Opozice v křeči porodila Křečka

Výsledkem je příznivec Hradu, který by měl dávno okopávat zahrádku a se svými názoru vůbec nechodit na veřejnost. Jakou bude mít motivaci si na stará kolena svým zásadovým postojem znepřátelit mocné? A má vůbec nějaké zásady?

Pokud si někdo dělal naděje, že se opozice sjednotí, že dokáže v postupu proti společnému nepříteli a ve jménu boje proti postupné Agrofertizaci republiky, najít společnou řeč, tak má po nadějích. 

Zpackaná volba ombudsmana byla takovou malou generálkou, na které se ukázalo, že dohoda není možná. A přitom šlo v uvozovkách vlastně „pouze“ o shodě na kandidátovi, který by v tom případě snadno získal většinu. Výsledkem je příznivec Hradu, který by měl dávno okopávat zahrádku a se svými názoru vůbec nechodit na veřejnost. Občané se na něj budou obracet jako na svou poslední naději v případech, kdy s nimi stát nejednal tak, jak by měl a narazí na osobu, ke které důvěru míti nelze. 

Vzpomeňme si jen, že neoprávněně používal titul JUDr. a byla z toho ostuda. 

V dresu Spolku na ochranu nájemníků hájil zájmy nájemníků tak zarytě, že pomohl oddálit deregulaci nájemného a tím léta znemožňoval majitelům nemovitostí jejich údržbu. Nemohli se legálně zbavit nájemníků, kteří platili směšný nájem. V několika případech došlo bohužel i k násilnostem. Toho využívala lavice, aby vykreslovala majitele ve stylu komunistické propagandy jako štěnice, co tyjí z potu nájemníků a nahrávala tak socialistické rétorice. Není divu, že je oblíbencem Hradu, jistě se tam po zpackané volbě slavilo až do rána, když teď zase víme, že je préza zdráv jak řípa. Ne, že by se tam jindy nechlastalo.

Co můžeme od nového ombudsmana čekat? Co můžeme čekat od ješitného starce, který se v politice pohybuje od roku 1990? Jakou ochranu bude poskytovat těm, kteří už nemají jinou naději, protože utkat se se státní hydrou, to je jako s větrnými mlýny? Jakou bude mít motivaci si na stará kolena svým zásadovým postojem znepřátelit mocné? A má vůbec nějaké zásady?

Otakárek Fenyklový se otáčí v hrobě!

Autor: Ondřej Šebesta | pondělí 24.2.2020 7:00 | karma článku: 17,60 | přečteno: 600x
  • Další články autora

Ondřej Šebesta

Je možná koalice ANO a ODS?

22.4.2024 v 7:00 | Karma: 22,15

Ondřej Šebesta

Císařovy nové šaty

8.4.2024 v 7:00 | Karma: 15,92