Dědo, schovej Ladu, Green Deal je tu!

Zastánci parních lokomotiv a koňského spřežení se posunuli do 20. století a prosazují automobily na fosilní paliva. No bravo, tleskám, jen kdyby nebylo 21. století.

Zastánci parních lokomotiv a koňského spřežení se posunuli do 20. století a prosazují automobily na fosilní paliva. No bravo, tleskám, jen kdyby nebylo 21. století a náš státeček nebyl závislý na automobilovým průmyslu! Jak k chceme vybudovat sebevědomí a ekonomicky silný stát typu Švýcarsko, Dánsko, Finsko, když trváme na stávající podobě aut, k čemu nám budou nechtěná těžítka na fosilní paliva? Komu je prodáme? Proberte se, svět se změnil, tenhle kůň patří do salámu!

Elektromobily dneska ujedou i přes 1000 km na jedno nabití, baterie jsou menší, vydrží déle, stoupá procento recyklovatelnosti, nabíjení je čím dál kratší, rozvíjí se i jiné alternativy jako auta na vodík, čpavek, syntetická paliva a cena elektroaut klesá (kouzlo velkovýroby).

 

"Bububu" strašák Green Deal je tu!

Politici rádi straší Zelenou dohodou (Green Deal), prý se zakážou auta na fosilní paliva a svět se zhroutí. Kdy už jsme tohle slyšeli? Dřív strašili koncem žárovek či vysavačů, ale dál se svítí a vysává. Dokonce i po roce 2035 tu budou prdět fosilní voježděné krámy, protože některé unijní státy si vymohli celoevropskou výjimku, ale snad alespoň budou předělané na syntetická paliva.

Taková odbočka pro lidi, kteří nemají ekonomické vzdělání ani na úrovni základní školy, dnešní malovýrobní cena syntetických paliv nebude stejná, jako ta velkovýrobní po roce 2035, ta bude nižší v řádu desítek procent. A mimochodem, výhody Zelené dohody pochopil i šéf ANO, Babiš, za jehož vlády byl Green Deal bez keců přijat. Jo, na sockách vám tvrdí něco jiného, já vím. Co vám mám k tomu říci, váš guru je prostě ulhanej a často dělá něco jiného než říká. Sorry jako.

 

Jedna ruka netleská neb k asfaltu je lepená

A protože vás znám, čtenáři, a čekám, že tu někdo vytáhne přilepování k silnici a ničení obrazů. Ne, nejsem jako Gréta, ani nejsem zastánce Poslední generace a jiných individuí s technofobními sklony, podpalující auta a terorizující okolí. Tohle je parketa neoluddismu - nástupců hnutí luddistů, kteří dříve ničili výrobní stroje ze strachu o práci, jen motivace pro strach zezelenala. Jsou to svým způsobem zelení konzervativci :P

Já svět vidím růžověji a liberálněji, jsem zastáncem vědeckého poznání, zajímám se o nové objevy. Vnímám pokrok v recyklaci, ve výrobě, v technice. V enviromentálních otázkách fandím chytrým mozkům, nikoliv strachu a teroru.

 

Osvěta osvobozuje!

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Ondřej Flégl | středa 6.9.2023 9:30 | karma článku: 19,91 | přečteno: 5467x