Jiří Paroubek je sympaťák

říkají Řekové z ostrova, kde si Paroubkovi koupili dům. A to ještě nevědí, že Jiří je také spisovatel. Jeho manželka je také spisovatelka. Satirický pohled na vyjímčnou osobnost naší doby.

Jiří je multitalent a jeho manželka také. Jejich dítě už prý začalo také psát. Píše historický román, který vydá, až mu budou 4 roky. Jiří je úspěšný politik a umělec. Já si myslím, že Jiří by byl i skvělým sportovcem. Ještě, že nezačal s hokejem. To by totiž měl Jágr po slávě a Gretzky po rekordech. Jiří si je v tomhle podobný s Putinem – ten taky na co šáhne, to běží.

Jiří ale není žádný suchar. Má rád také zábavu - hodně dobrých přátel a krásných žen kolem sebe. Ženy ho zbožňují, protože je sexy a dělá skvělé mejdany. Když je na nějakém mejdanu moc velká nuda, tak na sebe kluci vytáhnou pistole a začne se střílet. Povídají si třeba o tom, kdo má víc peněz v peněžence a pak jeden druhého odpráskne. Jo, není nad vybranou společnost a tohle dělá na holky dojem. Ty jsou z toho celé vedle a milují takovou zábavu.

Jeho manželka Petra píše také dobré knihy. Teď napsala jednu o botičkách a byla nečekaně dobrá. Lidé se o ní perou. Já si myslím, že je na čase, aby Petra napsala další knihu – hladový čtenář potřebuje další vzrušující tituly – tak třeba: Jak jsem měnila plenky – to by mohla být dobrá a zajímavá kniha a Petra by si vydělala pár milionů. Jenom se obávám, že taková veledíla zastíní klasické autory jako třeba Karla Hynka Máchu, nebo Hemingwaye.

Jiří má také šarm a proto má pořád nová auta – Volvo a pak zase Audi – a ani za ně nemusí platit a ani nejsou jeho. Lidi si koupí auto a pak mu ho půjčí. Já ale nevím, jestli je to tak správné. Jiří to přeci nemá zapotřebí. Peněz má dost, a když mu docházejí, tak prostě napíše další knihu. Možná, že by mohl mít i vlastní auto když už má vlastní dům a vlastní manželku - spisovatelku.

Jiří je také dobrý obchodník. Dokáže nakoupit dům za polovinu obvyklé tržní ceny a také dokáže prodat skoro všechny výtisky jeho knihy jednomu zákazníkovi. To je vidět, jak je oblíbený. Ten zákazník měl strach, že by se mu ta kniha mohla rychle ošoupat a tak si jich raději koupil hned pár navíc – asi 35.000 – zbylých 5.000 nechal na trhu pro ostatní.

Doufám, že se Jíří dá také na hudbu – již dlouho v Čechách nenapsal nikdo dobrou operu. To by mohlo být pěkné. Nový český film, který by vyhrál Oskara jsme již dlouho neměli.

Já se obávám, že až Řekové Paroubka doopravdy poznají, tak ho požádají, aby jim také napsal knihu. Aby také měli nějakého významného spisovatele. Jenom mám strach, aby nám ho potom Řeci vůbec chtěli vrátit. Aby náhodou další knihu nevydal pod jménem Georgos Paroubkus.

 

Autor: Miroslav Patočka | čtvrtek 15.12.2011 14:44 | karma článku: 32,98 | přečteno: 2079x
  • Další články autora

Miroslav Patočka

Nebezpečný Putin

2.3.2014 v 13:08 | Karma: 19,05