Koncesionářské poplatky i za dekoraci?

Hurá! Pravda a láska zase jednou zvítězily nad lží a nenávistí a Česká televize vyhrála soudní spor s paní podnikatelkou z Plzně, která musí zaplatit ČT pokutu ve výši 10 000,- Kč za nefunkční televizor sloužící coby dekorace zakrývající ošklivý kout zdi.

Zákon hovoří jasně, platit poplatky se musí za každý přístroj schopný přijímat TV vysílání. Trochu mi to připomíná starý vtip o panu Novákovi, kterého přijdou zatknout policisté za pálení kořalky načerno. Pan Novák se brání, že žádnou kořalku nepálil, ale policisté argumentují tím, že když má destilační přístroj, tak to znamená, že pálil.

Pan Novák na to říká: „Tak to mě pánové zatkněte taky za znásilnění.“

Policisté: „Vy jste někoho znásilnil?“

Pan Novák: „Ne, ale přístroj na to mám.“

Stejně se chová i ČT, jedná-li se o vymáhání koncesionářský poplatků, nezná bratra ani sestru, hlavně když do kasičky cinkne od každého „zařízení schopného přijímat signál“ příslušný poplatek. Připadá mi poněkud podivné, když veřejnoprávní televize se na jednu stranu, chová veskrze komerčně, prodává reklamu, nasazuje filmy a seriály v hlavních vysílacích časech proti filmům a seriálům komerčních televizí včetně dnes tolik populárních reality show a na straně druhé brečí, žádá zvýšení koncesionářských poplatků a soudí se za jejich neplacení. Nejsem v zásadě proti placení koncesionářských poplatků, ale ať v tom případě seberou ČT prodej reklamy a žije pouze z poplatků a státních dodací a o zábavu ať se starají komerční televize, na které tím pádem zbude větší díl reklamního koláče. Nevidím jediný důvod, proč bychom měli sponzorovat luxusní život pana Janečka a jeho ředitelů. Plat čtvrt miliónu měsíčně mi na „zaměstnance státního sektoru připadá“ připadá více, než luxusní.

A paní podnikatelka z Plzně může být koneckonců ráda, že dopadla jak dopadla, taky na ní mohla ještě vlítnout OSA.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Jiří Papež | středa 25.8.2010 9:40 | karma článku: 26,79 | přečteno: 1898x
  • Další články autora

Jiří Papež

Miluješ mě?

13.9.2010 v 7:35 | Karma: 13,19

Jiří Papež

Sportu zdar - vodákům zvláště

27.7.2010 v 7:24 | Karma: 11,14

Jiří Papež

Papež k papeži

25.9.2009 v 7:21 | Karma: 15,02

Jiří Papež

Kult vaginy

27.5.2009 v 7:08 | Karma: 20,19