Je Kramný učesaný, nebo Nečesaný?

Naše pocity a především pocity soudců musí stranou. Neměli by se nechat ovlivnit médii, ani veřejným míněním, měli by prokázat občanskou statečnost a vynést osvobozující rozsudek případně i proti vůli lidu.

Na pláži u vody dámy semelou ledacos a je poučné si je vyslechnout. Tentokrát se probírala smrt manželky a dcery pana Kramného v Egyptě a když už se přetřásaly mediálně známe kauzy, tak došlo také na pana Nečasaného.

Když tu debatu shrnu, tak se ty mírumilovné ženy a matky vyjádřily v tom smyslu, že jsou přesvědčeny o vině v obou případech a že by měli pánové sedět až zčernají.

Ony samozřejmě nic netuší o římském právu, které se stalo základem práva našeho a které říká jednoznačně, že v případě pochybnosti je to ve prospěch obžalovaného. To znamená, že pokud nejsou důkazy dostatečné a přesvědčivé, nemůže být odsouzen.

Naše pocity a především pocity soudců musí stranou. Neměli by se nechat ovlivnit médii, ani veřejným míněním, měli by prokázat občanskou statečnost a vynést osvobozující rozsudek případně i proti vůli lidu.

Zajímavější je však otázka proč je v jejich případě veřejné mínění proti nim. Pochopil jsem z rozboru těch žen, že jsou jim nesympatičtí, hodnotí je jako arogantní jedince. Čili stačilo by, aby se byl pan Kramný už v prvním mediálním vstupu zhroutil smutkem, odkroutil si pár dní na psychině, poskytl pár zdrcených rozhovorů a všechno by bylo jinak? Nejspíše ano, protože to na pláži u našeho jezera stačilo na jednoznačný ortel. Takhle se přece nechová manžel, který právě ztratil ženu a dítě, řekly doslova.

Všichni jsme zvyklí z bulvárních televizích na „hluboce lidské příběhy“, na glycerinové slzy Hollywoodu a očekáváme to i od skutečných obětí v černé kronice.

Prostě si oba pánové neuměli udělat marketing, neměli mediální poradce, ani dobré advokáty, kteří například obviněné vražedkyni poradí s out-fitem i s make-upem.

Je to smutné, jak málo stačí veřejnosti k odsouzení. Jen doufám, že se podobnými emocemi neřídili i soudci.

Nevím, jestli udělali to, z čeho jsou obviněni, ale jen arogance by k odsouzení stačit neměla. Ty by seděl v naší republice kde kdo. Odshora až dolů.

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Ondřej Šebesta | pondělí 9.9.2019 7:00 | karma článku: 19,67 | přečteno: 595x
  • Další články autora

Ondřej Šebesta

Je možná koalice ANO a ODS?

22.4.2024 v 7:00 | Karma: 22,15

Ondřej Šebesta

Císařovy nové šaty

8.4.2024 v 7:00 | Karma: 15,92