Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Velké zklamání v celém světě – Engel chce zůstat v ČR

MUDr. Engel chce zůstat v české republice. Toto přináší zklamání milionům lidí po celém světě, kteří se těšili, že k nim zavítá vyjímečný lékař z české republiky. Na CNN, FOX NEWS, ARD nebo ZDF tato zpráva zastiňuje zprávy z Egypta nebo Iránu. Je to zodpovědné, že Dr. Engel nejdřív slíbí, že odejde a pak slib nedodrží?

Před týdnem jsem se vrátil z USA, kde se celý americký národ těšil na příchod českých lékařů. Ano, věděli, že chtějí odejít a nemohli se dočkat. To samé v Německu – když jste přejeli hranice, tak hned u městečka Vohenstrauß Vás očekávali transparenty, které vítaly české lékaře. Lidé měli doma připravená mávátka a těšili se na takovou tu krásnou lidovou veselici, kterou jsme tady mívaly ještě za dob, kdy vedoucí úloha KSČ (pro mladší je to dnes KSČM), byla zakotvena v prvním článku ústavy ČSSR.  A teď takové zklamání, které otřásá Evropou, Amerikou a jinými kontinenty…a to zemětřesení je cítit až k nám, do „…zemský ráj, to napohled.“

Dokážete si to představit? Přiletíte na letiště ve městě Detroit a tam Vás vítají velké plakáty s nápisy: WELCOME MR. ENGEL…nebo WE LOVE YOU, WE NEED YOUR HELP MR. ENGEL….jinými slovy, tento výjimečný lékař, který přislíbil odchod do zahraničí, se stal tématem celosvětových zpráv. Západní svět se těšil na lékaře z české kotliny, kteří konečně nakopnou to jejich zastaralé a špatné zdravotnictví a ukáží světu, jak se chovat k pacientovi, jak s ním komunikovat, jak nakupovat lékařské přístroje, stavět nemocnice a jak všechny ty nemocnice zestátnit.

Chápu, že ostatní státy a jejich pacienti, kteří čekali na příchod českých lékařů (a později také státních úředníků z oboru zdravotnictví – ale POZOR, to je ještě tajné) jsou teď velmi zklamáni. Je to jako když malé děcko se těší na dárky k narozeninám a maminka je zapomněla v práci, nebo jako když Rolling Stones odřeknou koncert – tady se jedná jen o pár tisíc fanoušků, ale u Engela o miliony pacientů a kolegy lékaře na celém světě, kteří se od něj chtěli něco naučit.

Měli by naši lékaři nechat zahraniční pacienty ve štychu? Já si myslím, že ne. Určitě, většina by jich měla zůstat a pokračovat ve své práci, ale hvězdy, jako Engel, které by mohli nést slávu českého zdravotnictví až za oceán (nebo alespoň za bavorský les), by měli jít za svým vysněným cílem. Neměli by zklamat své fanoušky v zahraničí.

GO ENGEL GO – budeme Tě tady sice postrádat, ale nes naší vlajku hrdě vztyčenou a ukaž celému světu, jak se dělá medicína!!!

Šťastnou cestu!!!

PS: Takový ENGEL moc dobře ví, jak důležité je umět s pacientem komunikovat a že jeho angličtina, nebo němčina mu to bez problémů umožňuje. Jóóó a abych nezapomněl; prý si sebou vezme i Rátha a pořádně to tam za tím velkým rybníkem rozjedou. Ráth to všechno zestátní a Engel vyléčí.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Miroslav Patočka | sobota 19.2.2011 13:27 | karma článku: 34,56 | přečteno: 1633x
  • Další články autora

Miroslav Patočka

Jsou Rusové nadřazeni ostatním národům?

Nemohu se zbavit pocitu, že ano - alespoň v jejich myšlení. Jak jinak si vysvětlit, že se samozřejmostí, která je posledních šedesát let jen Rusům vlastní, okupují nejdřív Krym a teď válčí na Ukrajině? Domnívám se již delší dobu, že Rusové vyznávají jiné hodnoty, než mi na Západě.

23.8.2014 v 11:01 | Karma: 26,70 | Přečteno: 1385x | Diskuse| Ostatní

Miroslav Patočka

Před lidmi jako je Putin jsem před 30 lety utekl

V září 1983 jsem si sednul v Bratislavě do autobusu a měl jsem jen jeden cíl. Odejít z nenáviděného, prolhaného, komunistického Československa. Nechtěl jsem žít v režimu, ve kterém jsem musel od rána do večera lhát, aby mě náhodou nevyhodili ze školy, nebo moje rodiče z práce. Chtěl jsem, aby moje děti vyrůstaly ve svobodném světě. 45 let nejdřív nacistické a poté komunistické propagandy udělaly své - úroveň lidí byla zoufalá – morální hodnoty? Kdepak, žádné nebyly. Vstupovalo se do KSČ, SČSP (Svaz československo-sovětského přátelství), SSM (Svaz socialistické mládeže), ROH (Revoluční odborové hnutí) a malé děti se naháněli do Jiskřiček a do pionýra, aby se dětem již od malička vymývaly mozky komunistickými lžemi. To se na celé společnosti muselo podepsat. Ti co se nechtěli podřídit, museli trpět v pracovních táborech a ve vězení.

10.8.2014 v 0:28 | Karma: 46,71 | Přečteno: 14402x | Diskuse| Ostatní

Miroslav Patočka

Rusko je ekonomickým trpaslíkem

Rusko má nominální HDP 1,85bil USD - USA má nominální HDP 16,9 bil USD - tedy výkon americké ekonomiky je9x vyšší než ekonomiky ruské. EU má HDP 18 bil USD - EU + USA mají téměř 19x vyššíekonomicky výkon, než Rusko. USA a EU mají dohromady 820 mil. obyvatel a Rusko pouhých145 mil.

22.4.2014 v 19:39 | Karma: 28,73 | Přečteno: 1997x | Diskuse| Ostatní

Miroslav Patočka

Rusko je obr na hliněných nohách

Rusko je, co se týče plochy největší zemí na světě? Ano, to je pravda. Rusko je velmocí? Rusko je velmocí ve svých představách. Žádná jiná země světa se za posledních sto let se nechovala tak imperialisticky (nárokovala si cizí území) jako Rusko.

18.4.2014 v 3:44 | Karma: 24,68 | Přečteno: 1462x | Diskuse| Ostatní

Miroslav Patočka

Nebezpečný Putin

Je přípustné, aby prezident Putin argumentovalochranou ruských a rusky mluvících obyvatel Krymu jako ospravedlnění k vojenskémuútoku? Rusové na Krymu se prý cítí ohroženi, a proto Krymská autonomní vládapozvala cizí armádu. Toto stačí k vojenské agresi? Nebyla by diplomatickájednání namístě?

2.3.2014 v 13:08 | Karma: 19,05 | Přečteno: 821x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Královna fetiše rozdráždila Ameriku. Její fotografce se klaní i feministky

22. května 2024

Seriál „Nejkrásnější fotografka“ či „nejlepší pin-up fotografka na světě“. Taková čestná přízviska si...

„Krok ke třetí světové.“ Ukrajinci zasáhli klíčovou ruskou radarovou stanici

25. května 2024  12:55

Ukrajinská armáda zřejmě tento týden zasáhla významnou ruskou radarovou stanici, která je součástí...

Turek: Z Nerudové mi bývá špatně, o hlasy komoušů a progresivistů nestojím

24. května 2024

Bývalý automobilový závodník a lídr Přísahy s Motoristy Filip Turek patří mezi černé koně...

Česko explodovalo zlatou hokejovou radostí, fanoušci v Praze kolabovali

26. května 2024  11:40,  aktualizováno  23:29

Česko v neděli zažilo hokejový svátek. Fanoušci vyrazili sledovat finále mistrovství světa na...

Pavel se zranil na motorce. V nemocnici na pozorování zůstane několik dní

23. května 2024  20:03,  aktualizováno  22:32

Prezident Petr Pavel se zranil při jízdě na motorce. Zranění nejsou vážná, ale vyžádají si...

V Gaze se 70 procent pomoci z moře ukradlo. Hamásu se „odklánění“ hodí

29. května 2024

Premium Plán amerického prezidenta Joea Bidena nakrmit Gazu pomocí plovoucích přístavů dostal ránu...

Poslední šance dostat dítě na tábor. Co se letos mění a kde ještě hledat místo

29. května 2024

Premium Čarodějnickými hábity, klobouky a nezbytnými hůlkami se děti z Teplic na rozdíl od filmového...

Rusko je agresor, připustil lídr SPD Mach. Chce zrušit Green Deal

29. května 2024

Stanovuje si troufalý cíl zrušit Green Deal, zpochybňuje závazek přijmout euro a připouští, že...

Fackují ho, kopou, ničí mu foťáky. Ale stařičký král paparazzi stále fotí

29. května 2024

Seriál Jedenáctkrát mu zlomili žebra, jednou ho pobodali, sto osmdesátkrát byl v nemocnici. Naposledy...

7 tipů, jak na citlivé zuby v těhotenství
7 tipů, jak na citlivé zuby v těhotenství

Hladina hormonů v těle se v průběhu těhotenství mění stejně jako chutě a jídelníček. Mnoho těhotných také trápí časté nevolnosti. Následkem toho...

  • Počet článků 37
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2211x
Jsem podnikatel a žil jsem do nedávna v Německu od roku 1983. Vystudoval jsem ekonomii v Německu a Velké Británii. Poslední roky trávím většinu času v Čechách, ale v Německu stále podnikám a každý rok trávím několik měsíců v USA. Jsem otec tří dětí, manželka je Němka a děti jsme vychovávali trilinguálně. V zhledem k letům strávených v zahraničí žádám čtenáře, aby byli shovívaví s mojí gramatikou. Myslím si ale, že obsah je důležitější než gramatika.

Seznam rubrik