Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Drazí voliči, nebuďte slabomyslní fanatici!

Narušuje vám napjatá předvolební atmosféra sexuální život? Přicházíte pro dobro "vaší" strany o virtuální i 3D přátele? Zdají se vám divoké sny o urnách...?! Tož to není dobré, toto! Bacha na příznaky sektaření, vplíží se do těla nenápadně, působí libé stavy, ale špatně se jich zbavuje!

Přijetí člena do sekty.Lucie Paceltová

Milý voliči, blíží se den, kdy si to hodíš.

Proto bych Ti ráda dala pár tipů, jak si zachovat duševní zdraví a nenarušit vztahy.

1) Dovol si mírnou promiskuitu, choď i za jinýma! Jestli budeš číst a poslouchat stále jen členy své milované strany, vymyje Ti to mozek. Přečíst si i jiné programy a zapnout debatu s lídrem protistrany není hřích. Dokonce je zdravé na chvíli zapomenout na chlíveček, do kterého ses zařadil a zafantazírovat si, jak by ses asi cítil v chlívečcích ostatních. Možná přijdeš na to, že i jinde existují lákavá pozitiva a naopak - všimneš si na Tvé vyvolené straničce vad na kráse, kterés v prvních týdnech zahlcen dojmy nevnímal.

2) ...Ale rodina je základ! Chtějí to členové Tvé rodiny hodit někomu jinému, než Ty? Dokonce snad nepřátelům...?! Tak se nad to povznes. Dopřej jim svobodu, ukaž, jak jsi tolerantní. Akorát se radši u oběda vyhýbej politickým tématům a na zprávy a Hyde park koukejte každý v jiné cimře. Rozvod je na místě pouze v případě, že polovička fandí SPOZu.

3) Kult osobnosti je svinstvo! Však víš jak se to říká: Bůh je jen jeden. A určitě nezačíná na A. B., T. O. a už vůbec ne M. Z.!!! Já vím, je lákavé věřit v příchod nového spasitele. Mě osobně třeba dost oslnil advokát Láska - už to jméno je prostě boží! Vážím si ho i přesto, že byl policajt. Přečetla jsem si o něm a od něj to i ono, jela se setkat osobně... Ale tím to končí, vážení! Nedovezla jsem mu plyšáka, jeho fotka mi nevisí v pokojíčku. Nevěřím, že přenáší hory. Nepromění vodu ve víno (bedlivě jsem ho pozorovala, prachobyčejně si víno objednal). Akorát si pěstuji představu, že budeme kamarádi. Proč by ne? Během předvolebního turné po republice si mě jistě mezi vším davem zapamatoval a až příště pojede kolem našeho města, brnkne a řekne: Paní Paceltová, pojďte na čaj, mně se s vámi tehdy po diskusním večeru tak dobře povídalo... Muhehe!

4) Buď lídrem! Pokud si fakt projdeš politickou scénu křížem krážem, pravděpodobně zjistíš, že neexistuje strana, která by Ti vyhovovala ve všem. Tak si ji v duchu založ, buď kreativní! Třeba můj politický ideál je hybrid SZK: Svobodní Zelení Křesťané. Úplně vidím, jak si vycházejí vstříc a vůbec se nehádají, ani o teplotě planety a lidí. Zruší nadbytečné úředníky, jsou samostatní, pracovití, poctiví, charakterní a ohleduplní k menšinám i přírodě. K této straně v mé hlavě se utíkám vyplakat vždy, když mě ty reálné, kterým fandím, něčím vytočí. Zde je mé útočiště, nikdy mě nezradí.

5) Omrkni další fanoušky Tvé strany! Třeba před stánky a na větších akcích. Jací jsou? Akorát žerou párky a vystačí o holé větě? Tak to je nějaké divné, nemyslíš? Já osobně jsem v tomto směru zažila příjemné překvapení. Šla jsem si poslechnout stranickou jedničku SZ na jižní Moravě Jitku Seitlovou a senátorku a soudkyni Elišku Wagnerovou (šikovné ženštiny jsou to). Mí spoluposluchači kladli občas tak inteligentní otázky, že jsem se skoro nechytala a při následné volné zábavě po akci jsem s veselými diskutéry okamžitě navázala družbu. Tu profesor, tam bloger či šikovná starostka. Témata pestrá a spíše konstruktivní, nadávky na konkurenci a  přípravy k boji proti třídnímu nepříteli se nekonaly. Milí tolerantní lidé, pár jsem si jich pak omrkla na netu a  jsou za nimi roky dobré práce. Ráda je potkám zase.

6) Propaguj, ale nebuď totální vtěrka! Jasně, že podpora strany a její propagace je otázka vlastenectví. Ale jestli to s těmi mejly a sdílením a zvaním a zaťatou pěstí na sociálních sítích přepískneš, budeš nahlášen, blokován, odebrán - a už si nelajkneš. Staň se raději skalním fanouškem a šiřitelem pozvánek na deskové stolní hry nebo tak něco...

Protože i po této sobotě život půjde dál. Tak si jej zařiď co nejpěkněji a po svém. Stejně povládnou rudooranžoví, i kdyby ses na hlavu postavil.

Autor: Lucie Barošová | středa 23.10.2013 7:00 | karma článku: 11,81 | přečteno: 624x
  • Další články autora

Lucie Barošová

Shrnutí roku: Jak přijmout dar nedar?

Sleduji roční výcucy světových i domácích zpráv. Lidstvo i Čecháčstvo provokuje k rekapitulaci i mne: Co jsem letos získala? Bráno z hlediska teorie "vyplivnutí na pustý ostrov", tedy, co by mi zbylo, kdybych přišla o hmotné statky = moudra a další posuny v nitru lebky. Takové dary nedary. Také jste je dostali? A jaké byste si přáli jako výzvu pro příští rok?

31.12.2014 v 10:10 | Karma: 11,25 | Přečteno: 712x | Diskuse| Ostatní

Lucie Barošová

Kuras vybuchl a není se čemu divit

Debata v Českém rozhlase na téma islám doznala nečekaného konce: oba diskutující se rozešli ve zlém, oba před oficiálním koncem pořadu. Lidé teď o tom rozumují, ozývají se hlasy proti všem drtičům vyznavačů Mohameda. Také jsem citlivá na jakékoli házení lidí do jednoho pytle, nicméně si myslím, že tento konkrétní konflikt byl o něčem jiném. Pana Kurase se zastávám.

27.11.2014 v 9:40 | Karma: 40,31 | Přečteno: 6977x | Diskuse| Ostatní

Lucie Barošová

Obří špinavý byznys od A do Z, aneb co baštíme po kilech

Jeden aby se dneska bál nakupovat! Taky už vás ty alarmy o škodlivosti toho či onoho prudí? Pohoršuje vás předhazování smutného osudu lidí a zvířat kdesi v tramtárii, protože co vy s tím? Souhlas - k nápravě zeměkoule jsme malí páni a každý máme svých starostí dost. Ale víte co? Mně to stejně nakonec nedalo a našla jsem si o palmovém oleji fakta. A říkám vám - jsme v něm naložení až po uši!

1.10.2014 v 10:05 | Karma: 21,19 | Přečteno: 1412x | Diskuse| Životní prostředí a ekologie

Lucie Barošová

Mrtvé dívenky jsou v lese i v nás

Naše děti. Potají si zblízka prohlížíme jejich tvář, když spí. Posloucháme jejich obdivné řeči o pejscích a kočičkách. Než jsme je měli, většinu z nás nenapadlo, že bychom kdy toužili říkat někomu tak malému:Miláčku! Ale už je to tady, plácáme se v citech a nejhezčí slova, která jsme kdy slyšeli, zní: Miluju mámu a tátu! Půjde jim to na tanečních? Přerostou nás jednou? Nechají se od nás ještě obejmout, až vyrostou...? A náhle konec. Vražda ---

10.9.2014 v 23:35 | Karma: 23,95 | Přečteno: 1410x | Diskuse| Ostatní

Lucie Barošová

Ten, kdo vešel do kamene

Prožít tak nějaké pohádkové dobrodružství! Umět létat nebo předpovídat budoucnost! To jsou naše touhy z dětství, které později přecházejí zase do jiných divokých představ. Já si třeba utkala pohádku o velkém balvanu, ve kterém je ukryta veškerá moudrost světa, a o vyvoleném, kterému je za jeho skutky dovoleno do kamene vstoupit. Když pak dotyčný člověk vyjde ven, je osvícený, plný míru a poznání. Toužila jsem spatřit ten zázrak! Najít někoho, kdo vešel do kamene a promluvit si s ním.

22.7.2014 v 7:00 | Karma: 20,38 | Přečteno: 746x | Diskuse| Letní povídka
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

NATO by Rusy porazilo, Putin má jedinou naději, řekl polský ministr zahraničí

26. dubna 2024  12:04

Rusko by se mělo bát Severoatlantické aliance, protože ho v případě střetu s ní čeká „nevyhnutelná...

Pokleknete a budete prosit. Generál slíbil zničit NATO do roku 2030

24. dubna 2024  21:21

Velitel čečenských sil bojujících na Ukrajině a věrný obdivovatel ruského prezidenta Vladimira...

Silný vítr komplikuje dopravu. Z Havlíčkova Brodu nejezdí vlaky na dvou tratích

1. května 2024  17:13,  aktualizováno  19:32

Silný vítr potrápil hlavně řidiče na Pardubicku. Z důvodu pádu několika stromů museli policisté...

OBRAZEM: Prahou prošel majálesový průvod. Masky kritizovaly Beka a bydlení

1. května 2024  19:05

Součástí oslav 1. máje byl ve středu studentský majálesový průvod, který vyrazil z pražské Kampy a...

„Mami, ve zdech je příšera,“ tvrdila holčička. Dům ovládlo 60 tisíc včel

1. května 2024  18:21

V domě rodiny Classových v Severní Karolíně číhalo po několik měsíců opravdu nečekané překvapení....

V O2 areně prochází voda magnetickou rezonancí. Zlepší led pro MS v hokeji

1. května 2024  16:57

Organizátoři se připravují na mistrovství světa v ledním hokeji, nedávno instalovali unikátní...

  • Počet článků 100
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3059x
Autorka je píšící ilustrátorkou a tvůrkyní Omalovánek Lucie. Byla také pracovnicí v záchranné stanici pro dravce a sovy, canisterapeutkou, pracovala s dětmi a seniory, včetně postižených klientů. Byla externí novinářkou, muzikantkou ve dvou kapelách, zahradnicí, hadí ženou a tak všelijak. Nyní je na rodičovské dovolené a ve zlomcích volna se připravuje na pomalu, ale jistě se blížící nový start do aktivního života s větším rozhledem, jasnějšími představami a vysokými cíli.

http://www.omalovanky-lucie.cz/

Seznam rubrik