Co má dnešní ČSSD společného s oposmlouvou?

Naprosto nesouhlasím s výrokem: Musíme být ve vládě, abychom zabránili zvěrstvům. Není to pravda! Nesmíte být ve vládě, která zvěrstva v čele s prvním zvířetem provádí.

Nechci vypadat jak římský politik Cato, který každý svůj projev končil větou“ ostatně soudím, že Kartágo musí být zničeno“, ale musím se znovu vrátit k oposmouvě, která podle mého názoru v naší republice de facto zrušila politickou soutěž.

Oficiálním důvodem k uzavření takové zrůdnosti byla údajně nutnost zabránit protistraně prosazovat politiku, která byla údajně pro naši zem špatná. Zpravidla v takových případech pravice kritizuje zadlužování státu levicí a levice sociální necitlivost liberálů a konzervativců.

Skutečným důvodem mohla být skutečnost, že se politikům po pár letech vládnutí nechtělo zcela odevzdat moc, ztratit vliv na justici a vystavit se nebezpečí trestního stíhání a také si odsednout od penězovodů. Vždyť přece některé projekty, ze kterých měli dostat tučný desátek, ještě nedoběhly!

Pro občany - voliče se tím naprosto zamlžila zodpovědnost za konání vlády a parlamentu. Větší prospěch z takové mezaliance má hlasitější křikloun, který je mediálně zručnější a všechna pozitiva strhne na sebe, zatímco partnerovi v oposmlouvě (nebo v koaliční vládě) nasadí psí hlavu.

Menším koaličním stranám hrozí to, že občané podlehnou mámení těch marketingově zručnějších velkých stran, a voliči jim ubývají a ubývají až téměř do zapomnění. Když se k tomu přičte nevýrazný předseda, který si koule zapomněl doma, takže si s ním každý vytře podlahu, jsme v září 2019 a chápeme voličské preference ČSSD.

Naprosto nesouhlasím s výrokem: Musíme být ve vládě, abychom zabránili zvěrstvům. Není to pravda! Nesmíte být ve vládě, která zvěrstva v čele s prvním zvířetem provádí. I fíkový list se ušpiní! Kritizujte z opozičních lavic jejich zvěrstva a chovejte se tak, aby vás občané volili až konečně pochopí, že je jim populisty lháno a podváděno. 

To je skutečná politická soutěž, takhle se má pohybovat politické kyvadlo. Občané ve volbách buď vyjádří svou spokojenost a zvolí je znovu, nebo ne. Je na opozici, aby na jejich neplechy, podvody, zlodějiny a mafiánské způsoby upozorňovala. Copak jsme už úplně zapomněli, jak funguje parlamentní systém?

Já osobně na Kartágo kašlu, ostatně za všechno stejně můžou komunisti!

Autor: Ondřej Šebesta | pondělí 26.8.2019 7:00 | karma článku: 10,88 | přečteno: 285x
  • Další články autora

Ondřej Šebesta

Je možná koalice ANO a ODS?

22.4.2024 v 7:00 | Karma: 22,15

Ondřej Šebesta

Císařovy nové šaty

8.4.2024 v 7:00 | Karma: 15,92