Panu premiérovi stačí "omluva"

Situace se aktuálně opakuje s dalším ministrem, který nejpozději od čtyř hodin věděl, že se na FFUK střílí, a přesto dokázal mejdan nezrušit a plesat až do půl čtvrté ráno. 

Není to dlouho, co Don Pablo panu premiérovi "důvěryhodně" vysvětlil, že s agentem Nejedlým strávil v družném rozhovoru několik hodin jen díky bouřce. To přeci pochopí každý, i ten, kdo není z Brna. Situace se aktuálně opakuje s dalším ministrem, který nejpozději od čtyř hodin věděl, že se na FFUK střílí, a přesto dokázal mejdan nezrušit a plesat až do půl čtvrté ráno. Podobně nejapné jsou i jeho výmluvy a omluvy. Je mimo vší pochybnost, že minimálně jeden z účastníků té oslavy měl zapnutý telefon a tyto strašné novinky si nenechal pro sebe. Pan Jurečka nejen z nás, ale i z pana premiéra dělá blbce. Premiér dokonce ocenil jeho statečnost a upřímnost, se kterou se omluvil. No, to už zůstává rozum úplně stát.

I Jack Sparrow je toho názoru, že by odchod ministra PSV byl znejistěním situace na ministerstvu a ohrozil by plnění nesnadných úkolů tam ležících a spících. Konec konců by tam přece mohl zůstat v jiné pozici a za jiné peníze. 

"Neodchod" těchto dvou výtečníků stojí nás všechny, kteří se domnívají, že demokracie je nejlepší ze všech špatných státních zřízení, daleko více než případné další snížení rychlosti práce na jednom z ministerstev. Ohrožuje totiž pověst demokracie a důvěru voličů v systém. Podporuje slogan, že "politika je svinstvo". Přibližuje ODS tam, odkud ji musel pan profesor exhumovat, totiž k pověsti strany, která, když ne přímo podporuje, tak se minimálně nedokáže zájmovým mafiím bránit. A Brno je v této souvislosti opravdovým Palermem.

Při pověsti KDÚ (hada na tři písmena), která bojuje o své parlamentní přežití si neumím představit, že by taková strana svému šéfovi katolicky neodpustila a neocenila jeho "upřímné" omluvy. Je to ubohé a nedůstojné divadlo. 

Nikomu tady zřejmě nejde o to, že v současné době jde o zachování demokracie, kterou ohrožují strany a hnutí, které více či méně otevřeně proti demokracii bojují a mají v plánu ji v případě svého vítězství ve volbách omezovat zaváděním autoritářských prvků. Stačí se podívat přes plot do tří světových stran a je to zjevné. Tady jde, pane premiére, o víc, než jen o ty dva sedmilháře!

 

                                           

                                                 Proč to měnit, když to drží?

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Ondřej Šebesta | středa 10.1.2024 7:00 | karma článku: 32,95 | přečteno: 887x
  • Další články autora

Ondřej Šebesta

Je možná koalice ANO a ODS?

22.4.2024 v 7:00 | Karma: 22,15

Ondřej Šebesta

Císařovy nové šaty

8.4.2024 v 7:00 | Karma: 15,92