Demokratický blok

Poslední vyjádření těchto stran ústy pánů Fialy, Rakušana, Pospíšila a Výborného opravňují k určitému drobnému optimismu. Navrhuji pro ně zkratku FIRAPOV.

Už několikrát jsem psal o nutnosti spojit demokratické síly a do příštích sněmovních voleb jít v nějakém smysluplném uskupení, které by mělo šanci ukončit vládu jednoho muže.

Poslední vyjádření těchto stran ústy pánů Fialy, Rakušana, Pospíšila a Výborného opravňují k určitému drobnému optimismu. Navrhuji pro ně zkratku FIRAPOV.

Faktem je, že v případě, že by se jim podařilo vytvořit důvěryhodný blok, jehož smyslem by bylo nejen zastavit Agrofertí zvůli a její alianci s Hradem, ale také nabídnout voličům obranu proti levicovému neufinancovatelnému blouznění a pitomostem typu politické korektnosti, ekoterorismu, pozitivních diskriminací a deformování volného trhu, že by se řada voličů mohla odvrátit od protestních stran jako jsou například Piráti.

Nejsem si jist, zda si kapitán Sparrow uvědomuje, že momentální vysoké preference nejsou způsobeny jeho lákavým politickým programem, ale tím, že jsou pro mnoho lidí jedinou alternativou v době, kdy se konzervativci, liberálové a křesťanští demokraté potýkají s těžce profláknutými jmény ve svém středu a zbytek stran má k demokracii daleko.

Dalším důvodem, proč výsledek příštích sněmovních voleb korzáry asi nepříjemně překvapí, je naprosto nešťastná nominace pana Houby na Magistrát a řada levicových excesů, které musely rozumné občany vyděsit. Mám na mysli například vyšší zdanění prázdných investičních bytů a podobně.

Stručně řečeno: pokud se podaří sličné trikoloře přetáhnout nějaké voliče Pitomiovi, mohou být oba subjekty na hraně volitelnosti. Totéž se může stát socanům, kteří se stali zoufalou onucí v rukách Zora mstitele. Komanči se do sněmovny dostanou, ale výsledek také nebude dvouciferný. Rozhodující boj se tedy odehraje mezi ANO a FIRAPOV, ve kterém by mohli mít demokraté navrch. To pochopitelně záleží také na tom, zda bude ještě současný premiér na svobodě a jaké jeho další mafiánské kousky budou do té doby odhaleny. Sklad je plný, jen otevřít dveře...

Jsem si vědom, že není větší troufalosti, než si v polovině volebního cyklu hrát na prognostika. Možná je to tím, že přání je otcem myšlenky a už se nemohu dočkat změny.

Autor: Ondřej Šebesta | pondělí 29.7.2019 7:00 | karma článku: 12,36 | přečteno: 571x
  • Další články autora

Ondřej Šebesta

Je možná koalice ANO a ODS?

22.4.2024 v 7:00 | Karma: 22,15

Ondřej Šebesta

Císařovy nové šaty

8.4.2024 v 7:00 | Karma: 15,92