Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Hejtman Hašek hlavním zlosynem dne

Česká mainstreamová média si našla novou oběť. Pro tentokrát je jí hejtman Hašek, který se – no považte – při položení věnců u památníku padlých sovětských vojáků v Brně nechal vyfotografovat s Nočními vlky.

Na ruskou politiku mohou být různé názory. A také na V. Putina. Nevím, jaké názory má na V. Putina a na ruskou politiku M. Hašek, ale pokud tomu dobře rozumím, M. Hašek šel především a jedině uctít památku sovětských vojáků padlých na konci II. světové války při osvobozování naší vlasti.

Jeden každý z těch vojáků by jistě raději žil, nežli aby padl ve vzdálené zemi, do které jemu osobně asi vůbec nic nebylo a možná o ní před příchodem na naše území ani nikdy neslyšel. Nicméně zemřel při vykovávání svých vojenských povinností a přispěl k osvobození naší země a ke zničení německého nacistického zločinného režimu, na jehož kontě jsou desítky milionů obětí, včetně 27 milionů sovětských občanů.

Tento nacistický zločinný režim měl také odpovědnost  za smrt desíti milionů vlastních, německých, občanů. Za II. světové války, za německé okupace, zemřelo po represáliích, bylo zabito, nebo po útrapách, či  dokonce mučení zahynulo 360 tisíc českých občanů. To jsou také smutná fata. To, že Sovětský svaz nesl rozhodující tíhu bojů proti nacistickému Německu, to je také neoddiskutovatelný fakt. Na tom nic nezmění ani úsilí aktivních členů pražské kavárny, včetně ministra za ČSSD J. Dienstbiera, který Haška vcelku nevybíravě kritizuje.

Nejde přeci o to být v rozporu s oficiální linií zahraniční politiky českého státu (bylo by zajímavé se ostatně  zeptat na názor jednoho ze spolutvůrců české zahraniční politiky M. Zemana, prezidenta republiky), ale chce vyjádřit svou hlubokou úctu k lidem, kteří při osvobozování naší země ztratili to nejcennější, co měli. Své životy.

Ryk antiruských médií proti Haškovi je v tomto kontextu zcela nepochopitelný. Charakterizovat Putinovy motorkáře pejorativně jako gang a preventivně mu podsouvat zločinné úmysly, jak to činí současná západní propaganda, která snad už ani nemůže být v režii Američanů, jak je stupidní, a které se zmocnila už jen aktivistická česká média, je nechutné. U soudného pozorovatele, a k těm doufám stále ještě patřím, vzbuzují tito motorkáři spíše sympatie.

 Je třeba také připomenout porušení mezinárodního práva, které se událo na státních hranicích Polska, kdy do Polska v rozporu s mezinárodním právem nebyli vpuštěni ani motorkáři tohoto „gangu“, kteří nefigurují na žádném seznamu EU proskribovaných osob, jímž je zakázán vstup na území EU.

Bylo to zkrátka systémem, jak říkal Josef Švejk: „Vinnej, nevinnej, berte to všechno.“ Je otázka, proč se EU musí obávat několika desítek motorkářů, ostatně  majících  své věrné přátele mezi českými, slovenskými a polskými motorkáři. "Členové gangu" dokáží uctít jak sovětské padlé hrdiny, tak důstojníky polské armády povražděné zločinnou NKVD na Stalinův rozkaz a i další padlé ve II. světové válce.

Blábolit o tom, že několik desítek ruských motorkářů je plodem zákeřné kremelské a putinovské a já nevím jaké ještě propagandy, je na hranici duševní příčetnosti.

Michal Hašek se rozhodl správně, když se při uctění památky padlých sovětských vojáků setkal s těmito lidmi, a rozhodně tím nenarušil ani integritu EU, ani zájmy občanů ČR a svého kraje. Věřím, že čeští občané budou proti podobným štvanicím i nadále tak imunní, jak ukázal poslední průzkum veřejného mínění prováděný vysoce kvalifikovanou a nezávislou americkou agenturou Gallup, který zjistil, že Ruska jako bezpečnostní hrozby se přes divoké masáže prováděné českými mainstreamovými médii obává pouhých 15 % Čechů…

Jiří Paroubek

 

Autor: Jiří Paroubek | čtvrtek 5.5.2016 12:56 | karma článku: 39,95 | přečteno: 1655x
  • Další články autora

Jiří Paroubek

Bývalý český prezident se nezasloužil o stát?…

...A Milan Kundera se nezasloužil o rozkvět české kultury a o její známost zejména ve frankofonním světě?

15.5.2024 v 15:28 | Karma: 25,87 | Přečteno: 626x | Diskuse| Politická aréna - pro politiky

Jiří Paroubek

Čínský prezident na cestách v Evropě

Čínský prezident Xi se po několika letech vydal na návštěvu Francie. Oplatil tak nedávnou návštěvu francouzského prezidenta v Číně.

10.5.2024 v 13:50 | Karma: 22,48 | Přečteno: 582x | Diskuse| Politická aréna - pro politiky

Jiří Paroubek

Můj přítel Jiří Horák

Když jsem si v jednom médiu přečetl včera článek ke 100. narozeninám Jiřího Horáka, mrzelo mě, že jsem sám o něm nic nenapsal.

26.4.2024 v 9:37 | Karma: 12,27 | Přečteno: 354x | Diskuse| Politická aréna - pro politiky

Jiří Paroubek

SOCDEM na cestě podrazů…

Od časů B. Sobotky, jehož je Šmarda věrným přítelem a učedníkem, strana Lidového domu nastoupila podivnou cestu. Cestu podrazů. Podrážela především voliče, kterým často slibovala hory s horáky.

25.4.2024 v 12:20 | Karma: 19,74 | Přečteno: 492x | Diskuse| Politická aréna - pro politiky

Jiří Paroubek

Národní značka Číny posiluje nejrychleji na světě

Čína prosazuje respekt rozdílného a za jejími iniciativami, jako je Pás a stezka nebo budování „globálního společenství sdílené budoucnosti lidstva“, je praktická mírová spolupráce.

17.4.2024 v 9:50 | Karma: 17,87 | Přečteno: 479x | Diskuse| Politická aréna - pro politiky
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Fica čekají nejtěžší hodiny, od smrti ho dělily centimetry, řekl Pellegrini

16. května 2024  8:42,  aktualizováno  15:38

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale nadále vážný, řekl po...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Drahé a rezavé, řeší Ukrajinci zbraně z Česka. Ani nezaplatili, brání se firma

18. května 2024  12:02

Premium České zbrojařské firmy patří dlouhou dobu mezi klíčové dodavatele pro ukrajinskou armádu i tamní...

Havaroval vrtulník prezidenta Íránu Raísího, vracel se z Ázerbájdžánu

19. května 2024,  aktualizováno  16:06

Aktualizujeme Íránská státní televize hlásí nehodu vrtulníku při přesunu prezidenta Ebráhíma Raísího a hovoří o...

Změnila se koncepce péče o válečné veterány. Chybí ženský prvek, stěžují si

19. května 2024  15:49

Minulý rok představila ministryně obrany Jana Černochová se šéfem odboru pro válečné veterány a...

Řidič na Lounsku narazil do stromu, ve zničeném vozidle zemřel

19. května 2024  15:25

Náraz do stromu nepřežil v neděli ráno u Staňkovic na Lounsku řidič osobního auta. V autě cestoval...

Policisté při hokeji zakročili proti muži se zbraní, vypadala jako kalašnikov

19. května 2024  15:10

Dlouhou střelnou zbraň nesl v ruce osmnáctiletý mladík, proti němuž v sobotu po poledni zakročili...

  • Počet článků 841
  • Celková karma 27,15
  • Průměrná čtenost 1911x
Autor se narodil 21. srpna 1952 v Olomouci. Je ženatý, má syna a dceru. Vystudoval Vysokou školu ekonomickou. V letech 1998 až 2004 byl náměstkem pražského primátora pro oblast finanční politiky, 2004 až 2005 ministrem pro místní rozvoj. V letech 2005 až 2006 pak předsedou vlády České republiky. Je předsedou Společnosti Willyho Brandta a Bruna Kreiskeho a předsedou redakční rady portálu Vaše věc (www.vasevec.cz). Na sklonku roku 2011 založil politickou stranu Národní socialisté. Na podzim 2018 kandiduje do Senátu jako nezávislý kandidát s podporou ČSSD.

Seznam rubrik