Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JL

Vazeny pane Jiří Paroubku. Pisete o Cine a velice malo pravdive. Neznate jejich principy ziskavani vedomosti, ktere dokazi dat svetu jako ukazku. To ve smylu dobrem i zlem. Ale trochu poporadku.

Vzpominam na ty chvile, kdy Mao odesel na vecnost a nechal Cinu devastovanou. Nixon uzavrel pratelskou dohodu a novy vudce Ciny dokonce navstivil USA. Dang Shao-Ping byl pragmaticky vudce a se svym partnerem byli skoro nepratele Maoa.

Vsak nic netrva vecne a ta Cina zacala presne podle idealu komunismu, krast kde se dalo. Postavila vse na obcanskem mysleni, ktere provazi Cinu od dob sjednoceni. (10 stoleti) Mela mnozstvi cinskeho obyvatelstva na zapade USA, ktere bylo vzdelane a ktere stale milovalo zemi , kde se narodily prislusnici jejich rodiny. Jeden z velkych vedcu raketoveho prumyslu NASA, odesel s celou rodinou zpet do Ciny.

To bylo. Dalsi faze zlodejny vedene ustredim strany, byli podminky, kdy zapadni podniky mohly investovat a vyrabet vse, podle te zapadni znalosti. Vyrostly s nimi ti cinsti prumyslnici v tech tovarnach postavenych prave temi ze zapadnich zemi. Lacina pracovni sila byla hnacim motivem zapadu tu investici udelat, pres ty podminky dane Ustrednim komunistickym rezimem.

Dalsi napor cinanu je na pozice studentu v tech nejvice prestiznich universitach v USA. Jejich moznosti platit skolne a ubytovani , absolutne decimovalo cele skolstvi na techto universitach. Staci se podivat na cisla pro vstup pred 20 lety a dnes.

Novy trend je emigrace a to nekntrolovatelna, na hranicich USA a Mexika. Jiz asi 26 000 cinanu emigrovalo. Kdo jsou ti lide ve Whasingtonu FBI nevi.

1 0
možnosti
JL

Pokracovani

Snad posledni a velmi dulezity cinitel jsou penize. Jeste dnes dolar vede. Povede tak dlouho, dokud svobodny svet jej bude uznavat.

Pane Jiří Paroubku. Ten system v dnesnim Cine zacina mit zadrhely. Obrovske ztraty v bilanci, nastala spatnym hospodarenim v oblasti stavebnictvi. Bylo investovano mnoho juanu, vsak ocekavane nakupy obcanu se neuskutecnily, protoze se snizila svetova poptavka po cinskem zbozi. Zacina kapitalisticky system financi nabouravat tu hegemonitu cinske komunisticke strany.

Zde koncim. Vim vice detailu, ale neni to tak podstatne. Ten Covid 19 je jen mala ukazka svetu, co dokaze komunisticky system bez kontroly.

2 0
možnosti
Foto

To je tak moc ubohá propaganda, že jí snad dokáže vyplodit opravdu jenom sexy mozek.

2 0
možnosti
MB

Radím toto stvoření ignorovat ...

4 0
možnosti
Foto

O které Číně hovoříte? Já znám dvě: Rudou a svobodnou.

3 0
možnosti
Foto

S Čínou my nic mít nesmíme, bo je špatná, to mohou jen Němci, Francouzi, prostě všichni kdož nejsou tak ideologicky zabednění jako naše vláda.

0 12
možnosti
JK

J75a29n 28K41y74š48k33a

17. 4. 2024 20:55

Já mám čínské hřebíky, koupené v Hornbachu. Není to chyba, pane Lněničko?

3 0
možnosti
JL

Čínský převýchovný tábor, by vás přivedl na zcela jiné myšlenky o

národní značce Číny.

12 0
možnosti
MV

Já se divím, že se soudruh Paroubek stále zdržuje v zemi a společnosti která má tak daleko do kvalit Ruska, nebo Číny. Že se neodstehuje tam, kde to obdivuje.

13 0
možnosti
JZ

Tak Čína posiluje, mimo jiné také v násilném odebírání orgánů vězňům.

9 0
možnosti
Foto

O co vám vlastně jde, pane Paroubku?

5 0
možnosti

O totéž, o co šlo Miloši Zemanovi - lézt do rekta komunistické Číně.

16 0
možnosti
ST

Škoda že se Jirka s tímto slovním elaborátem opozdil o padesát let. Tenkrát by se mu v naší milované socialistické vlasti dostalo zasloužených ovací. Fuj, to byl zase závan minulosti.

11 0
možnosti
  • Počet článků 844
  • Celková karma 22,94
  • Průměrná čtenost 1909x
Autor se narodil 21. srpna 1952 v Olomouci. Je ženatý, má syna a dceru. Vystudoval Vysokou školu ekonomickou. V letech 1998 až 2004 byl náměstkem pražského primátora pro oblast finanční politiky, 2004 až 2005 ministrem pro místní rozvoj. V letech 2005 až 2006 pak předsedou vlády České republiky. Je předsedou Společnosti Willyho Brandta a Bruna Kreiskeho a předsedou redakční rady portálu Vaše věc (www.vasevec.cz). Na sklonku roku 2011 založil politickou stranu Národní socialisté. Na podzim 2018 kandiduje do Senátu jako nezávislý kandidát s podporou ČSSD.

Seznam rubrik