Nemáte práci? Inspirujte se!

V  knize Jak získat vysněnou práci upozorňuji na důležitost vlastního přesvědčení, že mohu dosáhnout toho, co jsem si vysnil. Zde je příběh dívky s kterou se neznám, ale která udělala přesně to, k čemu vyzývám své čtenáře.

Nina Mufleh je dívka, která se před rokem přestěhovala z Blízkého východu do San Francisca, opravdu chtěla získat práci v Airbnb (Přes internet si můžete pronajmout jedinečné ubytování od místních hostitelů v 190+ zemích.)

Zkoušela se s firmou spojit e-mailem, odpovídala na jejich vypsané pracovní nabídky, neměla ale štěstí. A tak se rozhodla posunout hledání své vysněné práce na vyšší úroveň tím, že vytvoří ohromující online životopis, který odpovídá vzhledu webové stránky Airbnb.

Životopis, který Mufleh rozeslala svým bývalým kolegům s prosbou o zpětnou vazbu v pondělí večer a v úterý již poslala do samotného Airbnb, vzbudilo masivní vlnu pozornosti jak uvnitř firmy Airbnb, tak mimo.

To, co dělá její životopis tak zajímavým je, že se nezaměřuje na její minulost – tyto informace si jednoduše pracovníci Airbnb mohou najít na jejím profilu na LinkedInu, pokud chtějí.

Místo toho ve svém resumé ukázala to, co ví o cestovním ruchu, jak může Airbnb pomoci a přispět ona sama, a navrhla další možné cíle, o které by Airbnb podle ní mělo usilovat.

Mufleh řekla magazínu Business Insider, že se pokoušela Airbnb kontaktovat měsíce. Podařilo se jí sice potkat se zástupci firmy, žádné z těchto setkání se ale nezměnilo v pracovní nabídku. Její sestra ji dokonce řekla, že by se už měla posunout dál, protože už vyzkoušela všechno, co mohla.

„Jednoduše jsem si myslela, že jsem ještě neudělala všechno, co jsem udělat mohla.“ Řekla Mufleh. „Udělala jsem tu samou věc mnohokrát, ale nezkusila jsem žádný jiný přístup.“

Zde se můžete podívat na její prezentaci svého životopisu.

S tímto životopisem se podařilo Mufleh upoutat pozornost jak generálního ředitele společnosti, tak marketingového ředitele Airbnb, a do týdne měla pohovor se zástupci Airbnb. Vytvořit takové resumé ji trvalo asi týden. Shromažďovala data, dělala průzkum trhu, pracovala s designérem, se kterým se potkala v jedné ze svých předchozích prací.

Mufleh je fascinována cestování a kulturami od té doby, kdy mezi roky 2006 a 2009 pracovala pro jordánskou královnu Rania Al Abdullah. „Soustředila se na dialog mezi různými kulturami, a to mne tak trochu provází celou mou kariérou,“ řekla Mufleh.

Ohlasy, které obdržela na svůj životopis, ji překvapily. „Určitě je to výsledek, který jsem si přála a v který jsem doufala. Akorát jsem nečekala, že to bude tak rychlé a vzrušující.“

 

Napsala Lisa Eadiciccoanglického originálu přeložila Gabriela Potočková. Poprvé vyšlo v Business Insider.

Obrázek použit z https://twitter.com/ninamufleh?lang=cs

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Vlastimil Orlita | pondělí 8.6.2015 16:40 | karma článku: 6,99 | přečteno: 272x
  • Další články autora

Vlastimil Orlita

Jak získat práci po padesátce

14.6.2015 v 14:00 | Karma: 10,80

Vlastimil Orlita

Primitive, vole, miláčku...

3.6.2015 v 19:00 | Karma: 11,25

Vlastimil Orlita

Jak jednoduché!

31.7.2014 v 23:43 | Karma: 6,62