A pleteme, pleteme

Tak jsem zase jednou nestihla ty aspoň trošku solidní zprávy ze "staré" ČT1 a musela vzít zavděk Novou...bohužel.

Mezi jinými zde proběhla reportáž o krásné činnosti dětí z jedné základní školy, kteří (nejspíš) v hodinách pracovního vyučování (nevím jak se jmenuje tato hodina teď) už od roku 2004 pletou šálu. Mají jí hotových už úctyhodných 750 metrů. Tolik komentář moderátora.

Vždycky mě potěší, když mají nynější paní učitelky nějaký bláznivý nápad do kterého se jim podaří uvrtat i děti a ty v tomto případě pletou a pletou a pletou a vy najednou koukáte na to pletení a všechny děti do jednoho mají v ruce háček, včetně předháčkující paní učitelky.

Pro mužskou část čtenářů uvádím, že se plete pletacími jehlicemi, které jsou vždy dvě (občas pleteme i nohama a ty jsou jak známo taky dvě, s jednou to nejde:-)), zatímco háčkem, který je pro tuto techniku pouze jeden, se vždy háčkovalo a háčkuje dodnes.

Takže prosím reportéry televize Nova, až zase budete natáčet někoho s háčkem v ruce, jak háčkuje krásnou šálu, netvrďte celé české populaci, že dotyčná osoba plete. Jediní, kdo tady pletou jste totiž vy a to toho, kdo nikdy v ruce nedržel ani háček, ani jehlice. Děkuji

Autor: Ivet Palasiewicz | čtvrtek 20.1.2011 20:06 | karma článku: 16,50 | přečteno: 1108x