Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

(Ne)vážený pane Pokštefle, urážejte sobě rovné!

Dnešního dne uveřejnil pan Pokštefl článek Megatunel – církevní restituce. Nedovolil, stejně jako pod jinými svými články diskusi i z toho titulu, že jej údajně diskutující urážejí a používají vulgarismy (sice je to divné, ale nejspíše na diskuse pod jeho blogem administrátoři zapomínají a tak se v něm závadné příspěvky nemažou), ale při tom sám má máslo na hlavě, když uráží ve svém blogu druhé!!!

Nebudu v tomto krátkém článku rozbírat „myšlenky“ obsažené v předmětném blogu, protože byly již tolikrát diskutovány a tolikrát vyvraceny, že už mi napadá jen úryvek z Matouše, kapitola sedmá, verš šestý: „Nedávejte psům, co je svaté. Neházejte perly před svině, nebo je nohama zašlapou, otočí se a roztrhají vás.“ (dle českého ekumenického překladu z let 1961-1984 reevidovaného v letech 1998-2000). Ano, pan Pokštefl perly zašlapal (v perexu svého článku) a na věřící se vrhl, aby je roztrhal.

Přesně tak lze totiž chápat hrubě urážející větu v článku: „Pro těchto pár důvodů by všechny církve měly žít jen z příspěvků od svých oveček, které se jim podaří zblbnout.“

Pane Pokštefle, nejsem zblbnutá ovečka, jsem samostatně myslící člověk, který uvěřil. Uvěřil jsem v Boha, Ježíše, uvěřil jsem, že Ježíš založil svou Církev a k jedné z denominací této Církve se hlásím. Neurážejte laskavě statisíce svých spoluobčanů, kteří se k nějaké církvi hlásí. Já Vám také nepředhazuji, že používáte bolševickou rétoriku stalinsko-gottwaldovského střihu (skoro, jako bych při čtení Vašeho elaborátu slyšel vřískat pány Eichlera či Urválka, nebo paní Polednovou) a díky tomu že jste zblbnutý komunisitckou masáží předchozího režimu. Maximálně o Vás budu tvrdit, že lžete!

Ano, pane Pokštefle, vy lžete a to zcela vědomě a sprostě, stejně, jako lhali jmenovaní, když posílali jiné lidi na smrt. Vatikán totiž nikdy nežehnal zbraním. Pokud někdy nějaký kněz žehnal, pak žehnal vojákům. Pokud žehnal i zbraním, zcela opustil své poslání a zradil Ježíše, neboť žehnal něčemu, čím mělo být rozséváno zlo. Ale i pokud tak opravdu nějaký kněz učinil, neučinil tak Vatikán, ale konkrétní kněz a dokonce se domnívám, že Vatikán o podobném kroku nic nevěděl. Vatikán krom toho nikdy nespolupracoval s nacisty. I to jsem tady jak já, tak celá řada diskutérů i autorů blogů opakovaně vysvětlovali. Jenže tato mantra je ta, na kterou lůza, k níž jste se svým článkem zařadil, slyší.

Lžete i v tom, že církev, respektive v tomto případě dokonce víra (protože zmiňujete i jiná vyznání, než jen křesťanství) má na svědomí více obětí, než jiné ismy ….. Pokud jde o křesťanskou víru, můžete být v klidu. Ti, kdož její myšlenky zneužili, nemají na svědomí za 2000 let jejich existence zdaleka tolik obětí, jako jich má na svědomí člověk, jehož rétoriku přejímáte – Stalin. Z historických pramenů si dal kdysi kdosi tu práci a vyčíslil počet obětí inkvizičních tribunálů (které ale ve většině případů nejsou přímo církevními, ale byly často zřizovány výhradně světskou mocí) v řádu do 40 tisíc upálených osob od 12.století do počátku století devatenáctého. Tedy stejné množství obětí, které země hlásící se k myšlenkám komunismu, k myšlenkám Marxe, Engelse a Lenina, všelijak poupraveným Stalinem, Maem, Kimem, Gottwaldem a celou další plejádou zločinců, (stejné množství obětí) za cca 7 století, kolik jich režimy spojenců Sovětského Ruska dokázali v průměru zavraždit za necelé dva týdny (!!!), při odhadovaném počtu obětí kolem jednoho sta milionů zavražděných, či jinak utýraných lidí od převratu v roce 1917.

Nechci komentovat další manipulativní sdělení o tom, že obětí pedofilních útoků z řad kněžích se mohly stát statisíce dětí. Nemám přesná čísla a tato čísla ani neexistují. Jen bych si k tomu dovolil poznámku, že média vždy uveřejní počátek a vypuknutí takovéhoto skandálu, ale málokdy pak zveřejní i to, že celá řada těch, kteří se ke skandálu připojují s tím, že i oni byli zneužiti jsou často zlatokopové, kteří se nestydatě chtějí přiživit na očekávaném odškodnění obětí zvrhlíků v kněžském rouchu. Tím také ale často ponižují i utrpení těch skutečných obětí a jsou snad ještě horšími než ti, kdož vlastní zneužití spáchali. Ano, existují případy zenužívání dětí kněžími (je pak též i otázkou, co se zneužitím míní, neboť třeba v některých zemích USA je za zneužití považováno již pouhé pohlazení po vlasech, ale nechci tím snižovat a shazovat utrpění obětí, které si mnohdy asi opravdu prošly peklem) a není jich málo. Lze je bezpochyby počítat v řádu tisíců. Je jich však daleko méně, než je obětí zvrhlých choutek vlastních rodinných příslušníků. Existují totiž studie, které prokazují, že zdaleka nejčastějším pachatelem sexuálního zneužívání dětí je rodinný příslušník (otec, matka, strýc, bratr, bratranec, dědeček a podobně). Při promítnutí těchto závěrů výzkumů do Vaší lži o statisících dětech zneužitých kněžími bych dospěl k závěru, že jsem nejspíše ojedinělý zjev, protože všichni byli v dětském věku někým zneužiti, jen já ne …. (pokud pochopíte nadsázku).

Ne, pane Pokštefle, bití starců jako způsob získávání majetků je možná obvyklý ve Vašem okolí (nevím, jak jste se ke svým majetkům dostal vy), ale nikoli u církví. Někdo svůj majetek odkáže rodině, někdo jej odkáže někomu jinému. Je to jeho svobodná vůle a vy nemáte nejmenší právo dehonestovat rozhodnutí umírajícího, nebo i ještě živého a zdravého člověka, který chce ale rozhodnout, co s jeho majetkem bude po jeho smrti, podobným tvrzením. Jde nejen o lež, ale o zlovolnou pomluvu a to dokonce takového formátu, že ji náš právní řád trestá až dvouletým trestem odnětí svobody (§184 odst. 2, zákona č. 40/2009 Sb.).

 

Pane Pokštefle, po té, co byl z blogu vyřazen pan Vereš, který podobné lži a pomluvy tady vesele šířil skoro rok a půl a kdy ve finále už došla trpělivost s tímto blogerem i administraci blogu, se zdá, že jeho prapor anticírkevní komunistické revoluce přebíráte vy. Blahopřeji Vám tímto k zařazení se po bok podobných nenávistných pisálků, jakým byl právě již zmiňovaný pan Vereš. Ale pro příště si urážejte jen sobě rovné, tedy nenávistné lháře a demagogy a laskavě vynechte ze svých urážek generalizací několik set tisíc svých spoluobčanů. Již jednou jsem tu totiž napsal, že mi náš Pán přikázal nastavit i druhou tvář, ale nikde mi nepřikázal nechat se od podobných lidí, jako vy, ufackovat k smrti.

Autor: Jirka Oulický | sobota 20.4.2013 15:25 | karma článku: 24,33 | přečteno: 1194x
  • Další články autora

Jirka Oulický

Projev občana číslo 10.566.155

Občan číslo 1 již svůj projev pronesl, ale na něco v něm trochu pozapomněl. Jako občan číslo 10.566.155 jsem se rozhodl to trochu napravit.

21.3.2020 v 19:30 | Karma: 28,69 | Přečteno: 953x | Diskuse| Společnost

Jirka Oulický

Církev hřešící

Počátkem tohoto týdne proběhla médii zpráva o případu kněze Ostravsko-opavské diecéze. Někdy byla tato kauza anoncována bombastickými titulky, že kněz byl chycen do pedofilní sítě, ale zpravidla články byly věcné.

30.10.2019 v 21:44 | Karma: 26,06 | Přečteno: 1232x | Diskuse| Společnost

Jirka Oulický

Ano, bude nejhůř

Jak by mohlo vypadat zpravodajství v nové soukromé televizi ANOva v roce 2022 půl roku po dalších volbách.

21.9.2016 v 18:59 | Karma: 29,72 | Přečteno: 1256x | Diskuse| Ostatní

Jirka Oulický

Církev uctí památku zavražděného kněze a ... média mlčí

V pátek 29.července vydalo předsednictvo ČBK výzvu k uctění památky zavražděného kněze Jacquese Hamela vyzváněním zvonů v den pohřbu tohoto mučedníka. A média?

1.8.2016 v 18:42 | Karma: 31,22 | Přečteno: 1376x | Diskuse| Společnost

Jirka Oulický

Je suis Jacques Hamel

Zaútočit na neozbrojeného je znakem zbabělosti, zaútočit na starého člověka je znakem zvrácenosti a zaútočit na kněze je znakem vlastní odpornosti.

27.7.2016 v 18:10 | Karma: 29,46 | Přečteno: 1020x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Nahá umělkyně za zvuků techna házela před dětmi hlínou. Už to řeší policie

3. května 2024  10:10,  aktualizováno  13:43

Policie prošetřuje vystoupení, ke kterému došlo na Akademii výtvarných umění (AVU). Umělkyně a...

Auto vyjelo z vozovky a srazilo tři lidi. Žena zemřela, dvě vnučky jsou zraněné

2. května 2024  16:40,  aktualizováno  3.5 12:38

Osobní auto srazilo dnes odpoledne v Čáslavicích na Třebíčsku ženu a dvě děti. Žena srážku...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Vyváděla strašné věci. Zahradil označil Jourovou za nejhorší z eurokomisařů

4. května 2024

Premium Když Česko vstoupilo 1. května do Evropské unie, byl tam matador ODS Jan Zahradil kooptován...

Německo je otřeseno. Přišel brutální útok na politika, pak následoval další

4. května 2024  17:40,  aktualizováno  21:09

Na lídra kandidátky německé sociální demokracie (SPD) v Sasku do evropských voleb Matthiase Eckeho...

Sadiq Khan: první muslim jako starosta Londýna a první, kdo jím je už potřetí

4. května 2024  17:46,  aktualizováno  20:43

Starostou Londýna byl znovuzvolen labourista Sadiq Khan. Mandát obhájil potřetí v řadě, což se...

U nás cyklostezky, v Polsku dálnice. Využít dotace EU jsme vždy nezvládli, říká expert

4. května 2024

Premium Od vstupu Česka do Evropské unie uplynulo 1. května 20 let. Jak tu dobu zhodnotit? Podle politologa...

Alijev má majetek i u vás, EU zavírá oči, říká novinářka o korupci v Ázerbájdžánu

4. května 2024

Premium Leyla Mustafajeva je prozatímní šéfredaktorkou ázerbájdžánského protikorupčního serveru Abzas...

  • Počet článků 114
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1384x
Jsem člověk ..... zatím .....