Okurková sezóna

Pozoruji, že začínáme mít politiky dost. Vlastně žijeme v permanentní kampani. Od parlamentní přes prezidentskou volbu a teď to nekonečné tvoření vlády přímo přejde do podzimních voleb. Možná, že s tím politici počítají.

Já nevím jak vy, ale já se koukám na hokej jen, když je mistrovství světa a jsou tam náši. Jinak mě ligové zápasy moc neberou. Já vím, je spousta jiných, kteří se vydrží dívat i na zápas mezi Horní a Dolní. A mám pocit, že tak nějak podobně je to i s politikou.

Pozoruji, že začínáme mít politiky dost. Vlastně žijeme v permanentní kampani. Od parlamentní přes prezidentskou volbu a teď to nekonečné tvoření vlády přímo přejde do podzimních voleb.

Možná, že s tím politici počítají, že nás uondají a my přestaneme být ostražití. U většiny to tak asi bude, protože život je sám o sobě dost náročný. Každý den přináší spousty problémů k řešení a zaplať Pánbůh také radostí a potěšení.

Průšvihy našich dětí, problémy se šéfy v práci, radosti a strasti manželského soužití, to všechno naštěstí překryje boje ve Sněmovně a na Hradě. Rozčeřená voda se uklidní, emoce opadnou a my budeme zase schopní zasednout k pivu s těmi, kteří volili toho druhého a naše ženy budou na ručnících u vody řešit jen potíže s vlastní hmotností a výchovou drůbeže. Nastane okurková sezóna jak má být. Možná, že zase nějaký zbloudilý žralok sežere českou industriální učitelku na Jadranu a to je tak asi všechno. Prázdniny úplně změní rytmus našeho života a po Praze se dočasně bude dát jezdit autem.

Jen se bojím toho probuzení po prázdninách. Co nás čeká nikdo netuší, když ti, kteří nám mají zajišťovat „klid na práci“, dělají pravý opak? Zkusme na to chvilku nemyslet a užít si léta jak má být! Škoda, že zanikla letní kina, kam jsme si nosili deky a pak sledovali film, který už jsme viděli a vůbec nám to nevadilo, protože jsme drželi za ruku někoho blízkého. Snad aspoň bude pršet, aby rostly houby a mohli jsme chodit na borůvky. Naše letní příbytky budou vonět sušícími plody a jehličím. Od vody se budeme vracet tak pozdě večer, že nebudeme stíhat v televizi zprávy a to je dobře!

 

Autor: Ondřej Šebesta | pondělí 25.6.2018 7:00 | karma článku: 5,71 | přečteno: 126x
  • Další články autora

Ondřej Šebesta

Je možná koalice ANO a ODS?

22.4.2024 v 7:00 | Karma: 22,15

Ondřej Šebesta

Císařovy nové šaty

8.4.2024 v 7:00 | Karma: 15,92