Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Lemry

Kdo nám ničí život? Kdo může za naše chmury? Za vším jsou lemry. Nebezpečné a zákeřné.

Takhle vypadaji lemry. Rozhlidnete se, nejsou nejaky kolem?-Clipart-

Měla jsem rozepsanou reakci na komentář Tomáše Sedláčka o českém školství (souhlasnou, jak jinak), ale pak mi došlo, že je zbytečné pokyvovat a podepisovat co lépe řekl už někdo jiný; je totiž potřeba kopat hlouběji a ptát se - PROČ?

Základní otázka zní, co je tady v Čechách TAK jinak než jinde ve světě? Proč když všichni víme, že to hloupé memorování je hloupé a proč když všichni tušíme, že kritické myšlení je jeden z nejcennějších pokladů, proč se furt nic neděje? Proč učitelé stále učí tak jak učí, proč studenti bez uzardění do svých penálů svinují taháky a proč učitelé dělají, že to nevidí? 

Proč prodavačky neprodávají ale podávají, proč zákazník nakupuje i v obchodech ve kterých byl dříve ošizen?

Proč matky radí svým dětem, že nejlepší cesta jak dosáhnout svého je vyhnout se konfliktu, hlavně nevyčuhovat, nestěžovat si. Proč se vzájemně peskujeme za každou jinakost? Proč proč proč?

Můžou za to lemry.

Lemra je velmi malá bakterie, těžko viditelná i elektronovým mikroskopem, která se přenáší především interpersonálně - jakýmkoli kontaktem s infikovanou osobou a to i telefonickým. K přenosu může dojít i stykem s nakaženými předměty. Nejvíce se lemrám daří na klikách úřadů a jiných veřejných prostor. Vyskytují se i na formulářích, předvolebních letáčcích politických stran a jiných bulvárních tiskovinách, na školních vysvědčeních a diplomech.

Lemry ke svému šíření s oblibou používají také televizní vysílače. Chytí se za panožky a letí na televizní či radiové vlně ze studia až do vašeho obýváku. Tam se schovají do vašich papučí a číhají, až zasunete palec, aby se do něj s gustem mohly zakousnout.

Lemry sídlí především v mozku, jejich spory však byly zjištěny i v hýžďových svalech silně nakažených jedinců.

Je zajímavé, že lemry se vyskytují pouze ve Střední Evropě, snad jsou důvody klimatické. Odletíte odsud pryč a během roku dvou máte po lemrách (jsou i výjimky, několik autoimunních bacilonosičů lemrami zapleveluje ze zámoří český internet).

Já jsem lemru chytla zřejmě na ruzyňském letišti. Chvilku můj organismus úspěšně vzdoroval; to jsem za svými zády slýchávala zúčastněné poznámky na svou hyperaktivitu a optimismus a dotazy na svého dealera kokainu; pak jsem tomu ale podlehla. Lemrám se nedá vzdorovat! Přestala jsem se smát, kůže mého obličeje dostala pověstný šedý nádech a začala jsem krafat!

Krafání je totiž průvodní jev nakažení lemrami, něco jako kašlání při chřipce. Krafnete a kráf! lemry vesele letí vašemu partnerovi přímo do obličeje. Je nakažený než se zmůže na odpověď na vaše kňourání.

Lemry inhibují akceschopnost nositele. Když máte lemry, tak prostě nemůžete vynadat prodavačce, která vám bez uzardění k salámu přihodí pár oschlých koleček. Nezmůžete se na stížnost na neprofesionalitu policisty, který z vás pod záminkou neexistujícího dopravního přestupku loudí telefonní číslo. Když jste nakažený, tak vás spolužáci snadno přesvědčí o tom, že je dobré si na špatné vyučující nestěžovat, aby si na vás nezasedli. Naopak si však vždy postěžujete nad nespravedlivým osudem těm, kteří s ním nemají nic společného. Prostě když máte lemry, tak jste jak hardový panák ve větru zmítaný.

Naštěstí jsem tuhle po ránu nachytala jednu lemří rodinku v koupelně na zrcadle. Snídali tam mojí zubní pastu (neptejte se, co dělá zubní pasta na zrcadle, kdo má lemry pochopí hned) a náramně hlasitě rokovali, jak mi znechutí cestu na úřad.
„Pojedeme tramvají! Lidi tam budou smrdět, budou se strkat a budou na sebe hnusní, žjuvejda!" výskal malý lemřák nadšeně.
„Ne, lepší bude, když jí necháme jet autem,"oponoval mu dospělý lemrouš. „Třeba bude na Letný zase kolona, to je super koukat se na ty řidiče, co jezděj v pruhu pro autobusy a předbíhaj. To je tak fantasticky frustrující! Bude frustrovaná a ani necekne!"

Posouchala jsem ten hovor schovaná za pračkou a říkám si: „To určitě! Já vám dám! Odteď budete vy lemry skákat, jak já budu pískat!"
Setřela jsem rychlým tahem zrcadlo houbičkou. Jenže lemry jsou rychlý, naskákaly mi do uší, ani písknout jsem nestačila. Zcela nepokrytě se tam chichotaly. Chtělo se mi mlátit hlavou o zeď, nebo skočit zpátky do peřin. To by se jim líbilo!

Pak jsem ale sebrala poslední síly, stáhla klíč od auta z kroužku a spolu s průkazkou na tramvaj je hodila na kuchyňský stůl. A pěkně pěšky, procházkou přes park, si to štráduju do města.

Jak ty lemry trpěly, to je humor přešel, to bylo kvílení! Jestli lemry něco nesnáší, tak je to zpěv ptáčků. Jsou alergický i na povely cvičitelek spinningu. A úplně nejhorší je pro ně smích.
Třikrát denně se zasmějete sami sobě a lemry se od vás s hrůzou utečou. To vážně nemají rády.

Pomáhá i izolace od chronických krafalů a styk těmi, kdo umí snít (je zajímavé, že těm se lemry na hony vyhýbají).

Když jsou v oslabení, tak je pak už velmi jednoduché je dorazit. Stačí k tomu trocha optimismu, zdravá asertivita a otevřenost ke všemu jinému.

Jo, a hlavně! Hlavně pozor na novinové články, na ty co píšou o krizi. Na každé mikrotečce tiskařské černi jsou tam schované asi tak tři miliony lemer! To nečíst, zrušit, smazat. (i v internetovém vydání ;-)

 

Krásné léto přeji a lemrám zmar!

Autor: Eva Pallotto | středa 29.7.2009 9:33 | karma článku: 37,90 | přečteno: 7605x
  • Další články autora

Eva Pallotto

Naši civilizaci neohrožuje islám, ohrožuje se sama - islamofobií

S mojí oblíbenou bloggerkou paní Vlaďkou Špidlovou jsme se pod jejím článkem „Yes, they can“ dostaly do debaty, která si z mé strany žádá delšího komentáře. Proto poruším jednu ze svých „zlatých zásad“ (i když už jsem tímhle směrem kdysi nakročila v jedné bajce) a pokusím se svůj postoj k tématu sepsat do blogu. Vlaďka se vyjádřila podobně jako již mnozí – nevyhraníme-li se zásadně proti islámu (třeba tak, že zakážeme stavět mešity), ohrožujeme naši civilizaci. Islámští fanatici si totiž jakýkoliv náš smířlivý postoj vyloží jako naši slabost.

14.8.2010 v 22:14 | Karma: 34,34 | Přečteno: 5687x | Diskuse| Politika

Eva Pallotto

Švindlířčiny Špendlíky v trávě aneb bublanina trochu jinak

Krásné léto přeji. V dneším díle Švindlířčiny kuchařky si prozradíme, jak se pečou špendlíky. Ta hospodyňka, která své strávníky k smrti nenávidí, pořídí zákadní surovinu v železářství, my ostatní polezeme na stromy pro ovoce připomínající trochu třešně a trochu švestky... jsou to takový ty barevný kuličky, kterým každý (zdá se) říká úplně jinak...

10.8.2010 v 17:21 | Karma: 20,52 | Přečteno: 7398x | Diskuse| Ostatní

Eva Pallotto

Z deníčku šovinistické pipinky

aneb Pojednání o princích na bílých koních a jiných pohádkových bytostech. ---------------- Byla jsem o víkendu u maminky a ve své stařičké zaprášené knihovně jsem narazila na spisek, který jsem snad kdysi i zakoupila, zpola rozečetla, pak ho někam pobouřeně odhodila a úplně na něj zapomněla.

10.6.2010 v 11:42 | Karma: 48,12 | Přečteno: 46337x | Diskuse| Společnost

Eva Pallotto

Za totáče se mi žilo skvěle

Za socialismu se mi žilo skvěle. Rusové v Karlových Varech byli tenkrát schovaní za betonovými zdmi kasáren a neproducírovali se nám velkopansky po městě. Nevěšeli si provokativně nad naše obchody vývěsní cedule v azbuce...

17.5.2010 v 8:26 | Karma: 48,99 | Přečteno: 44777x | Diskuse| Společnost

Eva Pallotto

Topolánkova aféra "Gaygate" je falešná senzace; na vině jsou média.

Píšu pro časopis LUI, který nechtěně rozpoutal nevídanou mediální bouři hysterických reakcí. Je Topolánek hlupák, homofob a antisemita? Není. Přesvědčit se nakonec mohl každý.

23.3.2010 v 8:36 | Karma: 44,71 | Přečteno: 8858x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

To nemyslíte vážně! Soudce ostře zpražil bývalého vrchního žalobce

1. května 2024  10:17

Emotivní závěr měl úterní jednací den v kauze údajného „podvodu století“, v němž měly přijít tisíce...

Politolog: Dělníci opustili levici a míří k populistické tyranii většiny

2. května 2024

Vysíláme Letošní evropské volby by mohly překreslit politickou mapu starého kontinentu. Posilují totiž...

Zřícená dálnice v jižní Číně má již 48 obětí, další pátrání komplikuje počasí

2. května 2024  6:23,  aktualizováno  9:52

Nejméně 48 lidí zemřelo v hornaté oblasti na jihu Číny, kde se ve středu po silných deštích zřítila...

Hasiči celou noc zasahovali v pralese Mionší, vodu nosili na zádech

2. května 2024  9:16

Beskydský prales Mionší v noci zachvátil požár. Hasiči celou noc zasahovali v jeho nejvyšším...

Volby by jasně vyhrálo ANO, mimo Sněmovnu by zůstaly TOP 09 a KDU-ČSL

2. května 2024  8:17,  aktualizováno  8:48

Sněmovní volby by v dubnu vyhrálo ANO s 32,5 procenta, ODS by měla 13 procent, SPD a Piráti shodně...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

  • Počet článků 151
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 8483x
"Dokážu žít s pochybnostmi, nejistotou a neznámem. Určitě je mnohem zajímavější žít s otázkami, na které máme nejistou odpověď, než mít jisté odpovědi, které mohou být nesprávné. Mám jen přibližné odpovědi a různé stupně jistoty o různých věcech. Nejsem si absolutně jistý ničím, o mnoha věcech nic nevím - třeba o tom, zda má vůbec význam se ptát, jaký je smysl života a co taková otázka znamená. Budu o tom chvíli přemýšlet a když na to nepřijdu, budu prostě přemýšlet o něčem jiném. Nemyslím, že je nutné mít na všechno odpověď. Nemám strach z toho něco nevědět, být ztracený v podivném světě, kterému nerozumím a ve kterém nemám přesné určení - protože tak to prostě je, alespoň si to o něm myslím, asi. Nebojím se toho." / Richard P. Feynman/

Seznam rubrik

Oblíbené knihy

Oblíbené blogy

Co právě poslouchám

Oblíbené stránky