Obstrukce

To divadlo nemá na schválení či neschválení žádný vliv. Jediným důvodem obstrukcí jsou média, potažmo voliči. Čím déle bude moci opozice vykřikovat, jak nás vláda okrádá, jak devastuje demokracii, když zkracuje řečnění, tím lépe. 

I opozici musí být jasné, že koalice své návrhy zákonů nakonec sněmovnou protlačí, jelikož má většinu. Záměrně vynechávám přívlastek "pohodlnou", protože pohodlí vypadá jinak. Přesto musíme poslouchat nekonečnou řadu řečníků, jejichž příspěvky jsou asi tak zajímavé, jako telefonní seznam. Vzhledem k tomu, že se projednávají zákony, které začnou platit až za několik měsíců, je úplně jedno, jestli projednávání bude trvat jeden týden nebo dva. Celé to divadlo nemá na schválení či neschválení žádný vliv, ale o to tu nejde. Jediným důvodem obstrukcí jsou média, potažmo voliči. Čím déle bude moci opozice vykřikovat, jak nás vláda okrádá, jak devastuje demokracii, když zkracuje v parlamentě diskusi, tím lépe. Zajímavé je pro média také případné nocování ve sněmovně, ideální jsou strkanice u řečniště. Proč? Protože nejlepší zpráva je skandál, druhá nejlepší zpráva je negativní zpráva. Pozitivní a dobré zprávy média nezajímají.

Občané jsou informováni přes filtr médií, která někomu patří, nebo na ně má někdo dominantní vliv a dále podle rozhodnutí editorů, kteří zprávy vybírají a určují jejich umístění na stránkách, nebo řazení v televizi a rozhlase.

A stokrát opakovaná lež stává se pravdou. Nebo minimálně začnou i poměrně soudní lidé pochybovat o tom, jestli by to přeci jen nedělala ta Alenána líp než ten Zbynda a jestli není náš fialový premiér trochu slabý čaj, jestli nepotřebujeme vůdce s velkým "V", který by to vzal pořádně do ruky, zatočil s tou pražskou kavárnou, s Piráty, židobolševiky a George Sorosem, skamarádil se s Rusákama, abychom zase měli levný plyn, jako jej má Viktorek. Ten Brňák to pořád nepochopil, že je třeba stát řídit jako firmu, od Bruselu si jen brát, žádnou solidaritu neprojevovat, nic si nenechat líbit! Hlavní je zajistit si dotace na všechno a cokoli a hlasy voličů si pak za ty prachy koupit. A po nás potopa. On zas přijde nějaký zmatený liberál, dá státní kasu dohromady a naštve přitom všechny občany tak, že se opět vrátíme ke korýtku! Jinak to nebude, nikdy, nikdy, nikdy...

      

       

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Ondřej Šebesta | pondělí 31.7.2023 7:00 | karma článku: 13,08 | přečteno: 317x