Hadamczikova volba

Alois Hadamczik si na stará kolena nabrnknul půvabnou, dvacetiletou absolventku obchodní akademie Lenku Placzkovou, která fakturuje státní pozemkového fondu konzultace ve výši 270 tisíc. V pořádku? Ano, pokud by odborná a mentální způsobilost mladé slečny, která si doposud vydělávala coby hosteska, odpovídala a pokud by sama byla schopna přiblížit povahu konzultační činnosti. Ano, pokud by šéf  pozemkového fondu nebyl blízkým kamarádem Aloise Hadamczika. Ano, pokud by navíc Hadamczik dvojnásobně dráž nepronajímal právě pozemkovému fondu svoje nemovitosti..  

Hokej lze, vedle půvabných žen, nádherné krajiny či zlatavého moku zařadit za náš národní poklad a pýchu..Pokud je Česká republika exportérem ryze našeho produktu, špičkové světové úrovně, jsou jím bezpochybyi čeští hokejisté. Snad každý si ve své paměti lehce vybaví opojné zážitky spojené s triumfem českých hokejistů na světových turnajích, kdy porážíme namyšlené Rusy či bijce z Kanady. Jen málokomu se v naší novodobé historii podaří semknout náš lid a uvědomit si, že tvoříme národ, že patříme k sobě, něco umíme a máme být na co pyšní, ony momenty pomale přispívají do mozaiky naší národní, kolektivní paměti. Hokej u nás překračuje čistě sportovní rozměr a svým způsobem reflektuje ducha a kulturní specifika doby..Hokej není vakuum, tvoří jej lidé a ti zase zrcadlí situaci konkrétní spolenčnosti.

Není asi divu, že klientelismu a korupčnictví, symboly naší doby, se nevyhýbají ani hokeji...Ruku na srdce, nikdo si asi neděláme iluze o čistě transparentním financování hokejových klubů. Amatérismus a suverenita s jakou se národní kouč Hadamczik podílí na okrádání nás všech je do nebe volající.

Nyní stojí Hadamczik před svoji nejdůležitější životní volbou, mnohem důležitější než volbou taktiky před finalovým zápasem s Rusy. Může svým krokem pomoci české společnosti mnohem více, než kdyby dovezl celou sadu zlatých olympijských medailí. Má k tomu pouze jedninečnou příležitost a musel by vykonat následující:

Svolat tiskovou konferenci, rezignovat na svoji funkci, rozkrýt pozadí událostí včetně odpovědných jmen a veřejně se všem omluvit.

V jakémkoliv jiném případě plive Hadamczik do tváře všem slušným lidem, patří mu jen a jen opovržení, veřejná ostuda a snad i vězení....je důležité, aby se to vědělo.

 

 

Autor: Miroslav Orzech | úterý 13.3.2012 12:03 | karma článku: 32,26 | přečteno: 1848x
  • Další články autora

Miroslav Orzech

Důstojný pán s fajfkou na hrad!

18.1.2013 v 11:52 | Karma: 23,96

Miroslav Orzech

Ztohoven, děkujeme, máme dost!

23.11.2012 v 18:56 | Karma: 21,46

Miroslav Orzech

Petr Nečas se projevil!

10.9.2012 v 21:39 | Karma: 11,81