Sex, lži a bulvár

Pan prezident a jeho mluvčí při ranní kávě přemýšlejí: „Tak koho naštveme dnes?“ Iveta Bartošová je sáčkem čaje, který už příliš nebarví, Karel Gott se nám zvetil a silikon (valley) ve výstřihu celebrit není možné tisknout denně.

Pan prezident, o kterém by Ferdinand Peroutka bezpečně nenapsal, že je gentleman, předhodil bulváru velmi chutné sousto. Omilostnil zločince, u kterého zcela jistě žádné humanitární důvody nepřicházejí v úvahu. Je docela dobře možné, že není vinen v případě, za který sedí. Nicméně to žádný přezkumný prostředek neprokázal. Nic to nemění na tom, že je to gangster a jeho propuštění nelze nijak ospravedlnit. Důvody pro tento akt mě napadají tři.

Jeden vychází z pěkného kresleného vtipu, jméno autora jsem si nezapamatoval, za což se mu omlouvám. Je na něm pan prezident a jeho mluvčí, jak při ranní kávě přemýšlejí o tom: (necituji doslova, protože v originále je drsnější výraz) „Koho naštveme dnes?“

Druhým by byly hlasy muklů v příští volbě prezidenta, pokud budou smět volit.

Nejpravděpodobnějším důvodem je ale kouřová clona, ono vrtění psem, kdy se pozornost médií odpoutává od nepříjemných témat. Nic není staršího, než včerejší zprávy z burzy říká klasik. Platí to ale i pro bulvár: Iveta Bartošová a její pohrobci jsou sáčkem čaje, který už příliš nebarví, Karel Gott se nám zvetil a silikon (valley) ve výstřihu celebrit není také možné tisknout denně.

Dobrým tahákem jsou taky plastické operace hvězd, které zřejmě nečetly Dr. Fausta. Pokud tedy vůbec čtou. To by totiž věděly, že je to smlouva s ďáblem, který jim na malou maličkou chviličku prodlouží mládí, ale ke zúčtování dojde tak jistě, jako že zítra vyjde slunce. Nakonec vypadají ty kreatury všechny stejně. Totiž hrozně!

Nekupuji si tyhle barevné noviny, ale když platím u pumpy pohonné hmoty, vždycky se snažím zapamatovat si titulky. Je to jako s trailerem k filmu. Už se mi mockrát stalo, že všechny tři fóry byly už v ukázce, která nás měla přilákat do kina. Víc jich pak za těch 150 kaček nebylo. Bulvární noviny to mají stejně, jde jen o to je prodat! To, co je vevnitř, už není podstatné, kasa cinkla! A tak se vracím do auta a hlásím manželce: „Ty si tu sedíš a vůbec netušíš, že moderátorka Kadrnožková už 3 týdny neměla sex, bývalé manželky herce xy se soudí o dědictví a ostravský mim zkolaboval přímo na jevišti.“ Ona pobaveně valí oči a je jí to srdečně jedno!

A něco pozitivního nakonec: Není to naše specialita, všude po Evropě se tyhle plátky dobře prodávají, protože čtenáře a čtenářky odvádějí od jejich vlastních problémů. Moje maminka jim říkala „časopis pro služku“. Ta si večer po práci ve své komůrce přečetla, jak jiná prostá dívka ke štěstí přišla a může o tom celou noc snít. A pak ráno zas nasadit zástěru, čepec a šup do práce!

 

Autor: Ondřej Šebesta | středa 31.5.2017 7:00 | karma článku: 24,38 | přečteno: 702x
  • Další články autora

Ondřej Šebesta

Je možná koalice ANO a ODS?

22.4.2024 v 7:00 | Karma: 22,15

Ondřej Šebesta

Císařovy nové šaty

8.4.2024 v 7:00 | Karma: 15,92