Je nám treba Nětreba?

Ten bojkot ze strany demokratického světa, ale není vůbec jednoznačný, viz debata se zkorumpovaným Olympijským výborem a řadu dalších porušování sankcí.

Světově proslulá operní pěvkyně má nárok na svůj názor. Odsoudila válku, neodsoudila jejího původce, snad jej prý dokonce podporuje. Za svým názorem si každý musí stát a taky nést jeho důsledky. Bude tedy zpívat hlavně doma v Rusku a pak také v Bělorusku, Nikaragui, Sýrii, Severní Koreji. To je těch 5 států, které hlasovaly v OSN proti rezoluci odsuzující ruskou agresi. Pro rezoluci jich bylo 143! Nebylo to nejlepší rozhodnutí, ale možná přežije.

I my máme nárok na svůj názor. Nejen ona. Je jiný a také si za ním stojíme. A podle něj se nám nechce nechat se bavit lidmi, kteří schvalují barbarské násilí páchané na našich bývalých spoluobčanech.

Ale hned se objeví pokusy tuto situaci relativizovat!  Slyšíme: „To už ani nebude naše filharmonie hrát Čajkovského a nebudeme tisknout a hrát ruské klasiky!“ Petr Iljič se narodil v roce 1840 a zemřel ve svých 53 letech, tedy v roce 1893. Eo ipso se nemohl k aktuálnímu ruskému carovi vyjádřit, a to ani pozitivně, ani negativně. Zrovna tak jako ostatní ruští klasici.

I průměrně inteligentní člověk pozná rozdíl mezi Labutím jezerem a Alexandrovci.

Ten bojkot ze strany demokratického světa, ale není vůbec jednoznačný, viz debata se zkorumpovaným Olympijským výborem a řadu dalších porušování sankcí.

Připomíná mi to aplikaci, která ukazuje, kdo je skutečným výrobcem potravinářského výrobku, který držíte v ruce. Byla vytvořena za účelem bojkotu nekvalitních výrobků našeho velkouzenáře, ale většina z nás se tím spíše pobavila, než aby to aktivně a dlouhodobě využívala. Přitom by to opravdu mohlo přinést výsledky.

Nemohu nezmínit vyprodané sály, které tleskají slezskému agentovi, který se nechal shora uvedeným carem vyznamenat a svými názory na oprávněnost agrese se ani netají.

A na závěr ještě jednou k oné slavné divě. Kdy už konečně padne ve veřejnoprávních médiích povinnost přechylovat ženská příjmení cizinek? Už jsem si z toho dělal legraci vícekrát, ale tam ještě zřejmě stále panuje století páry! Co nový pan generální ředitel? Kdy se začne naplňovat jeho vize moderního veřejnoprávního média? Kdy přestanou moderátorky zpráv vypadat, jako by šlo o televizi studio nějakého středoasijského státu? Kdy nás přestanou v hlavních zprávách krmit událostmi regionálního charakteru a názory kdejaké směroplatné Máni? Je toho víc, co nám nětreba!

 

                               

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Ondřej Šebesta | pondělí 28.8.2023 7:00 | karma článku: 12,16 | přečteno: 430x