Mediální impotence vlády

Jestliže této situace naše vláda nedokáže využít, pak si opravdu nezaslouží být znovuzvolena a můžeme se opět těšit na politický suterén velkouzenáře a jeho podomků.

Pokud guvernér ČNB nedostane v nejbližších týdnech bezpečnostní prověrku, bude podle vnitřního předpisu banky a v rámci ústavy moci nově zvolený prezident pana A. Michla odvolat a na tuto veledůležitou pozici jmenovat někoho jiného. Dá se téměř s jistotou očekávat, že to bude spíše jestřáb než holubice.

Tím nastane pro fialovou vládu mimořádně komfortní situace, protože všech pět rozhodujících institucí bude obsazeno liberálně smýšlejícími demokraty. Mám na mysli Hrad, senát, Ústavní soud, ČNB a post premiéra. Můžeme, ale klidně přidat i většinu v dolní komoře parlamentu.

Jestliže této situace naše vláda nedokáže využít, pak si opravdu nezaslouží být znovuzvolena a můžeme se opět těšit na politický suterén velkouzenáře a jeho podomků.

Zásadní problém, nepíši o tom poprvé a také nejsem s tímto názorem osamocený, je nepochopitelná mediální impotence a v některých případech dokonce vlastní góly, pokud nemluvíme rovnou o munici do opozičních kanónů.

Je nepochopitelné, čím vším se vysilují ministři a jak mizerně komunikují s veřejností. Opravdu nechápe pan premiér, že investice do komunikačních profesionálů může zachránit vládě krk a naši republiku před dalším pětibahnem?

Je to nepochopitelné, že takhle základní věc profesor politologie nechává jakémusi samospádu a mediálním (ne)schopnostem ministrů, které fakt nejsou žádnou hitparádou.

Tohle není každému shůry dáno, to se musí trénovat; v podstatě jedná o show, podívejme se na ukrajinského prezidenta. 

Kdekdo má svého právníka, poradce přes daně a čím dál víc lidí nejrůznější kouče, což je jen společenský přijatelnější pojmenování toho, čemu Američané říkají "shrink", čili cvokaře.

A já se tomu nesměji, možná nahrazují víru, nebo zkrátka jen pomáhají lidem přežít ten tlak, který na ně současnost klade.

Takže znovu: V čem je problém najít komunikační experty, dát s nimi dohromady strategii a taktiku a členy vlády poslat vedle kurzů angličtiny také do tohoto drilu? Jak to vypadá, když tomu tak není, vidíme každý den! 

Tak, prosím, nezahoďme tu obrovskou šanci, nic není ztraceno. Za dva roky už nebude válka za humny, energetická bublina splaskne, inflace bude zkrocena a zákon nabídky a poptávky uklidní excesy v cenách potravin a podobně. To vše výrazně ubere argumenty populistům, kteří číhají na každou chybu. Nedodávejme jim je, vždyť žijeme na hraně!

 

                                   

Autor: Ondřej Šebesta | pondělí 27.2.2023 7:00 | karma článku: 16,13 | přečteno: 539x
  • Další články autora

Ondřej Šebesta

Je možná koalice ANO a ODS?

22.4.2024 v 7:00 | Karma: 22,15

Ondřej Šebesta

Císařovy nové šaty

8.4.2024 v 7:00 | Karma: 15,92