Já a poprvé

Poprvé jsem slyšela, že kámošky Lucky matka jednou měsíčně krvácí! Bože, jak já obrečela, že jí umírá maminka

Asi čekáte, že Vám tu vyklopím své Poprvé … no, ani nápad! Vždyť ještě v sedmnácti jsem chodila krmit do krmelce zvířátka s prvním sněhem, aby měla co papat a tak poprvé s věrnou kamarádkou Ájou, jsme slyšely: jsou to lesby! Co je to lesba? Nikdo nám nic takového nevysvětlil!

Poprvé jsem slyšela, že kámošky Lucky matka jednou měsíčně krvácí! Bože, jak já obrečela, že jí umírá maminka!

Poprvé jsem viděla nějaký gumový pytlík, co si navléká tatínek mé druhé kamarádky na pinďoura. Prý asi také krvácí! Má jich plný šuplík v ložnici. Zde pláču podruhé! Umírá i starý Milan!

Poprvé slyším od své mladší sestry: Ty jsi kráva! Nováková menstruuje a Vonásek šuká!

Hledám v encyklopedii – mám takovou krásnou černou s létajícím balónem… macerace, mafián, magi, medvídek… šnek, šprt, šrám… Nic! Poprvé se musím zeptat maminky na význam těch slov.

Poprvé vidím mamku úplně rudou!

Poprvé se líbám! Fuj to je hnusný!

Poprvé zamilovaná! To líbání není tak hnusný!

Poprvé se vdávám a mám poprvé prsa trojky! No vždyť jsem poprvé těhotná! Poprvé mi nedělá problém prozvracet den i noc, dokonce mi to začíná i chutnat! Poprvé smrkám rýži z nosu! No, kecala jsem, asi mi to zas tak nechutná!

Poprvé vidím své dítě! No, takovej rudej králík s červenou hlavou a hubenýma dlouhýma nohama! To je fakt moje? Tý brďo, vlastně jsem si ho tak představovala! Poprvé mám každý den strach o něčí život! Poprvé je ze mě noční pták s odsávačkou u kozy a oteklýma očima! Poprvé vím, že už vždycky budu maminkou!

Poprvé rodím holčičku! Poprvé vidím, jak mohou být děti jak přes kopírák. Malý satan je tady a poprvé si říkám, že je ze mě šílená matka na pokraji zhroucení.

Poprvé rozvedená, poprvé opuštěná, poprvé prázdná, poprvé na dně tak hluboko, že se nejde vyškrábat…. Poprvé úplně samostatná!

Po všech těch smutných poprvé, poprvé zjišťuji, že jsem již po milionté šťastná! Tolik malých a krásných radostí poprvé a podruhé a potřetí ….

 

Autor: Kateřina Oraná | čtvrtek 26.5.2016 19:02 | karma článku: 22,96 | přečteno: 1113x
  • Další články autora

Kateřina Oraná

MALÝ TRUCKER

18.10.2016 v 20:34 | Karma: 11,90

Kateřina Oraná

Ležet ani nedutat

6.10.2016 v 20:24 | Karma: 13,11

Kateřina Oraná

Jako nahá v trní

19.6.2016 v 18:37 | Karma: 18,43

Kateřina Oraná

Láska mražená

12.4.2016 v 13:13 | Karma: 12,00

Kateřina Oraná

Noc s tchořem Šuperkou

25.11.2015 v 20:17 | Karma: 24,90