Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Jiří Paroubek je sympaťák

říkají Řekové z ostrova, kde si Paroubkovi koupili dům. A to ještě nevědí, že Jiří je také spisovatel. Jeho manželka je také spisovatelka. Satirický pohled na vyjímčnou osobnost naší doby.

Jiří je multitalent a jeho manželka také. Jejich dítě už prý začalo také psát. Píše historický román, který vydá, až mu budou 4 roky. Jiří je úspěšný politik a umělec. Já si myslím, že Jiří by byl i skvělým sportovcem. Ještě, že nezačal s hokejem. To by totiž měl Jágr po slávě a Gretzky po rekordech. Jiří si je v tomhle podobný s Putinem – ten taky na co šáhne, to běží.

Jiří ale není žádný suchar. Má rád také zábavu - hodně dobrých přátel a krásných žen kolem sebe. Ženy ho zbožňují, protože je sexy a dělá skvělé mejdany. Když je na nějakém mejdanu moc velká nuda, tak na sebe kluci vytáhnou pistole a začne se střílet. Povídají si třeba o tom, kdo má víc peněz v peněžence a pak jeden druhého odpráskne. Jo, není nad vybranou společnost a tohle dělá na holky dojem. Ty jsou z toho celé vedle a milují takovou zábavu.

Jeho manželka Petra píše také dobré knihy. Teď napsala jednu o botičkách a byla nečekaně dobrá. Lidé se o ní perou. Já si myslím, že je na čase, aby Petra napsala další knihu – hladový čtenář potřebuje další vzrušující tituly – tak třeba: Jak jsem měnila plenky – to by mohla být dobrá a zajímavá kniha a Petra by si vydělala pár milionů. Jenom se obávám, že taková veledíla zastíní klasické autory jako třeba Karla Hynka Máchu, nebo Hemingwaye.

Jiří má také šarm a proto má pořád nová auta – Volvo a pak zase Audi – a ani za ně nemusí platit a ani nejsou jeho. Lidi si koupí auto a pak mu ho půjčí. Já ale nevím, jestli je to tak správné. Jiří to přeci nemá zapotřebí. Peněz má dost, a když mu docházejí, tak prostě napíše další knihu. Možná, že by mohl mít i vlastní auto když už má vlastní dům a vlastní manželku - spisovatelku.

Jiří je také dobrý obchodník. Dokáže nakoupit dům za polovinu obvyklé tržní ceny a také dokáže prodat skoro všechny výtisky jeho knihy jednomu zákazníkovi. To je vidět, jak je oblíbený. Ten zákazník měl strach, že by se mu ta kniha mohla rychle ošoupat a tak si jich raději koupil hned pár navíc – asi 35.000 – zbylých 5.000 nechal na trhu pro ostatní.

Doufám, že se Jíří dá také na hudbu – již dlouho v Čechách nenapsal nikdo dobrou operu. To by mohlo být pěkné. Nový český film, který by vyhrál Oskara jsme již dlouho neměli.

Já se obávám, že až Řekové Paroubka doopravdy poznají, tak ho požádají, aby jim také napsal knihu. Aby také měli nějakého významného spisovatele. Jenom mám strach, aby nám ho potom Řeci vůbec chtěli vrátit. Aby náhodou další knihu nevydal pod jménem Georgos Paroubkus.

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Miroslav Patočka | čtvrtek 15.12.2011 14:44 | karma článku: 32,98 | přečteno: 2079x
  • Další články autora

Miroslav Patočka

Jsou Rusové nadřazeni ostatním národům?

Nemohu se zbavit pocitu, že ano - alespoň v jejich myšlení. Jak jinak si vysvětlit, že se samozřejmostí, která je posledních šedesát let jen Rusům vlastní, okupují nejdřív Krym a teď válčí na Ukrajině? Domnívám se již delší dobu, že Rusové vyznávají jiné hodnoty, než mi na Západě.

23.8.2014 v 11:01 | Karma: 26,70 | Přečteno: 1384x | Diskuse| Ostatní

Miroslav Patočka

Před lidmi jako je Putin jsem před 30 lety utekl

V září 1983 jsem si sednul v Bratislavě do autobusu a měl jsem jen jeden cíl. Odejít z nenáviděného, prolhaného, komunistického Československa. Nechtěl jsem žít v režimu, ve kterém jsem musel od rána do večera lhát, aby mě náhodou nevyhodili ze školy, nebo moje rodiče z práce. Chtěl jsem, aby moje děti vyrůstaly ve svobodném světě. 45 let nejdřív nacistické a poté komunistické propagandy udělaly své - úroveň lidí byla zoufalá – morální hodnoty? Kdepak, žádné nebyly. Vstupovalo se do KSČ, SČSP (Svaz československo-sovětského přátelství), SSM (Svaz socialistické mládeže), ROH (Revoluční odborové hnutí) a malé děti se naháněli do Jiskřiček a do pionýra, aby se dětem již od malička vymývaly mozky komunistickými lžemi. To se na celé společnosti muselo podepsat. Ti co se nechtěli podřídit, museli trpět v pracovních táborech a ve vězení.

10.8.2014 v 0:28 | Karma: 46,71 | Přečteno: 14400x | Diskuse| Ostatní

Miroslav Patočka

Rusko je ekonomickým trpaslíkem

Rusko má nominální HDP 1,85bil USD - USA má nominální HDP 16,9 bil USD - tedy výkon americké ekonomiky je9x vyšší než ekonomiky ruské. EU má HDP 18 bil USD - EU + USA mají téměř 19x vyššíekonomicky výkon, než Rusko. USA a EU mají dohromady 820 mil. obyvatel a Rusko pouhých145 mil.

22.4.2014 v 19:39 | Karma: 28,73 | Přečteno: 1997x | Diskuse| Ostatní

Miroslav Patočka

Rusko je obr na hliněných nohách

Rusko je, co se týče plochy největší zemí na světě? Ano, to je pravda. Rusko je velmocí? Rusko je velmocí ve svých představách. Žádná jiná země světa se za posledních sto let se nechovala tak imperialisticky (nárokovala si cizí území) jako Rusko.

18.4.2014 v 3:44 | Karma: 24,68 | Přečteno: 1462x | Diskuse| Ostatní

Miroslav Patočka

Nebezpečný Putin

Je přípustné, aby prezident Putin argumentovalochranou ruských a rusky mluvících obyvatel Krymu jako ospravedlnění k vojenskémuútoku? Rusové na Krymu se prý cítí ohroženi, a proto Krymská autonomní vládapozvala cizí armádu. Toto stačí k vojenské agresi? Nebyla by diplomatickájednání namístě?

2.3.2014 v 13:08 | Karma: 19,05 | Přečteno: 821x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Nahá umělkyně za zvuků techna házela před dětmi hlínou. Už to řeší policie

3. května 2024  10:10,  aktualizováno  13:43

Policie prošetřuje vystoupení, ke kterému došlo na Akademii výtvarných umění (AVU). Umělkyně a...

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Přes Česko přešly bouřky s krupobitím. Dálnici D1 pokrylo bahno a větve

6. května 2024  15:47,  aktualizováno  7.5

Do Česka přišly přívalové deště, na některých místech padaly i kroupy. Hasiči hlásili desítky...

Německo je otřeseno. Přišel brutální útok na politika, pak následoval další

4. května 2024  17:40,  aktualizováno  21:09

Na lídra kandidátky německé sociální demokracie (SPD) v Sasku do evropských voleb Matthiase Eckeho...

Vyváděla strašné věci. Zahradil označil Jourovou za nejhorší z eurokomisařů

4. května 2024

Premium Když Česko vstoupilo 1. května do Evropské unie, byl tam matador ODS Jan Zahradil kooptován...

Kácíš? Pak sázej či plať. Novela zákona zpřísní podmínky kácení stromů

8. května 2024

Premium Pokuta až milion pro jednotlivce, až dvacet milionů pro firmu. Tedy desetkrát víc než nyní. Takové...

Padlého rudoarmějce oplakali u Rudolfina. Jenže ho zabili sami Sověti

8. května 2024

Seriál Je to snad nejslavnější fotografie z květnového osvobození Prahy a dlouho se věřilo, že Georgij...

Princezna z Kremlu. Touha po diamantech se stala Brežněvově dceři osudnou

8. května 2024

Premium Letos uplynulo 95 let od narození Galiny Leonidovny, dcery sovětského generálního tajemníka Leonida...

U Strakonic se srazilo šest aut. Silnici na Písek zavřeli, zasahoval i vrtulník

7. května 2024  17:49,  aktualizováno  23:02

Na silnici I/4 u Strakonic se stala hromadná nehoda. Podle informací hasičů se srazilo šest aut,...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

  • Počet článků 37
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2211x
Jsem podnikatel a žil jsem do nedávna v Německu od roku 1983. Vystudoval jsem ekonomii v Německu a Velké Británii. Poslední roky trávím většinu času v Čechách, ale v Německu stále podnikám a každý rok trávím několik měsíců v USA. Jsem otec tří dětí, manželka je Němka a děti jsme vychovávali trilinguálně. V zhledem k letům strávených v zahraničí žádám čtenáře, aby byli shovívaví s mojí gramatikou. Myslím si ale, že obsah je důležitější než gramatika.

Seznam rubrik