Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Češi, vzpamatujte se!

Čím více poznávám lidi v této České republice, tím více si říkám jak to bude vypadat v této republice za 40 let. Stále mám na paměti, že lidé, kteří nám dnes vládnou, lidé, kteří jsou dvakrát tak starší jak my zde jednou nebudou. Budeme tady MY a naši vrstevníci, spolu pak povedeme tuto zem. A jako země, která patří do NATO a EU jednou povedeme zároveň s ostatními zástupci těchto zemí celou Evropu a současně i celý svět.

Česká unie.Ammar Otman

Nebudu psát o tom co je na České republice pozitivní. Všichni, kteří se vydávají za Čechy určitě znají nějakým způsobem historii země ve které žijí a taktéž znají lidi, kteří Českou republiku proslavili. Od umělců až po sportovce, doktory, vědce, špičkové kapacity v oblasti IT a další. O přírodě nebudu ani mluvit, v tom směru se všichni shodneme - Česká republika je krásná země. Tento článek nebude vypovídat o pozitivech, které přinesla minulost, ale o tom jaká je doba dnes.

V naší zemi začíná dozrávat další vývoj společnosti. Jsme malý stát a právě proto tady vše pracuje rychleji. Větší mase lidí bude trvat větší dobu, aby něco vybudovali nebo se někam dostali, ale tak malému státu jako tomu našemu nic netrvá dlouho oproti státům jako je třeba Německo, kde žije 82 milionů lidí.
Tento vývojový stupeň je o tom, že je stále více rozdílů v této společnosti, lidé se dělí na stále více společenských skupin a dohromady mají představovat Český národ. Zeptejme se sami sebe, kdo nebo co vytváří naši republiku? Mám dojem, že kdyby jsme nekoukali do minulosti a odmysleli by jsme všechny velikány země České tak zbyde po této vlasti asi jen jakási směsice všeho. Jsou tu dvě hlavní skupiny lidí a to ta co má finanční jistotu a ta, která ji nemá. Ta střední vrstva už snad pomalu zaniká.

Na prvním místě by se měli zamyslet všichni mladí lidé v této zemi co si vlastně do budoucna představují. Máme zde mnoho studentů, kteří ve vzdělání vidí budoucnost, ale kolik z nich opravdu dělá to - pro co se obětovali ve školách? Mnoho mladých studentů chodí do školy, protože je to tak i po nějakou dobu pohodlnější. Získají vědomosti, mnoho věcí je stojí míň, mají podporu rodiny a další. Být studentem však nemusí znamenat, že je člověk vzorným občanem. Mnoho z nich kouří trávu, někteří i tvrdší drogy, každý pátek či sobotu se konají párty, sešlosti, srazy, akce atd. , na kterých se všichni opíjí do němoty. Nechávají tam strašné peníze za jakési opuštění reality - nebo nevím, jak jinak to nazvat. Pak zde máme mladé lidi, kteří třeba neměli možnost studovat, neměli to v životě lehké nebo prostě neměli vlohy pro učení a tak pracují. Někteří mají rodiny, někteří ne. Někteří žijí sami, někteří s rodinami, někteří v párech a ostatní sami. Pak je tady sorta těch, kteří neví co bude druhý den natož, aby přemýšleli nad tím co bude za rok. Jsou to většinou delikventi, dealeři drog, skupinky co vykrádají byty, kradou auta a další.  Kam to všechno vede?

Všichni máme zkušenosti s lidmi. Každý den s někým komunikujem, poznáváme lidi, srovnáváme se s nimi. Při mém zjištění jsem došel k tomu, že každý druhý člověk v této zemi krade nebo podvádí. Krade se v obchodech, dělají se daňové úniky, podovody s maturitama, úvěry, půjčky, podplácení úředníků, čachrování s nemocenskýma, okrádání zaměstnavatele (hospody, bary, restaurace), distribuce a konzumace drog, centra pro týrané děti, pro týrané ženy a mnoho jiného. Co to sakra je? Nějaký trend o kterém se moc nemluví, ale dělá ho každý na koho se podíváte. Nedávno jsem se o tomto tématu bavil s jednou vysokoškolačkou, která mi na to řekla tohle: "Víš, nevím jak ostatní, ale s bežnýma lidma s kterýma se vídám já je to tak, že když s něma začneš tuto otázku řešit tak Ti řeknou, že to tady jinak nejde. Většina Ti odpoví, že musíš být mazanej a umět lidi obrat jinak nemáš šanci. Kradou tady všichni a především právě naše politika nám ukazuje, že nás okrádá a tak proč by jsme to nedělali taky, když oni můžou" ... Ano, stačí naše politika. Tam se krade ve velkém a tomu všemu nasazuje korunu pan Prezident Václav Klaus, který možná má mnoho zkušeností a má svoje přednosti, ale zároveň rozkradl tuto republiku, kupónová privatizace, kapitalismus a jiné.

Tak kde jsou Češi?

Je Čech ten kdo jede do lokalit jako je Varnsdorf protestovat proti Romské menšině? Je to ten, kdo má hlavu holou, bomber, vysoké glády a řve "Multi-kulti nechceme" ? Záměrně jsem načal tohle téma, protože mi to příjde absurdní.  V jednom se shodneme - mnoho lidí nemá rádo cikány, protože mají otřesné chování, nerespektují stát ve kterém žijí, pobírají dávky, které pak mnohdy nechají v automatech, po barech atd. Mnozí z nich páchají trestnou činnost a napadají fyzicky občany této země. To se určitě nelíbí nikomu. Nejsem schopen napsat, jak by se to mělo řešit. Možná vyzdvihnout ty správné Romy, co zde pracují, jsou slušní a vadí jim ti z jejich řad, kteří jim svým chováním pak ovlivňují životy. Správní Romové - leč je jich málo by si v tom měli udělat vlastní pořádek. Dát svým lidem šanci na lepší život a ukázat jim, že změna v tak malém státě je možná. Změnit nějaké zákony a ukázat těmto lidem, že mnoho lidí nemá takové právo jako oni. Možná to píšu jako pohádku, ale příjde mi to jako jediný zdravý způsob. Pokud je někdo názoru toho, že by bylo jednodušší je všechny zastřelit tak to může udělat, ale ať hned zastřelí i sám sebe, protože se mnohody neliší od těch - proti kterým demonstruje.

Mnoho lidí v tomto směru má stejně zdravý názor jako já, ale je tu i mnoho těch, kteří tyto demonstrace potřebují k tomu, aby si zvýšili ego. Oni potřebují ten adrenalin a pocit toho, že jsou ve své zemi, která patří jim a to vše jen proto, že mají bílou barvu. To z nich dělá Čechy?

Nebavme se o těch, kteří ví co dělají, ale o těch, kteří zneužívají něco - co je vůbec nezajímá.

Více než jednou se mi podařilo bavit se s lidmi, kteří si říkají vlastenci. Většinou jsou to skinheadi, nebo extrémně orientovaní jedinci. Některé jsem poznal osobně, některé skrze diskuze na internetu. Mnoho z nich neumí psát česky, mnozí z nich neznají dějiny své vlasti a mnozí z nich jsou stejní podvodníci, lháři a zloději jako ti, proti kterým skandují. Je to vůbec normální?

Nebylo by mnohem krásnější a více DŮSTOJNÉ, kdyby se lidé podívali do zrcadla a zeptali se: Kdo jsem?  Co jsem? Co jsem pro tuhle vlast dokázal udělat?

 

Nechci, aby měl někdo pocit, že chci něco kritizovat nebo snad, že chci někoho poučovat. Každý z nás nejlépe víme proč a co děláme, a pokud to nevíme tak by jsme to měli vědět. Vím, že v této společnosti je mnoho schopných, mladých lidí, kteří by chtěli změnit věci k lepšímu, ale obrovská většina o tom umí jen mluvit.

 

 

Věřím, že změna je možná, ale než to uděláme, musíme se zamyslet nad životem, nad tím co jsme a co pro tento stát děláme. Pokud nám to bude lhostejné tak se nic nezmění a stále zde bude skupinka lidí, kteří budou mít tu moc věci měnit i když se nám to nebude líbit. Můj názor je ten, že lidé v tomto státě by si měli uvědomit, že si něčím prošli, že zde byla okupace za druhé světové, že zde byla studená válka a že momentálně žijeme v jakési americké demokracii, kde lidé musí platit mnoho peněz, aby měli klidný život. Budujme své vztahy, rodiny a přemýšlejme o budoucnosti tohoto státu jinak ho ztratíme.

Autor: Ammar Otman | pondělí 26.9.2011 17:30 | karma článku: 17,39 | přečteno: 2021x
  • Další články autora

Ammar Otman

Restaurant TEFITI: Italské ručičky naši hosté poznají

Uběhlo již půl roku od doby co jsme otevřeli nový středomořský restaurant TEFITI v historické části Brna, přesněji na Zelném trhu, v nejstarší divadelní budově ve střední Evropě v Redutě.

16.11.2018 v 17:34 | Karma: 11,78 | Přečteno: 512x | Brno

Ammar Otman

Brněnská gastro krize: nedostatek kuchařů a kvalifikovaných číšníků. Proč?

Brněnské restaurace v posledních měsících řeší jedno z nejdůležitějších témat: Kde sehnat personál a hlavně jak si jej udržet?

11.5.2017 v 15:25 | Karma: 34,23 | Přečteno: 5263x | Diskuse| Brno

Ammar Otman

Situace v Libyi: Jak vypadá situace dnes a jaká byla před? Obama přiznal selhání

V Libyi mám rodinu a tak se neustále zajímám o situaci, která tam nyní panuje. Rád bych seznámil čtenáře o předchozí a dnešní situaci, aby mohli sami posoudit, kdo celý problém vytvořil a kam to všechno vede. Snad nebudeme další?

6.10.2015 v 9:00 | Karma: 39,80 | Přečteno: 3505x | Diskuse| Společnost

Ammar Otman

Gastronomie: Vztah majitelů restaurací, zaměstnanců a klientely v ČR. Jak to u nás chodí?

V gastronomii se pohybuji již deset let a proto bych se rád se čtenáři podělil o své zkušenosti a postřehy ze světa pohostinství.

4.10.2015 v 23:53 | Karma: 20,77 | Přečteno: 2419x | Diskuse| Společnost

Ammar Otman

Rozhovor s libyjským vojákem, který zažil situaci v Libyi a Sýrii

Chtěl jsem získat nějaké informace od člověka, který celou situaci v Sýrii, Libyi a dalších zemích zažil a kdo tam celý život žije. Přátel mám v Libyi dost, ale chtěl jsem udělat rozhovor s někým, kdo má o celé situaci přehled.

17.9.2015 v 20:37 | Karma: 29,15 | Přečteno: 2348x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

Auto vjelo na chodník a srazilo tři lidi. Žena zemřela, dvě vnučky jsou zraněné

2. května 2024  16:40,  aktualizováno  18:53

Osobní auto srazilo dnes odpoledne v Čáslavicích na Třebíčsku ženu a dvě děti. Žena srážku...

Poslanci kývli na zákaz prodeje zemědělské půdy cizincům ze třetích zemí

3. května 2024  5:16,  aktualizováno  10:03

Přímý přenos Vyšší ochranu nejkvalitnější zemědělské půdy schválila Sněmovna. Nemají na ní do budoucna vznikat...

Byty za peníze z korupce. Vyšetřování na Ukrajině ukázalo na nemovitosti v Praze

3. května 2024

Premium V tuzemské bezpečnostní komunitě se už dlouho spekuluje o tom, že část milionů z korupce kolem...

Status umělce nemá nic společného se socialismem, hájí se ministr Baxa

3. května 2024

Vysíláme Vládou prošla novela zákona, která přichází s novým pojmem: status umělce. V Rozstřelu o návrhu...

Muž násilím vnikl do školy v Litvínově. Policie ho našla v obchodě, kde kradl

3. května 2024  8:31,  aktualizováno  9:52

Několik policejních hlídek včetně psovoda a speciální pořádkové jednotky zasahuje u gymnázia v...

  • Počet článků 38
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2886x
Čecho-Libyjec/Sicílie, který se zajímá o světové dění, o situaci v Libyi a o Českou republiku. Moje přání je, aby se lidé naučili nebýt lhostejní, uvědomili si věci z jiného úhlu pohledu a to spravedlivým metrem a až potom to vyžadovali od ostatních. Jedině aktivním pochopením může nastat změna. Miluji Českou republiku, vážím si Čechů, kteří ve světě něco dokázali, ale bohužel je jich stále méně a méně.
Osobní blog na: Blog.Ammar.CZ

Seznam rubrik