Noc s tchořem Šuperkou

   Pane Bože, co to tu stále tak smrdí. Větrám již druhý týden jako šílená, očichávám byt, čichám si i k ponožkám, dýchám si do dlaní, zda si jen nefuním pod nos. Nic, mé čenichací schopnosti jsou mizerné.  

 

  A tak jsem se v dobách mých svobodných seznámila přes seznamku. Týpek sympatický, pracovitý, vtipný, motocykl naše společná vášeň a radost. Co víc si přát. Dle jeho slov vysoký až až. Mám ráda vysoké muže. 

  Páteční podvečer, dámský dýchánek v mé kuchyni, drbání chlapů a smích nám přeruší drnčení telefonu a v něm nadšený hlas: Tak jsem tady, lezu z auta. Kde tě mám hledat Krásko?

Pro Krista pána! Nenávidím překvapení. Jsem kardiak sakra!

Zmatkuji a poskakuji vyjeveně kuchyní. Holky namáčklé na zácloně.¨

Hele – on je nějaký přičmoudlý!  Jé- to je prcek! Cože?: bystřím a letím k oknu. Je to tak! Malý, zdá se vážně i přičmoudlý, v dřevácích z kravské kůže, průramky zmačkaného tílka do půl pasu. Z auta padá sláma, bláto a valí se cigaretový kouř. Ne, možná není cigaretový. To mu jen chytnul tapecírung od jeho zapálených lýtek. Já se snad zblázním. Co tu s ním mám dělat? Pomoc! Holky, psychická podpora jako hrom, smích a smích.

 Otvírám dveře a přesně vím, že jiskra je ta tam a přihnala se doba ledová, což se nedá říct o vášnivém dřevorubci za dveřmi s kusem jelena pod paží.  Skopává své dřeváky a já se nenápadně krčím v kolenou, abych mu viděla do obličeje. Hurónsky jásá nadšením, jak mě překvapil, jak mě dokázal přes čtvrt republiky vystopovat a najít, jásá, co tu je holek, jásá z tramvaje pod okny, jásá z morčete v dětském pokoji…prostě jásací typ. Milý, evidentně hodný a srdečný, vtipný, ale…. . Flákne mi kus jelena na linku a už hledá pánev, hledá nůž, hledá olej. Během chvíle sedíme všichni u stolu, na talíři steak z jelena a na lince se připravuje ještě tatarák. V životě mi chlap neuvařil. Koukám na to jako blázen.

  Rozkládám v obývacím pokoji gauč a sama se zamykám v tom dětském se smrdícím morčetem. Přežívám noc v bdělém stavu. Evidentně do růžova  vyspalý mužík haleká z kuchyně nad snídaní a vesele odpaluje jednu cigaretu od druhé. Zuby si nečistí, prý by si poškrábal ten porcelán. Fofrem hltám čaj a šup do kombinézy a na motorku. Nádherný slunečný den trávíme celodenním ježděním a mé myšlenky směřují k večeru, kdy odjede, a já se vyspím. Propocený mě objímá a loučí se. Jedna kouřová pusa na tvář, naházet mu vypadané seno do auta a pá pá.

Pane Bože, co to tu stále tak smrdí. Větrám již druhým týdnem jako šílená, očichávám byt, čuchám si i k ponožkám, dýchám si do dlaní, zda si jen nefuním pod nos. Nic, mé čenichací schopnosti jsou mizerné.  V zoufalém stavu odtahuji  gauč a umírám smíchy. Na zemi leží ono propocené tílko s průramky do půl pasu a vesele si line svůj kyselý puch. Tak on si ten plážový seladon klidně odjel polonahý. No, ještě, že to bylo jen tílko … Seznamka? Již nikdy!

 Tímto se dotyčnému za článek omlouvám. Za ty roky se z nás stali přátelé a neznám více srdečného a dobrého člověka. Věřím, že vezme tohle psaní s nadsázkou a zasměje se, protože jsme oba dva huby nevymáchané a šprýmaři. 

Autor: Kateřina Oraná | středa 25.11.2015 20:17 | karma článku: 24,90 | přečteno: 1986x
  • Další články autora

Kateřina Oraná

MALÝ TRUCKER

18.10.2016 v 20:34 | Karma: 11,90

Kateřina Oraná

Ležet ani nedutat

6.10.2016 v 20:24 | Karma: 13,11

Kateřina Oraná

Jako nahá v trní

19.6.2016 v 18:37 | Karma: 18,43

Kateřina Oraná

Já a poprvé

26.5.2016 v 19:02 | Karma: 22,96

Kateřina Oraná

Láska mražená

12.4.2016 v 13:13 | Karma: 12,00