Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Albertov 17.11.2014

Přemýšlím nad tím, zda bylo či nebylo patřičné házet po prezidentu Zemanovi vejce a další potraviny.Myslím, že to rozhodně nepřispělo důstojnosti akce. Na druhou stranu zase přemýšlím, zda důstojnosti akce přispěla přítomnost toho, kdo dva dny před tím tvrdil, že zásah na Národní třídě nebyl tak brutální a v podstatě tvrdý a brutální postup proti demonstrantům, kdy tehdejší ozbrojené složky státní moci uzavřely dav a vypouštěly jej jen přes uličku plnou až sadistických šílenců s obušky, bagatelizoval.

Nesluší se na prezidenta házet vejce, ale nesluší se též, aby prezident hovořil jak kanál, aby bagatelizoval brutální zásah proti demonstrantům, aby se v televizi jedné z nejtvrdších diktatur vyjadřoval, že se tam jel učit, jak stabilizovat společnost, aby vládní krizi zneužil k tomu, aby na dlouhých sedm měsíců dosadil do vlády sbor svých věrných kamarádů a podporovatelů, aby opakovaně lhal, aby byl viditelně opilý při některých státnických akcích, aby ....

Prezident Zeman si buď musí přiznat, že se jako prezident nechová a svou rétoriku i chování poopravit, nebo bude i nadále víc a víc polarizovat tuto společnost, čímž nahrává výhradně populistickým politikům a politicko-podnikatelským projektům typu ANO a Úsvit.

Lidé jsou oprávněně frustrováni a nespokojeni. Netvrdím, že za vše může prezident Zeman, ale tvrdím, že ke stabilizaci společnosti a ke zklidnění vášní prostě nepřispívá.

Svými dehonestačními útoky o zbabělosti lidí, že nebyli v roce 1989 na Národní třídě a teď se chovají, jak se chovají, jen vyhlásil otevřenou válku všem, kdo jeho působení v prezidentském úřadě kritizují. Nevěřím, že měl informace, kdo z házejících před 25 lety na Národní třídě byl a kdo ne, nevěřím, že měl informace, kdo z pískajících tam byl či nebyl. Přesto se k nim choval odpudivě, arogantně, papalášsky a snažil se je jen a pouze urážet.

Ať třeba mám na jeho předchůdce, prezidenta Klause, svůj názor a to spíše negativní, vždy jsem jej respektoval v jeho úřadu prezidenta republiky pro způsob, jakým se na veřejnosti choval - důstojně, přesně dle váhy jím zastávaného úřadu. I proto jsem vnímal incident se softairovou pistolí v Chrastavě jako čin hlupáka a jedince, který se jen a pouze na sebe snažil upoutat pozornost. Incident z Albertova pak vnímám přeci jen o poznání jinak - jako sice hloupý čin, ale asi jediný, kterému člověk projevující se buransky, porozumí.

Autor: Jirka Oulický | úterý 18.11.2014 7:35 | karma článku: 21,20 | přečteno: 898x
  • Další články autora

Jirka Oulický

Kterak pan Petřík sám sebe usvědčuje ze lží

Přemýšlel jsem, zda vůbec na pana Petříka reagovat, zda to vůbec má smysl. Možná ani ne, protože někdo, kdo donekonečna opakuje stokrát vyvrácené lži, kdo stále argumentuje v šesti zákadních argumentech (podpora nacistů ze strany papeže, bratři Mašínové a jejich údajná adorace ze strany katolických špiček, údajná podpora kardinála Duky homosexuálům /škoda, že takový Czeslaw Walek, ředitel festivalu Prague Pride má názor opačný/, morálnost současných komunistů /nejlépe předvádí Marta Semelová svými výroky a Jiří Dolejš, který byl v roce 2009 ochotný za úplatek 100 tisíc hlasovat dle přání/, terminus technicus „humanitární bombardování“ a jeho údajná podpora katolickými špičkami, a katolíci ve všech možných i nemožných institucích lobující za církev a pracující pro ní /viz třeba zmínka o údajných katolících mezi soudci Ústavního soudu/), tedy ten někdo, kdo stále jen do omrzení používá těchto několik lží či polopravd, snad ani není přístupný argumentům vycházejícím ze znalosti věci. Přesto na jeho (zatím) poslední článek a především diskusi pod ním budu reagovat.

31.3.2014 v 17:37 | Karma: 21,67 | Přečteno: 1220x | Diskuse| Společnost

Jirka Oulický

Souboj východu se západem?

Dlouho jsem se vyhýbal tematu nejdiskutovanějšímu a z pohledu objektivity i nejtěžšímu – událostem na Ukrajině. Celé to vnímám jako neuvěřitelně nešťastné dění, tragické pro všechny obyvatele této země bez ohledu na stranu, na níž stojí, za níž třeba i bojují slovem, ale též i zbraněmi. Jde o nesmírnou tragédii této země, která pro ni bude znamenat rozdělení, polarizaci na několik generací. Obě strany konfliktu, včetně příznivců jedné či druhé strany, často používají i současnou nejmodernější zbraň – útok na veřejné mínění prostřednictvím emočně laděných zpráv a fotografií.

17.3.2014 v 23:12 | Karma: 16,62 | Přečteno: 851x | Diskuse| Politika

Jirka Oulický

Lucie, postrach blogu?

Lucko, protože spolu komunikujeme již nějakou dobu, budu Tě oslovovat takto familiérně. Samozřejmě, že Ti balhopřeji k drtivému vítězství v obou kategoriích, kde jsi na titul mohla aspirovat a jsem rád, že hlasující čtenáři ukázali víc rozumu, než by se z diskusí pod některými články mohlo zdát.

7.3.2014 v 16:47 | Karma: 17,16 | Přečteno: 994x | Diskuse| Společnost

Jirka Oulický

Církev chce kostel, holota jedna!!!

Tedy, ne, že bych neměl žádná volná témata k přemýšlení a sepsání blogu, ale než se to urodí, objeví se nová inspirace. Dnešní inspirací mi je podvečerní článek zde na blogu o občanských iniciativách bojujících proti tzv. církevním restitucím. Už mě unavuje vysvětlovat donekonečna, že o žádné restituce nejde, že jde o Majetkové narovnání s církvemi a též o úplnou odluku církví od státu, nejen tu ekonomickou.

24.2.2014 v 22:00 | Karma: 29,68 | Přečteno: 1464x | Diskuse| Společnost

Jirka Oulický

Kdy zase začnou soudruzi vraždit kněze?

Nadějný soudruh, člen OV KSČM Domažlice a neúnavný to glosátor současného dění, Petr Cvalín, vydal včerejšího dne článek s názvem „Pozor, církve budou žalovat obce a také soukromé osoby“, kde poněkud svébytným způsobem rozebíral probíhající spory ohledně navracení majetku Rytířskému řádu křížovníků s červenou hvězdou.

19.2.2014 v 18:27 | Karma: 28,21 | Přečteno: 1295x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

Auto vjelo na chodník a srazilo tři lidi. Žena zemřela, dvě vnučky jsou zraněné

2. května 2024  16:40,  aktualizováno  18:53

Osobní auto srazilo dnes odpoledne v Čáslavicích na Třebíčsku ženu a dvě děti. Žena srážku...

Kopání do mrtvol, říká o rozsudku bývalý příslušník StB. Padly podmínky

3. května 2024  11:09

Dvě dvouleté a jednu tříletou podmínku uložil ve čtvrtek Obvodní soud pro Prahu 1 trojici bývalých...

Vzteklý křeček spadl do bazénu, nechtěl se nechat chytit. Pomohli až strážníci

3. května 2024

Vzácný křeček polní se začátkem týdne zatoulal až na jednu zahradu v brněnské části Komín. Jenže...

Poslanci rozhodují o podmínkách prodeje některých lehčích drog

3. května 2024  10:38,  aktualizováno  10:54

Přímý přenos Politici rozhodují o tom, zda umožní za pevně daných podmínek prodej některých lehčích drog jako je...

Zkouška z češtiny? Proti dřívějšku to byla dávačka, hodnotí maturanti

3. května 2024  8:24,  aktualizováno  10:46

Studenti posledních ročníků maturitních oborů v pátek ráno znovu usedli k písemné části společné...

10 nejčastějších podvodů na internetu: Dokážete ochránit sebe i svou rodinu?
10 nejčastějších podvodů na internetu: Dokážete ochránit sebe i svou rodinu?

V digitální éře, kde technologie proniká do všech aspektů našich životů, se také zvyšuje riziko podvodů. Od falešných e-mailů a inzerátů až po...

  • Počet článků 114
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1384x
Jsem člověk ..... zatím .....