Náhradní výživné – cesta do pekel

Není přece možné, aby se jedni chovali beztrestně nezodpovědně a natahovali ruce pro peníze těch druhých, zodpovědných. Je to totálně nevýchovné a ekonomicky neudržitelné.

Zase se mi otevřela kudla v kapse! Pokaždé, když vidím v televizi ty tak zvané "samoživitelky" které mají tři děti (pokud možno každé s jiným chlapem), tak marně pátrám po zodpovědnosti těch žen! A my (stát), místo abychom ji vyžadovali, tak uděláme přesný opak: "Nedělejte si starosti, kde ti vaši budižkničemové jsou, zda pracují nebo ne, my to za ně zalepíme!" S jakým úspěchem vymáhá stát na dlužnících alimenty, o tom si nebudeme dělat iluze. Místo vězení pro dlužníky s nařízenou prací, dáváme peníze nezodpovědným matkám a vlastně i otcům, kteří se nakonec vždycky nějak vysmeknou.

Už slyším, jak mě nějaká zběsilá obránkyně ubohých dětí (třeba Venezuela) obviňuje, že chci nechat ty ubohé děti zahynout hladem. To určitě nechci, ale není přece možné, aby se jedni chovali beztrestně nezodpovědně a natahovali ruce pro peníze těch druhých, zodpovědných. Je to totálně nevýchovné a ekonomicky neudržitelné.

Z oficiálně uváděného počtu je nutno si odpočítat ženy, které žádnými samoživitelkami nejsou, jen nejsou za otce svých dětí vdané. Daňový systém je to totiž tak špatně nastaven, že je výhodnější "do chomoutu" nelézt. V tom nejsme sami, vím, že stejná praxe je například i ve Švýcarsku. Jen tam dítě nesezdané ženy nemůže nést otcovo jméno. Obávám se, že to asi nebude dostatečná motivace.

Vím, že se opakuji, ale televizní reportáž, ve které si tato nezodpovědná matka s gelovými nehty a krabičkou cigaret na stole (oboje dohromady bratru za 5.000 měsíčně) stěžuje, že nemůže jet s dětmi k moři, to už je fakt absurdní divadlo. Říká se, že veřejnoprávní televize je k vládě vstřícná. Opravdu? Když zařazuje reportáže tohoto typu, které jen diváky utvrzují v tom, jak se máme špatně a jak je tato vláda asociální. Komu nahrává denní dávka nespokojenosti a blbé nálady? Uvidíme, co nový pan generální. Změní se něco?

Dnes je v módě (nejen u KDÚ) zaklínat se rodinou, musí se to podobně jako zelená témata objevit v programu každé politické strany. Ale je zrovna tohle ta správná cesta, která podpoří rodinu? Obávám se, že ne. Jen je to jen další krok směrem od zásluhové společnosti k nárokové. Pryč od zodpovědnosti, vzhůru ke kase! Každý, kdo umí počítat ví, že je to krok do pekel. Dotace na cokoli, stačí umět napsat žádost...

 

          

                                             

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Ondřej Šebesta | pondělí 25.9.2023 7:00 | karma článku: 26,65 | přečteno: 597x