosté mažu bez odpovědi, na slušné ať souhlasné či nesouhlasné odpovídám. O víkendu jsem však byl zaskočen. A to hned dvakrát. Jednak tím, že odpověd na položenou otázku je složitá, jednak tím, že mne zaskočil jasný názor pisatelky o to překvapivější k jejímu věku. A co že mi to tak mile překvapivého přišlo?

Milý pane Paulczynski, v první řadě bych Vám chtěla popřát krásný den, protože si myslím, že obzvlášť v této době je potřeba radovat se z maličkostí...

Víte, můj táta pravidelně pročítá server virtually.cz a je to už dlouho, kdy mě na Vás tak nějak upozornil. On sám říká, že se mu ještě nestalo, že by s Vámi nesouhlasil a to byla jedna z věcí, které mě zaujaly. A tak vaše články již nějakou dobu čtu taky. Miluju, jak se trefíte pokaždé do černého!

Nicméně události posledních týdnů a PŘEDEVŠÍM posledních dnů mě nutí přemýšlet. Stalo se toho totiž poměrně dost. Abych se alespoň trochu představila, jmenuju se Tereza M. (jméno v originále uvedeno celé) a chodím na gymnázium v Praze. Je mi 18 let. Všeobecně musím říct, že moje generace se o politiku buďto vůbec nezajímá anebo o ní nechce mluvit. Lidi mají přístup ve stylu "je to všechno stejná verbež". Těžko říct kolik z nich má tohle z vlastní hlavy, kolik z nich o tom, co říká, aspoň z části něco tuší. Dnes je moderní stavět se tzv. proti proudu. Jsme mladí, chceme dělat rozruch... Ale jak je sakra možný, že 20 let po revoluci se může stát něco tak otřesného, jako je umístění KOMUNISTICKÉ strany Čech a Moravy hned na druhém místě?!

Je možný, že generace, která 17.listopadu 1989 cinkala klíčema na Václavském náměstí, vychovala děti, které teď půjdou k volbám a vhodí do urny oranžovo-červený lístek? No ano... zřejmě ano. Kde se stala chyba? Lidem někdo vymyl mozek? Jak může člověk vůbec zapomenout na tak strašnou část svého života?

A tak si sedím v pokoji, přemýšlím a letmo čtu dnešní Mladou frontu a ejhle... Mladí se hlásí k levici! A je to moderní hlavně na Západě! Do toho mi píše kamarádka, se kterou mám mít zítra sraz, že ještě před tím musí na demonstraci. Přepadá mě zoufalství a v domění, že naděje umírá poslední, se ptám "na jakou?", odpovídá: "přece protivládní!" Naděje rychle odchází a o mě se pokouší mdloby. Co budeme dělat? No vážně, já se ptám, co budeme dělat, pane Paulczynski?

Já se opravdu nedivím lidem, že jsou z té současné situace rozčílení. Jsem taky. A dlouho jsem se stavěla na odpor těm, kteří tvrdili, že je to všechno stejně špatný. Ale dneska už na to nic neřeknu, sklopím hlavu a jdu pryč. Snad mi odpustíte, co teď řeknu, ale já vážně nemám žádný vhodnější výraz: zkrátka je to v hajzlu. A jestli příští volby dopadnou podle průzkumů (a já vím, že ČSSD má výhru téměř jistou, i když se mi o tom zdají noční můry), budou na místě slova mého táty, který včera u zpráv vzteky řval "Hitlera na nás, když si chcem zvolit ty ku*vy znova" a pak na mě se zoufalstvím v hlase apeloval, ať odsud zmizím, jdu na školu do Anglie za tetou.

Já jen... omlouvám se, že je ten mail tak dlouhý. Potřebuju vědět, jestli se dá něco udělat. Napadá vás něco? Marně se snažím lidi kolem sebe přesvědčit, aby šli volit. Chci, né já potřebuju něco dělat! Nechci žít v zemi, kde se budou soudruzi Sobotka, Hašek, Rath, Filip a Grebeníček poplácávat po zádech, jak to pěkně zvládli a Jyrka Paroubek se svými Národními socialisty bude číhat na další příležitost...

Vážně strašně nechci, pane Paulczynski!
Tereza M.

Tak a co teď? Náměstí plné křiklounů, vláda tropící slušně řečeno podivnosti, všeobecná frustrace, údajně 2/3 respondentů průzkumu veřejného mínění pro demisi vlády. Těžká rada Terezko. Bojím se, že tento národ je nepoučitelný. Národ který se neumí poučit ze své minulosti je asi odsouzen prožít ji znovu.

Ale mám dobrý pocit z toho, že mezi mladými jsou tací kteří mají jasno. Váš mail je toho důkazem. A tak jen doufám, že u voleb ať už řádných či mimořádných se přes usilovnou snahu vlády podaří vydolovat z tohoto národa dost takových jako jste Vy, kteří neztratili historickou paměť. Ne jako ti řvoucí demonstranti kteří netuší, že žádná vláda jim nezajistí, že se budou mít lépe. O to se musí postarat především každý sám.

Držme si palce ať to nedopadne takhle.

Psáno pro blog.iDnes.czMé blogy přejímají i servery Virtually, Česká Media, E-portál a Fragmenty.

A obvyklá porce uvolňováků.

Když se řekne - transparent na demošku:
http://www.paulczynski.cz/kdyz-se-rekne-transparent-na-demosku.html

Foto dne - jak na hnusné kapitalisty:
http://www.paulczynski.cz/41531.html

Fórek dne - vzkaz vlády:
http://www.paulczynski.cz/41538.html

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Petr Paulczynski | úterý 24.4.2012 8:30 | karma článku: 29,29 | přečteno: 1838x
  • Další články autora

Petr Paulczynski

Hlody středeční 9/8 aneb miluji naše média

Dnes si v úvodníku oddychneme od politiky ( i když ne úplně) a koukneme do Ria které hýbe světem. Na této olympiádě se totiž objevuje vliv multikultury.

9.8.2016 v 20:53 | Karma: 46,76 | Přečteno: 13460x | Diskuse| Společnost

Petr Paulczynski

Hlody středeční 2/8 aneb miluji naše média

Dnes o něco později, než jsem vyhrál souboj sám se sebou zda psát nebo nepsat. Tak aspoň kousek obvyklé porce. Neziskovky žádají volební právo pro imigranty a výjimky ze zákonů.

2.8.2016 v 19:57 | Karma: 46,60 | Přečteno: 10791x | Diskuse| Společnost

Petr Paulczynski

Hlody středeční 26/7 aneb miluji naše média

Zase si nemůžu prázdninově dáchnout a vysadit. Protože Turecko, vraždící monstra co nejsou teroristi jak se dozvídáme, dnes dokonce zamordovali kněze.

26.7.2016 v 15:15 | Karma: 45,51 | Přečteno: 6903x | Diskuse| Společnost

Petr Paulczynski

Hlody středeční 19/7 aneb miluji naše média

Původně jsem si chtěl dát prázdninový oraz a dnes pauzírovat. Pak jsem zjistil, že OVM mají letní výpadek a že se tudíž nebude vědět o čem se má tento týden mluvit, tak jsem sáhl po klávesnici a pár bodů sesmolil.

19.7.2016 v 15:02 | Karma: 46,56 | Přečteno: 9195x | Diskuse| Společnost

Petr Paulczynski

Hlody středeční 12/7 aneb miluji naše média

Dnes začneme něčím čistě brněnským, protože internetem hýbe video v němž se náměstek primátora nechal bičovat dominou přičemž mumlal „I want more,“ tedy: chci víc.

12.7.2016 v 13:14 | Karma: 46,00 | Přečteno: 9461x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Fica čekají nejtěžší hodiny, od smrti ho dělily centimetry, řekl Pellegrini

16. května 2024  8:42,  aktualizováno  15:38

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale nadále vážný, řekl po...

Novotný je na vyhazov z ODS. Výroky o Slováčkové překročil hranici, řekl Benda

12. května 2024  12:11

Starosta Řeporyjí Pavel Novotný překročil hranice, které by se překračovat neměly, kritizoval v...

Český rozhlas slaví 101. narozeniny a zve na Den otevřených dveří

17. května 2024

V sobotu 18. května slaví Český rozhlas (ČRo) 101 let od zahájení pravidelného vysílání Dnem...

Byl milý, říkají sousedé o atentátníkovi. Jeho byt s ním prohledalo komando

17. května 2024  11:41

Sousedé atentátníka, jenž postřelil slovenského premiéra Roberta Fica, se shodují, že Juraj C. byl...

Do Gazy dorazily po americkém provizorním molu první kamiony s pomocí

17. května 2024  11:12

Do Pásma Gazy se ráno dostaly první dodávky humanitární pomocí přes provizorní molo, které tam ve...

Muž ve Francii se pokusil podpálit synagogu, policisté ho zastřelili

17. května 2024  9:50,  aktualizováno  11:11

Policie v Rouenu na severu Francie v pátek ráno zastřelila muže, který se pokoušel podpálit...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

  • Počet článků 1307
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3093x
Postřehy z politiky a života.