Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Pár páterů postřílet a hned dají pokoj

Ne, nezbláznil jsem se, nevstoupil jsem do žádného zločinného spolku a ani nechci propagovat jakékoliv násilí, či výzvy k němu. To je jen citace jednoho diskusního příspěvku člověka vystupujícího v diskusích tohoto serveru pod jménem August Formánek.  

Je to málo, na to, aby člověk něco napsal, ale ono je toho nakumulováno již celkem dost. Přesto tento článek nebude primárně o církvích, víře ani o politice, ale jen a pouze o poněkud zvláštních událostech, kterých jsem svědkem i nedobrovolným účastníkem.

 

Ano, diskuse se promazávají. Promazávají se i proto, že někdy se diskutující, tedy i já, nechají zbytečně unést emocemi a pak místo věcných argumentů, nebo na jejich doplnění, se snižují i k přímým urážkám oponentů. Ale ani o diskusích či promazávání dnešní můj blog nebude. Tedy aspoň ne výhradně.

 

Příslušný, citovaný příspěvek se v jedné diskusi objevil již v pátek 1.11.2013 v 5:16 hodin a je v diskusi dosud. No co, tak administrátoři taky nečtou úplně všechny diskuse. Asi ne, protože by k tomu potřebovali rozhodně mnohem více lidí, než mají k dispozici. Ale tuto konkrétní diskusi prokazatelně navštívili, neboť v ní bylo mazáno. Vím to bezpečně i proto, že jeden příspěvek z této diskuse mezi smazanými mám (a nutno podotknout, že celkem oprávněně, neboť jsem si fakt už servítky nebral). Přesto si říkám, že je divné, že v tak vyhrocené diskusi, kde bylo mazáno podstatně více, je příspěvek vyzývající k násilí na určité skupině osob shledán jako nezávadný. A že jej mohli přehlédnout? No, mohli. A tady se klidně přiznám, že jsem využil svého „práva“ čtenáře a přispěvatele do diskusí a jmenovaný příspěvek jsem již brzy ráno odeslal administrátorům diskuse jako nevhodný (krátce po té byl smazán můj příspěvek, který též pravidlům diskuse odporoval).

 

Něco je divného. Možná administrátoři fakt nemají tolik času. Byl pátek, blížil se víkend, volno, klid, pohoda …. Možná. Možná ale také ne. Třeba se někdo jen zabýval zase něčím, co v popisu práce nemá. Třeba jako paní Tereza Boehmová.

 

Co že to paní Boehmová provedla, že ji tady z něčeho podezírám? Celkem skoro nic. Jen použila mou e-mailovou adresu, kterou mám propojenou se svým blogem, aby mi na ní poslala počátkem září pozvánku ke spojení do jedné profesní sítě. Na tom by nebylo nic tak špatného, ale tato pozvánka mi byla zaslána ze soukromého e-mailu paní Boehmové. Nerozumím, jakým způsobem tedy idnes.cz chrání data svých uživatelů (především mě to pak zaráží v souvislosti s tím, že celá řada diskutérů musela administraci zaslat skeny svých dokladů totožnosti) proti zcizení a zneužití, když i lidé, kteří mají ostrahu čistoty na starosti, a administrátoři sem jistě patří, dokáží svůj přístup ka datům „využít“ v této podobě.

Ano, můžete namítat, že paní Boehmová chtěla se mnou být v nějakém kontaktu, ale pak mohla využít toho, že svůj blog mám propojen s diskusním účtem, který mám ověřen přes sociální síť facebook. Tam by přeci mohla poslat žádost o přátelství, byť si nejsem jist, že bych o to příliš stál, neboť jsem již nejednou s paní Boehmovou měl výraznější rozepře.

 

No, dobrá, řekne si leckterý čtenář, ale proč sem ten člověk tahá nějaké osobní spory a vůbec, proč se proti tomu neohradil jinde a proč tak činí až po dvou měsících? Třeba proto, že jsem prakticky ihned, tedy ve stejný den, kdy mi uvedená pozvánka došla, odeslal dotaz, jak je to s ochranou osobních údajů u idnes.cz. Ano, mnozí správně uhádli, že jsem dodnes nedostal ani odpověď, abych si laskavě trhnul nohou.

 

Je těch otázek více, které by mě zajímaly, ale přeci jen, ty dvě zásadní jsou:

  1. Je přípustné v diskusi šířit výzvy k násilí proti skupině obyvatel?
  2. Co dělá idnes.cz pro ochranu osobních údajů svých uživatelů, kam kontaktní údaje zcela jistě patří?

 

Zbývá jen závěr. Ne, toto nemá být nějaké ublíženecké žalobníčkování, byť to tak může vypadat. Jde mi opravdu jen o to, získat odpověď na tyto otázky. A pokud administrace komunikuje tak, že nekomunikuje, pak se ještě naskýtá tato možnost. Tedy nejen požádat o vyjádření touto veřejnou formou, ale též spustit i veřejnou diskusi, na toto téma. Případně, ať se jiní autoři i diskutující vyjádří k těmto otázkám (a tady hlavně k té druhé otázce, k ochraně osobních údajů), ať se případně podělí o své zkušenosti. Myslím, že každý z nás má s administrací své zkušenosti a každý z nás by mohl vyjmenovat tisíce příkladů, kdy se cítili poškozeni, ale takto to nemyslím. Dokonce ani nechci spekulovat o nějakém „dvojím metru“. Byť jsem s některými výkony nespokojen, musím konstatovat, že si zdejší administrátoři zas tak špatně nevedou. Dělají chyby, ale ty dělají všichni. Spouštěčem k napsání tohoto článku je totiž především absolutní nekomunikativnost.

 

Zcela vědomě zařazuji tento článek na hlavní stranu a ne do HydeParku, kam možná bude článek přeřazen, ale pouze jeho zařazením na hlavní stranu člověk dosáhne aspoň toho, aby si to vůbec někdo z odpovědných přečetl. A pokud se tak nakonec stane, doufám, že mi někdo z administrátorů bude schopen odpovědět. Ideálně do diskuse pod článkem, aby i čtenáři věděli, že se přeci jen něčím zabývají.

 

PS: A proč mě naštvalo ono pozvání od paní Boehmové? Možná to nemá přímou spojitost, ale možná ano. Tím pozváním totiž musela zadat do databáze oné profesní sítě i můj e-mail, protože od té doby mi přišly dvě upomínky, abych na toto pozvání reagoval, právě od zmíněného serveru profesní síť provozujícho. A krom toho, tak nějak mi během několika hodin narostl počet spamových zpráv na trojnásobek. Možná to s tím souvisí, možná je to jen náhoda, kdo ví ….. Ale jednoho to vážně naštve.

Autor: Jirka Oulický | neděle 3.11.2013 11:48 | karma článku: 17,63 | přečteno: 2087x
  • Další články autora

Jirka Oulický

Zpřelámu ti hnáty, hnusný starče!

„Musíte se šetřit, pane biskupe.“ Těmito slovy se loučil ošetřující lékař s propouštěným pacientem. „Ale, pane doktore, stejně již na Boží hod tu nebudu,“ reagoval kardinál Trochta na ta slova a pokračoval: „a vy to víte. Mé dny se blíží ke konci.“ „Pane biskupe, operace sice nedopadla zcela podle našich představ, ale klid na lůžku vám udělá dobře. Pak můžete oslavit i velikonoce. A ty přijdou již za čtrnáct dní.“ „Za sedmnáct,“ s úsměvem jej opravil Trochta, „ale budu se řídit vaším doporučením a budu odpočívat. Rád bych byl na tu velkou slávu připraven. Třeba mi i kázání umožní.“

4.4.2014 v 17:11 | Karma: 32,14 | Přečteno: 3360x | Diskuse| Společnost

Jirka Oulický

Kterak pan Petřík sám sebe usvědčuje ze lží

Přemýšlel jsem, zda vůbec na pana Petříka reagovat, zda to vůbec má smysl. Možná ani ne, protože někdo, kdo donekonečna opakuje stokrát vyvrácené lži, kdo stále argumentuje v šesti zákadních argumentech (podpora nacistů ze strany papeže, bratři Mašínové a jejich údajná adorace ze strany katolických špiček, údajná podpora kardinála Duky homosexuálům /škoda, že takový Czeslaw Walek, ředitel festivalu Prague Pride má názor opačný/, morálnost současných komunistů /nejlépe předvádí Marta Semelová svými výroky a Jiří Dolejš, který byl v roce 2009 ochotný za úplatek 100 tisíc hlasovat dle přání/, terminus technicus „humanitární bombardování“ a jeho údajná podpora katolickými špičkami, a katolíci ve všech možných i nemožných institucích lobující za církev a pracující pro ní /viz třeba zmínka o údajných katolících mezi soudci Ústavního soudu/), tedy ten někdo, kdo stále jen do omrzení používá těchto několik lží či polopravd, snad ani není přístupný argumentům vycházejícím ze znalosti věci. Přesto na jeho (zatím) poslední článek a především diskusi pod ním budu reagovat.

31.3.2014 v 17:37 | Karma: 21,67 | Přečteno: 1220x | Diskuse| Společnost

Jirka Oulický

Souboj východu se západem?

Dlouho jsem se vyhýbal tematu nejdiskutovanějšímu a z pohledu objektivity i nejtěžšímu – událostem na Ukrajině. Celé to vnímám jako neuvěřitelně nešťastné dění, tragické pro všechny obyvatele této země bez ohledu na stranu, na níž stojí, za níž třeba i bojují slovem, ale též i zbraněmi. Jde o nesmírnou tragédii této země, která pro ni bude znamenat rozdělení, polarizaci na několik generací. Obě strany konfliktu, včetně příznivců jedné či druhé strany, často používají i současnou nejmodernější zbraň – útok na veřejné mínění prostřednictvím emočně laděných zpráv a fotografií.

17.3.2014 v 23:12 | Karma: 16,62 | Přečteno: 851x | Diskuse| Politika

Jirka Oulický

Lucie, postrach blogu?

Lucko, protože spolu komunikujeme již nějakou dobu, budu Tě oslovovat takto familiérně. Samozřejmě, že Ti balhopřeji k drtivému vítězství v obou kategoriích, kde jsi na titul mohla aspirovat a jsem rád, že hlasující čtenáři ukázali víc rozumu, než by se z diskusí pod některými články mohlo zdát.

7.3.2014 v 16:47 | Karma: 17,16 | Přečteno: 994x | Diskuse| Společnost

Jirka Oulický

Církev chce kostel, holota jedna!!!

Tedy, ne, že bych neměl žádná volná témata k přemýšlení a sepsání blogu, ale než se to urodí, objeví se nová inspirace. Dnešní inspirací mi je podvečerní článek zde na blogu o občanských iniciativách bojujících proti tzv. církevním restitucím. Už mě unavuje vysvětlovat donekonečna, že o žádné restituce nejde, že jde o Majetkové narovnání s církvemi a též o úplnou odluku církví od státu, nejen tu ekonomickou.

24.2.2014 v 22:00 | Karma: 29,68 | Přečteno: 1464x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

NATO by Rusy porazilo, Putin má jedinou naději, řekl polský ministr zahraničí

26. dubna 2024  12:04

Rusko by se mělo bát Severoatlantické aliance, protože ho v případě střetu s ní čeká „nevyhnutelná...

Pokleknete a budete prosit. Generál slíbil zničit NATO do roku 2030

24. dubna 2024  21:21

Velitel čečenských sil bojujících na Ukrajině a věrný obdivovatel ruského prezidenta Vladimira...

Počkej na mě! Vyprovodil tátu do války, jeho fotka otevírala peněženky

1. května 2024

Seriál Jeho rozzářená tvář bývala za druhé světové války vystavena v každé třídě a kanadským žáčkům...

Bijec migrantů živoří. Salvini zamrzl v minulosti, spásu hledá v bájném mostu

1. května 2024

Premium Někdejší hvězda italské krajní pravice Matteo Salvini politicky živoří. Jeho strana Liga před...

Strach z problémového nájmu? Majitelé bytů mají získat garanci za nájemníky

1. května 2024

Premium Stát chce motivovat majitele nemovitostí k poskytování bydlení i rizikovým nájemcům. Pronajímatelé...

Dvacet let v Unii řečí čísel. Češi dominují v kaprech, letí také Erasmus

1. května 2024

Dvě dekády po vstupu do Evropské unie je co se týče peněz Česko více než bilion korun v plusu. Z...

  • Počet článků 114
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1384x
Jsem člověk ..... zatím .....