Voličské preference

Předčasné volby v nejbližší době nehrozí, ale tzv. „demokratické strany“ by měly rychle začít pracovat na sloučení do jednoho subjektu. Jen volební koalice jejich problém nevyřeší. Jmenujte 10 rozdílů mezi Topkou, Starosty a KDÚ.

Česká televize uveřejnila v nedělních OVM aktuální průzkum voličských preferencí do poslanecké sněmovny. I když těmto anketám budeme přikládat vážnost velmi limitovanou, přesto se některé trendy komentovat dají.

Především se zdá, že i kdyby AB v přímém přenosu televize Soukup znásilnil a zamordoval malé děvčátko, na preference ANO to negativní vliv mít nebude.

Na druhém místě se umístili Piráti, kteří jsou čím dál tím více alternativou nejen pro nejmladší voliče. Zatím se svým slibům nezpronevěřili. Uvidíme, jak bude fungovat atomový Hřib v Praze.

ODS roste pomalu, ale jistě a zajímavé je, že společně s Piráty by měli již nyní více křesel, než (ne)usvědčený oligarcha.

Ostatní parlamentní strany jsou blízko sestupu do II. ligy. Statistická chyba je mnohdy větší, než jejich procentní zisk.

Komunisté potvrdili to, co se říká o agónii, totiž, že se totiž krátce před exitem ještě dočkali svých patnácti minut slávy.

Výsledek Kanimůrova obskurního spolku bude záviset na tom, jestli se mu podaří opět zvednout imigrační kartu. Současné průšvihy velkouzenářovy by mu mohly nahrávat s jeho mantrou o odvolatelnosti politiků. V praxi to sice nejde, ale to mu určitě vadit nebude.

Přestože předčasné volby v nejbližší době nehrozí, měly by tzv. „demokratické strany“ velmi rychle začít pracovat na sloučení do jednoho subjektu. Jen volební koalice jejich problém nevyřeší, protože limit pro vstup do sněmovny by se zvedal adekvátně počtu subjektů. Pokud to nedokážou a osobní ambice jejich náčelníků bude vyšší, než touha po demokratickém vývoji naší vlasti, budou stejnými hrobaři svých stran, jako současné vedení sociální demokracie, které budoucnost strany vyměnilo za posty ve vládě. Upřímně řečeno jmenujte 10 rozdílů mezi Topkou, Starosty a KDÚ. 

V případě, že by se do sněmovny opravdu dostaly jen tři až čtyři subjekty, zbytek - především těch téměř 20% hlasů demokratických voličů - propadne a bude dopočítán podle platných matematických modelů. God save the Queen!

Autor: Ondřej Šebesta | pondělí 10.12.2018 7:00 | karma článku: 12,08 | přečteno: 283x
  • Další články autora

Ondřej Šebesta

Je možná koalice ANO a ODS?

22.4.2024 v 7:00 | Karma: 22,15

Ondřej Šebesta

Císařovy nové šaty

8.4.2024 v 7:00 | Karma: 15,92