ČSSD okrádá náš stát, víc než si myslíte

Strana, která se staví do role ochránce chudých a nemohoucích. Strana, která pobírá stomilionové příspěvky od státu. Nenasytná strana, která stále nemá dost na připitomělé oranžové billboardy, nás okrádá.

ČTK

Líná huba holé neštěstí u Pocheho jisto jistě neplatí. Ba naopak. Pár špatně volených slov a několik zbytečných detailů v telefonickém rozhovoru s novinářem možná ukončila slibně rozjetou kariéru tohoto komunálního politika se slušným tokem příjmu z dozorčí činnosti (1,7mil ročně)

Kauza Miroslava Pocheho, který daroval své straně 200 tisíc, aniž by je řádně zdanil, k mému překvapení velmi rychle vyšuměla. Chápu, že nějaký Poche je fakt malá ryba, ale tady jde přeci hlavně o to, že tento člověk prozradil zavedený systém, kterým ČSSD, kdo ví jak dlouho, okrádá náš stát. Poche, podle některých spolustraníků inteligencí neoplývající politik, představuje jen nepatrnou část skládanky, prostě nic, co by mělo znamenat neustálou pozornost medií.

ČSSD se omluvila za to, že má ve svých řadách lumpa, který ve svém mozku vyprodukoval „zcela nový a jedinečný“ způsob, jak obejít zákon. Copak nás mají za národ idiotů? Opravdu si tu někdo myslí, že se to neděje stále a dost možná ve všech stranách? Museli bychom být grandiózně naivní, abychom přistoupili na socdem hru o trestání straníka Pocheho za porušení (obcházení) zákona. M. Poche byl sice donucen opustit všechny své dosavadní politické funkce, ale nikoliv pro svůj čin, ale proto, že to na sebe i na celou ČSSD nechtíc „prásknul“. Dobrá taktika socdem a přispěchání se slibem o navrácení peněz opravdu budí dojem malého lapsusu jednoho člověka. Kauza je tak rychle smetena ze stolu, nikdo se v ní nebude rýpat a jedeme dál.

Stejně jako mě poněkud zklamala média pojetím kauzy jako selhání ani ne tak slavného, jako spíš nechvalně známého jedince, stejně tak mě doufám nezklamou orgány činné v trestním řízení a adekvátně tuto kauzu prošetří.

Také by bylo velmi příznačné svolat tiskovku a žádat odstoupení celého vedení ČSSD. Zkrátka přesně podle gusta a obvyklých požadavků této strany proti svým protivníkům.

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Ondřej Kašák | pondělí 11.10.2010 16:15 | karma článku: 35,90 | přečteno: 2840x