Věra Šťourová - koza zahradnicí

Svobodná Evropa (RFE) už zase vysílá v maďarštině, za jak dlouho bude následovat Polsko si můžeme v souvislosti s plánovaným zotročením soukromých médií pod rouškou vlastenectví živě představit. A kdy přijde na řadu čeština?

Komunisti měli heslo „Kdo nepracuje, ať nejí“, veřejná bezpečnost kontrolovala, zda máte v občance razítko zaměstnavatele a kdo neměl, byl odchycen a obviněn z příživnictví. 

Kapitalismus zase říká, že by měl být každý odměňován podle svých zásluh a tak si říkám, že by někteří státní zástupci asi brzy zhynuli bídnou smrtí hladem. Mělo by být  možné se podívat na statistiku, jak jsou ve své práci úspěšní. Přičemž úspěchem se myslí za a), že soud potvrdil jejich úsudek a za b), že léta nestíhají někoho jen tak pro nic za nic a pak ta kauza ani k soudu nejde.

Obě možnosti jsou zmetkem, za který by placeni být neměli, spíše naopak, měl by následovat ze strany jejich nadřízených „zostřený dohled“, případně jiné sankce a v krajním případě odchod z funkce.

Záměrně tento sloupek nesměruji na žádnou konkrétní kauzu, ale pochopitelně, že my laici sledujeme především ty mediálně nejvíce propírané. Každý z laskavých čtenářů si jistě vzpomene na pár kauz, které zasáhly až do nejvyšší politiky a byznysu a skončily debaklem.

Kdo byl potrestán za špatně odvedenou práci, která v extrémním případě vedla dokonce až k pádu vlády? Tím nemyslím nějaký směšný trest – například 30% prémií na dva měsíce a podobně. Tady bych se klidně vrátil k Chamurappiho zákoníku: zub za zub, neboli rezignace za rezignaci.

Kdo vynahradí zdiskreditovaným premiérům roky ústrků a dehonestací, pokud jsou před zákonem, který ctí presumpci neviny, opravdu nevinní? Naše pocity a domněnky přitom musí jít stranou, jakkoli s tím mám problém.

Nebo nejsou nevinní? Pak platí teze, že je možné justici ovlivnit. A pokud ano, tak za to by měly být tresty ještě o řád vyšší.

Jedno je však jisté: opět se podařilo podkopat důvěru v náš právní stát, pokud to tedy ještě bylo vůbec možné. 

Svobodná Evropa (RFE) už zase vysílá v maďarštině, za jak dlouho bude následovat Polsko si můžeme v souvislosti s plánovaným zotročením soukromých médií pod rouškou vlastenectví živě představit. A kdy přijde na řadu čeština?

My máme tu kliku, že Věru Štourovou udělali komisařkou přes Evropské hodnoty. Koza zahradnicí! Pokud ví, co to je, tak by měla začít se školením právě u svého stranického šéfa, který to možná ví taky, ale naprosto jimi pohrdá.

Celosvětově platí, že hloupí psychopati hnijí v kriminálech, zatímco ti inteligentní jsou úspěšní v politice! 

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Ondřej Šebesta | pondělí 23.9.2019 7:00 | karma článku: 20,48 | přečteno: 647x
  • Další články autora

Ondřej Šebesta

Je možná koalice ANO a ODS?

22.4.2024 v 7:00 | Karma: 22,15

Ondřej Šebesta

Císařovy nové šaty

8.4.2024 v 7:00 | Karma: 15,92