Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Veřejné WC aneb zážitek na celý život!!!

...s hroznou úlevou jsem vyběhla z kabinky, když v tom náhle přede mnou stála žena, která zmiňovanou kabinku hrůzy chtěla použít. Zcela nesmyslně jsem se začala stydět. I když tu dotyčnou ženu snad nikdy neuvidím, tak pocit, že si bude myslet, že já jsem to prase, které po sobě neumí uklidit, mě urážel...

Dnes jsem jako každý pátek pospíchala z práce domů, když v tom se v metru ozval můj kávou zaplněný měchýř.

Ty dvě zastávky metra byly nekonečně dlouhé a já si v duchu opakovala: „ Jsem velká holka a velký holky to přeci vydrží“.  Najednou jsem se ocitla na kýžené zastávce, i přes můj odpor k fyzické námaze jsem vyběhla schody, které směřovaly k východu z metra, kde se nachází veřejné WC.  

Zadýchaná a se skříženýma nohama jsem vstoupila do jeho prostoru, kde jsem obdržela pořádnou facku od odporného zápachu výkalů, kouře a sava. Před samotným vstupem k WC jsem celá omráčená neskutečným smradem marně hledala ve své kabelce peněženku, kde mám drobné.  Já vím, zákon schválnosti. Málem jsem si „cinkla“ z leknutí, když na mě z okénka před vstupem promluvila lámanou češtinou starší paní připomínající „zubatou“, ale bez zubů a cigaretou v puse.  Naštěstí to byla milá paní, která pochopila, že se jedná o opravdu akutní případ a pustila mě se slovy: „ utíkat, platit potom.“  Dlouho jsem nepocítila takovou vděčnost.

Poděkovala jsem, utrhla jsem si kousek toaletního papíru a rychlostí blesku vběhla do kabinky, kde jsem s hrůzou zjistila nechutnost tohoto malého prostoru. Bohužel už nebyl čas, abych se přesunula jinam. Vnitřek mísy byl téměř celý „hnědý“, prkénko pomočené, zdi pokreslené nesmysly (vůbec nechápu, jak zde někdo může mít chuť trávit čas kreslením či psaním), podlaha byla celá špinavá od nánosů rozteklého sněhu, zápach se nelidsky stupňoval, v koši na hygienické potřeby ležela nezabalená, použitá vložka, měla jsem nesnesitelný pocit, že mě někdo musí pozorovat a nikde nebyl věšáček, kam bych odložila svoji kabelku. Tento obrázek si budu dlouze vytloukat z hlavy a přísahám, že již nikdy nepůjdu z práce dříve, než navštívím toalety.

V čirém zoufalství dané situace jsem byla nucena rychlostí blesku stáhnout kalhoty, svírajíc kabelku v ruce jsem balancovala v podřepu nad záchodovým prkénkem a modlila se, abych se zde ničeho ani kouskem kůže nedotkla.  Nejenom že tato pozice „čůrání“ je fyzicky namáhavá, ale i velice potupná.  Po vykonání potřeby nastal důležitý krok – spláchnutí! Z kabelky jsem vyndala papírové kapesníčky a díky nim jsem byla schopna se toho „čudlíku“ vůbec dotknout. S hroznou úlevou jsem vyběhla z kabinky, když v tom náhle přede mnou stála žena, která zmiňovanou kabinku hrůzy chtěla použít. Zcela nesmyslně jsem se začala stydět. I když tu dotyčnou ženu snad nikdy neuvidím, tak pocit, že si bude myslet, že já jsem to prase, které po sobě neumí uklidit, mě urážel.

Zbývalo mi několik málo minut, než dotyčná vykoná potřebu, opustí kabinku a probodne mě znechuceným pohledem. Neváhala jsem tedy ani vteřinu, opláchla si ruce, použila laciné mýdlo a všimla jsem si, že zde nejsou papírové utěrky, ale pouze fukary. Uslyšela jsem obávané spláchnutí a tak jsem si utřela ruce do kalhot a utíkala ven.  

Při sprintu na mě zavolala z okénka ta empatická osůbka „paní platit“. Musela jsem se tedy zastavit a opět hledat tu zatraceně malou peněženku, v dáli jsem slyšela, jak si dotyčná paní oplachuje ruce a můj tep se zvyšoval.  Peněženku jsem ale našla pozdě, žena si mě stačila s odporem prohlédnout od zdola nahoru a bylo mi zcela jasné, co ji proběhlo hlavou – PRASE!  Zaplatila jsem deset korun, poděkovala a s psychickou újmou jsem odkráčela na autobusovou zastávku.

Samozřejmě ta milá paní, co si myslí, že jsem prase, stojí na zastávce, kam mířím a své dceři vypráví o zážitku z veřejných toalet. Dokonce jsme jeli stejným autobusem a já se stále styděla jako bych za tu spoušť snad mohla já.

Upřímně lituji tu paní, která to musí za těch pár korun uklízet. Hrozná vizitka nás žen. Snažíme se být krásné, ženské a přitažlivé a přitom dokážeme být taková prasata. Která z nás to sakra dělá? Zajímalo by mě, jak to u těch dotyčných vypadá doma. Chci podotknout, že nejsem nějaká citlivka, ale tohle je vážně síla! Jsou všechna veřejná WC v takovém stavu? Docela by mě zajímalo, v jakém stavu jsou pánské toalety. Je to taky taková hrůza?

Při představě, že tento záchod použije třeba anglická turistka, se stydím ještě víc než předtím! Nebo snad záchodový problém ženských prasat je celosvětový?

Přeci není problém použít záchodovou štětku, toaletním papírem otřít prkénko a použitou vložku zabalit do připravených novin! Dnes jsem se po dlouhé době vážně styděla za to, že minimálně jedna z nás tohle neumí.

Autor: Tereza Paterová | pátek 15.1.2010 20:47 | karma článku: 29,23 | přečteno: 3947x
  • Další články autora

Tereza Paterová

Sbohem, meruňková marmeládo!

Nedávno jsem se probudila s chutí na kakao a obyčejný rohlík s máslem a meruňkovou marmeládou. Naštěstí mám obchod opravdu kousek a tak jsem s nadšením vyrazila. Vstoupila jsem do příjemně vychlazené prodejny s jasným cílem nákupu a rozhodnuta, že se nenechám ničím jiným zlákat.

8.8.2013 v 13:35 | Karma: 22,85 | Přečteno: 1289x | Diskuse| Ostatní

Tereza Paterová

Cestování v MHD aneb mám si nechat všechno líbit?

Nechci dnes řešit generační problémy či otázku, zda se má či nemá uvolňovat v MHD místo k sezení starším občanům. Většinou se setkám s poděkováním, někdy mé automatické, milé gesto nemá žádnou reakci, občas se setkám i s odmítnutím a stává se, že reakce by se dala označit za silnou negaci. O MHD v Praze by se dalo napsat tisíce blogů a stále bychom měli prostor k tomu, abychom psali dál a dál. Můj dnešní příběh jsem se, ale rozhodla publikovat.

22.10.2012 v 18:28 | Karma: 31,62 | Přečteno: 2056x | Diskuse| Ostatní

Tereza Paterová

První láska...

To gentlemanství v podobě, kterou by jen člověk těžko hledal v tak mladém chlapci. Jen se v zájmu malých slečen modlím, aby mu to zůstalo a nedvořil se tím, že dívky bude tahat za vlasy či jim ničit bábovičky!

16.10.2012 v 22:01 | Karma: 12,25 | Přečteno: 807x | Diskuse| Ostatní

Tereza Paterová

Bezdomovec v popelnici a já?

Při beztarostném otevírání víka, kdosi zvolá „zavři“! Krve by se ve mně nedořezal! Co teď? Šok, který jsem právě prožívala mě přimrazil v neobvyklé pozici.

26.9.2012 v 20:00 | Karma: 12,97 | Přečteno: 1029x | Diskuse| Ostatní

Tereza Paterová

Zubař aneb můj včerejší skutečný horor!

Předtím než začnu popisovat svůj včerejší zážitek, tak bych ráda předeslala, že se o své zuby opravdu starám. Čístím je dvakrát denně, používám mezizubní kartáčky i zubní nit, snažím se docházet pravidelně! Bohužel je můj chrup v žalostném stavu, i když jsem do něj investovala majlant!

25.9.2012 v 21:43 | Karma: 19,95 | Přečteno: 1981x | Diskuse| Osobní
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

NATO by Rusy porazilo, Putin má jedinou naději, řekl polský ministr zahraničí

26. dubna 2024  12:04

Rusko by se mělo bát Severoatlantické aliance, protože ho v případě střetu s ní čeká „nevyhnutelná...

Zřícená dálnice v jižní Číně má již 36 obětí, další pátrání komplikuje počasí

2. května 2024  6:23

Nejméně 36 lidí zemřelo v hornaté oblasti na jihu Číny, kde se ve středu po silných deštích zřítila...

Poslanci mají jednat o změně zákoníku práce, o minimální a zaručené mzdě

2. května 2024  5:42

Poslanci by měli na mimořádné schůzi začít projednávat úpravu zvyšování minimální mzdy. Novela...

Dvacet let dotací z EU. Přinesly zločiny, ale i vlaky, techniku a splavné řeky

2. května 2024

Premium Lázně, které nevznikly a je z nich night club nebo zdvihací most, který se nikdy nezdvihl. Česko...

Rus má imperialistické myšlenky. Ukrajinou nekončí, říká velitel v Donbasu

2. května 2024

Premium Doněcká oblast (od zpravodajů iDNES.cz) Vymlácená okna, ale i celé domy srovnané se zemí. Tak vypadá Doněck a celý průmyslový Donbas....

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

  • Počet článků 32
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3008x
Neobyčejně obyčejná dívka, co postupem času přestává čekat na to, že pozná neobyčejně obyčejného muže a své sny si raději plní i bez něj...ale i tak v koutku duše naivně doufá, že pozná lásku, co by rozněžnila i návštěvníky kinosálů :-)

Seznam rubrik