Zase se kádruje, zase se uzavírají závazky

Řežeme si s nadšeným výrazem ve tváři větev, na které sedíme a jsme hrdí na to, že jsme součástí něčeho velkého, co zachrání naši planetu. 

My starší a pokročilí si pamatujeme socialistické závazky, jež se dobrovolně povinně uzavíraly většinou při příležitosti nějakého sjezdu či výročí a pak je ti největší Hujeři dále "zpevňovali". Tím se chtěli zalíbit straně, o jejíž přízeň usilovali, místo, aby strana usilovala o přízeň jejich. Takhle jsme tu žili a někdy na přelomu roku 1989 a 1990 jsme uvěřili, že už to nikdy nezažijeme. Byl to naivní omyl, už je to tu zas. Zase nějací svazáci v čele s duševně nemocnou puberťačkou s planoucím zrakem zpevňují nesmyslné zelené normy, jejichž dosažení zničí konkurenceschopnost Evropy a bude znamenat ve svému důsledku zchudnutí celého kontinentu. A nejen to! 

Další nesmysly hlásané ve jménu politické korektnosti zaviní porážku Ukrajiny, ježto se západní banky zavázaly, že nebudou financovat zbrojní výrobu. Ruské, čínské, severokorejské a iránské banky pochopitelně nikoli.

Zase se kádruje a firmy, jež nesplňují přísná kritéria se nesmí ucházet o státní zakázky. Předepisuje se, kolik procent služebních aut musí být elektrických, protože jinak by se tyto prozatím velmi drahé a stále dost nedokonalé vozy těžko prodávaly.

Řežeme si s nadšeným výrazem ve tváři větev, na které sedíme a jsme hrdí na to, že jsme součástí něčeho velkého, co zachrání naši planetu. Ti největší fanatici jsou nejen zapojeni, ale mají pocit, že dokonce vedou.

Přenecháváme naše tradiční trhy a sortimenty firmám ze zemí, kde tomuhle šílenství zatím nepodlehli. Sice v jejich hlavních městech není pro smog vidět čisté nebe, ale na tom jim tam vůbec nezáleží. Je to jako v Londýně ve třicátých letech. Máme pocit, že jsme na špici pokrokového hnutí, a přitom nás drtí země, které jsou o sto a více let za námi. Většina z nich dokonce ještě nezažila ani osvícenství, a přitom přece už víme, že vývojové etapy zkrátka přeskakovat nelze. 

Nikdo se neodváží říci nahlas, že král je nahý, byl by těmi svazáky okamžitě kamenován a politicky i kariérně znemožněn. První jsou pochopitelně Němci, kteří jsou coby národ nejsnáze zfanatizovatelní, historie o tom mluví dostatečně výmluvně. A vím, že budu obviněn ze stereotypu, ale je mi to jedno: nejhlasitější a nejhysteričtější jsou bohužel ženy. Ty, kterým nesmíte podržet dveře, pomoct do kabátu a zmínit se, že jim to dnes mimořádně sluší. Což ostatně nehrozí, jelikož ještě nikdy nikomu v historii lidstva fanatismus neslušel!

                                                 

        Taky se vám stýská po časech, kde děvčata nepotřebovala tetování, piercing a botox?

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Ondřej Šebesta | pondělí 15.1.2024 7:00 | karma článku: 35,19 | přečteno: 949x
  • Další články autora

Ondřej Šebesta

Je možná koalice ANO a ODS?

22.4.2024 v 7:00 | Karma: 22,15

Ondřej Šebesta

Císařovy nové šaty

8.4.2024 v 7:00 | Karma: 15,92