Střepiny - poslední střípek objektivity TV Nova

Včerejší reportáž Michaely Nové, o státním dluhu a odborářských demonstracích, mě upřímně zaskočila. Byla totiž naprosto pravdivá, stručná, jasná, objektivní a trefná.

Osobně sleduji soukromé televize tipu Nova, Prima apod. velmi zřídka a na jejich zpravodajské relace jsem takřka alergický. Zprávy, ve kterých se více cení, jak to podáte, než co sdělujete, nejsou pro mě. Nepřesnosti plynoucí ne snad z nějakého přesvědčení, jako spíše z nevědomosti,dále kladení důrazu na zprávy nepodstatné a naopak opomíjení událostí důležitých, tj. klasický obraz soukromé televize.

Na druhou stranu, někdo možná více ocení akčního reportéra, který před kamerou vyvádí psí kusy, nebo ponurou atmosféru reportáže o tragické události, kterou umocňuje pečlivě vybraná dramatická melodie. Já mám ale raději fakta.

Střepiny svým osobitým způsobem fakta přináší. „České republice nezbývá než začít pořádně šetřit a škrtat - léčit pořádně bolavou kocovinu ze státního rozpočtového mejdanu minulých let. Pocítí ji všichni.“ Udržet pozornost průměrného diváka TV nova, který rozhodně netouží být vzděláván, ale spíše se jen příjemnou formou dozvědět něco nového, není lehké. Formát Střepiny, jak vidno na sledovanosti, tyto dvě nádoby dokonale spojuje.

Michaela Nová byla včera ve své reportáži dokonale přímá. Málokterý reportér by měl odvahu takto zpochybnit stávku tisíců svých potenciálních diváků, nebo označit naplno a bez okolků hlavní viníky zadlužení. ŠPIDLOVO: „Zdroje jsou“, ŠKROMACHOVO: „V zadlužení nevidím žádný velký problém“ nebo PAROUBKOVY dluhy, které se nesplácí, to je prostě legendární socialistická elita, která rozpustila stovky miliard z privatizací v běžném provozu státu a vytvořila v letech stabilních a bezkrizových takový deficit, na který doplácíme každý rok pěkných 80 miliard jen na úrocích.

Michaele patří za tento počin velký dík, čtenářům mohu jen doporučit shlédnout reportáž na nováckém webu, určitě tam někde bude odkaz.

 

Autor: Ondřej Kašák | pondělí 27.9.2010 16:00 | karma článku: 45,65 | přečteno: 14642x