Potápějící se Věci veřejné

Věci veřejné, politická divize bezpečností agentury ABL která pomocí tučného balíku peněz nalitých do PR agentur  na nějaký čas úspěšně vytvářela dojem legitimní politické strany, čím dál tím více připomíná potápějící se parník. Tento parník na své panenské plavbě neplul příliš klidnými vodami, události posledních dnů ovšem nasvědčují, že právě došlo ke kolizi, lod se potápí, na palubě zvoní posádka poplach a všude se ozývá "zachran se co můžeš". Ne, paralela se slavným Titanicem se zde nenabízí, parník spíše připomíná hořce trapný osud Costy Concordie.

Kapitán (asi uvolněný těžkým francouzským vínem) najel v mělkých vodách na skálu, lod se povážlivě naklání a voda se již ocitá v podpalubí..

Rozumím tomu, že potápějící se lod opouštějí ti ve spodních kajutách..Naivní pasažéři třetí třídy se vezou na lodi asi s dobrým pocitem, že doplují do svého vysněného přístavu..jenže cílová stanice bohužel od samého vyplutí neodpovídá údajům na jejich palubním lístku, byli oklamání a dobře jim tak..(každý konec konců máme svobodný přístup k informacím a právo na zdravý úsudek) Baví mě ale, když sledují přímo nejvyšší vedení posádky Karolínu Peake a další, kteří jakoby najednou procitli. Najednou!Ti, kteří po nocích stloukali v docích svoji kocábku a pak ji s velkou grácií vyslali na svoji panenskou spanilou plavbu. Ti, kteří od počátku museli znát její pravý směr a kteří jej pomáhali vytyčovat. Tato skupina rychle vyhodnocuje situaci jako kritickou a na koordinaci záchraných prací rezignuje..jsa nejvyššími členy posádky, opuští svoji potápějící se lod jako první a žadoní okolo plující lodě o záchranu, schopni svoji vlastní lod, bývalé členy posádky a cíl plavby zcela zapřít.

Nikdy jsem nebyl příznivec strany VV, jsem jejím zarytým odpůrcem a komentářů jsem se doposud úspěšně vyhýbal. Přijde mi ale užitečné varovat před jakoukoliv potenciální politickou iniciativou těchto odpadlíků. Tito, zcela příčetně a při smyslech, byli členové nejvyššího velení neslavné lodě, která nikdy neměla rozvířit už tak dost kalné vody našeho politického vodstva.

Autor: Miroslav Orzech | sobota 21.4.2012 8:13 | karma článku: 14,23 | přečteno: 636x
  • Další články autora

Miroslav Orzech

Důstojný pán s fajfkou na hrad!

18.1.2013 v 11:52 | Karma: 23,96

Miroslav Orzech

Ztohoven, děkujeme, máme dost!

23.11.2012 v 18:56 | Karma: 21,46

Miroslav Orzech

Petr Nečas se projevil!

10.9.2012 v 21:39 | Karma: 11,81