Po volbách jako po výprasku

Všichni jsem viděli stejnou politickou show, ale každý jsme si z ní odnesl jiný dojem. Někde bouchal šampus a jinde byla nálada jako po prohraném hokejovém zápase se Sověty. Já patřím definitivně do té druhé skupiny.

Stará moudrost říká, že když zatlučete do země kůl a kolem něj v kruhu budou stát lidé, tak sice všichni uvidí stejný kůl, ale každý ze svého úhlu pohledu. Tak je tomu jistě i po volebním víkendu, který máme právě za sebou. Všichni jsem viděli stejnou politickou show, ale každý jsme si z ní odnesl jiný dojem. Někde bouchal šampus a jinde byla nálada jako po prohraném hokejovém zápase se Sověty. Já patřím definitivně do té druhé skupiny.

Mohl bych mít radost, že socialisté utrpěli těžkou porážku, ale nemám, protože mají sice jiný názor na fungování státu než já, ale pořád se jedná o stranu demokratickou. Mohl bych mít radost, že se ODS zvedla z prachu, ale nemám, protože tuším, že slušný bude nahrazen křiklounem, však to včera v noci již z úst šéfredaktora Babišovy hlásné trouby jasně zaznělo.

Mám radost, že se do sněmovny dostala TOPka a budeme tudíž dále slýchat Kalouskovy sarkastické glosy a také, že tam jsou Starostové, protože vypadají jako slušní chlapci a hlavně díky jejich deseti procentům nemá ANO dostatek hlasů, aby si mohlo dělat úplně co chce.

Mám radost, že se tam dostali Piráti a budu hodně pozorně sledovat, jestli podlehnou korupci moci a možností, tak jako zatím všichni před nimi, nebo si udrží svou poctivost a elán.

Ale všechny příjemné pocity jdou stranou, když si uvědomím, že obviněný eštébák převezme kontrolu nad tajnými službami a ministerstvem vnitra. O nezávislosti justice mám také své pochybnosti, zvláště, když se jedná o premiéra. A jemu jde přeci o všechno, vždyť jsou vyšetřováni i jeho nejbližší!

Diktátoři a totalitní režimy potřebují vždy nejdříve ovládnout média a silové složky. Bylo tomu tak při nástupu nacismu i komunismu a je to tady zas.

A pokud si položím otázku, kdo mu to umožnil, tedy s výjimkou jeho pracovitosti a ctižádosti, tak jsou to právě ty velké (tradiční) strany, které dnes nejvíce pláčou. To v době, kdy Klaus zhasnul, aby se mohla ztratit tlačenka na hasičském bále, kdy se divoce privatizovalo bez existence právního prostředí, v době opoziční smlouvy, tohoto největšího podvodu na voličích v našich novodobých dějinách, v této době on zázračně zbohatnul, koupil si média a pochopil, že demokracie je hodně křehká květina, kterou si může beztrestně utrhnout a vrazit do klopy.

Až se zase někdo bude ptát, jak je to možné, že se Adolf a Kléma dostali k moci legálními prostředky, tedy díky voličům, tak tady je odpověď. Voliči ANO to zatím netuší a až to konečně pochopí, bude pozdě.

Autor: Ondřej Šebesta | pondělí 23.10.2017 7:00 | karma článku: 35,38 | přečteno: 3314x
  • Další články autora

Ondřej Šebesta

Je možná koalice ANO a ODS?

22.4.2024 v 7:00 | Karma: 22,15

Ondřej Šebesta

Císařovy nové šaty

8.4.2024 v 7:00 | Karma: 15,92