Paroubek pokořen studenty aneb upocený úprk

ČSSD měníc styl své kampaně činí, co slíbila. „Jde nám o životy našich spoluobčanů, proto konec opíjení, půjdeme do fabrik a škol, tam nás uvidí rádi!“ Uoops Jiří Paroubku, rádi uvidí?

Jiří Paroubek si asi zapomněl zadat sociologický průzkum, jaké podpory se těší u mladé generace. Nebo si jej zadal a má statečné srdce? Už jste četli článek pana redaktora Artura Janouška o návštěvě hlavy ČSSD na Ústecké univerzitě? Myslíte, že vládla „dobrá meetingová nálada“? Kdepak, studenti se nedali a svými dotazy přiváděli předsedu k šílenství. Jiří Paroubek to prostě neustál a svými urážkami naopak vyvolal náladu spíše bojovou. Jíří asi vynechal konzultaci s nějakým expertem, který by mu poradil, co si může a co nemůže k „obyčejným“ studentům, kteří (někteří) navíc přišli jak od táboráku, dovolit.

Z vlastní zkušenosti vím, že přednášky známých osobností (politiků, ekonomů, vědců) jsou u studentů velmi oblíbené a auly, jinak zející prázdnotou, bývají v těchto chvílích našlápnuty k prasknutí. Sám jsem několik takových přínosných přednášek vyslechl a musím říci, vždy jsem si odnesl něco pozitivního. Nikdy, ale opravdu nikdy si žádný přednášející politik nedovolit přímou politickou agitaci své strany či svého programu. Ještě do dnes jsem byl přesvědčen, že je taková agitace na akademické půdě zákonem zakázána, nebo alespoň určitou dohodou s akademiky potlačena.

Ať je to tak, či onak, výsledek je stejný. Pokud existuje podobná dohoda, Jiří Paroubek dohody přeci nedodržuje. A pokud platí takový zákon, tak i když jsme si rovni, někteří jsou si přeci rovnější a ČSSD si zákony vykládá dle libosti, či spíše potřeby. Ani nemusíme moc vzpomínat. Výhružky hejtmanů a jejich politický tlak na školy, účastnící se studentských voleb, odůvodněný právě zákazem politické agitace, máme všichni v živé paměti. Nyní ale ČSSD předvedla další z mnoha názorových salt a zveřejnění výsledků přímo vyžaduje, nejlépe ihned. Aby ne, když soudruh předseda agituje po univerzitách, teď už agitace nevadí ba naopak.

Chtěl bych poděkovat všem studentům, kteří mají svou hlavu, zajímají se o věci veřejné (ne nutně stranu) a svým aktivním přístupem oslabují české komunisty a oranžové komunisty light. Když vidím, jak hrstka studentů totálně rozebere nejlepšího řečníka všech dob, nemám obavy o budoucnost této země. Nevím jak vy, ale já už přišel na to, kde a jak použiji volební lístek ČSSD.

 

Autor: Ondřej Kašák | čtvrtek 13.5.2010 15:25 | karma článku: 42,06 | přečteno: 3714x