Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

O koronaviru a korunyvíru

I když se u nás dělají proti letošní údernější chřipce pokrokovější opatření než v ostatních státech EU, myšleno mimo Itálii, je ekonomický propad vyšší u nás, než u nich. Čas ukáže, kde bylo správnější řešení.

Jsou asi dvě varianty vypořádání se s touto nemocí, ta z Tchaj-wanu je založena na dokonalém izolování jednotlivců a ta z Velké Británie naopak ji nechává volný průběh jak se to v podstatě děje u všech ostatních jarních chřipek a rým. Která bude lepší, dnes nikdo není schopen potvrdit. Než nastanou velká tepla a údajně tato letošní chřipka ztratí svou schopnost se bezúhonně pohybovat vzduchem, může i v tom Tchaj-wanu si prosadit svou roli a ve skutečnosti sice pomalu, ale jistě nakonec si svůj počet obětí obsadí. Já si myslím, že každý z nás se dotkne šance být nakažen, jen naše schopnost určí vítězství našeho těla nad touto variantou rýmy, či chřipky, ostatně tak to probíhá v každém jarním období. Tento dojem mají experti z Velké Británie a v podstatě by se ani nebránily nechat všemu běžný průběh. Pravděpodobně si tato nemoc vyžádá své oběti sice ve větším počtu než v jiných letech, ale zabránit se jejímu průniku ke každému jednotlivci se tak jako tak zabránit v dnešním zalidněném a na až přehnanou hygienu navyklém prostředí nedá.

Je dobré si zmapovat, kde se tato nemoc dostává do popředí a kde nemá takovou šanci. Jak je třeba možné, že vládla Číně a vládne dnes vyspělé Evropě, ale nemá takové šance v Africe, Indii, Jižní Americe a východní Evropě, především Rusku. Nejsrozumitelnější se mi jeví srovnání Indie a Číny, kde rozdíl v počtu nemocných koronavirem lze vyjádřit násobkem tisíckrát. Skoro stejně velká území, počet obyvatel podobný, navíc sousedé a tak velký rozdíl v počtu nakažených. Určitě každý z nás viděl ve filmech, jak se Indové koupají v řekách, které jsou v podstatě stokami všeho. Určitě každý z nás slyšel, jak se z této krásné a zajímavé země vracejí naši odvážlivci s nějakou tou nemocí a slyší přísahu, že již nikdy tam nepojedou. A ejhle, oni tito každodenně nemocemi ohrožení Indové jsou na tom lépe, než třeba Italové a určitě kvalitní, skoro desinfikovanou vodou omývaní západní Evropané a podobně tuto domněnku lze použít u Afričanů. Evropané jsou navyklí na hygienu a neprodělají takové množství nemocí jako Indové a Afričani, jejichž těla mají v sobě vypracovaný systém vypořádávání se s jakýmikoli viry a bacily. Nepřehánějí to s hygienou a prodělávají ve svém životě několikanásobně více bojů s infekcemi než je to u až přehnaně čistotných Evropanů. Nějaká nová nákaza jejich nacvičený imunitní systém nemůže rozhodit.

Je zajímavé sledovat také oblíbené svalování viny všech nemocí na kouření. Zatím se oficiálně v ČT toho moc neobjevilo, ale v článcích na internetu se přece jen dá něco najít. Představu, že to ten vir při průchodu rozpálenou cigaretou může přežít snad ani nejde nikomu vnucovat. Navíc uchycení se k další reprodukci, ne-li dokonce proniknutí jedovatou zahleněnou sliznicí a usadit se v nějaké té buňce je také těžko prosaditelné. Věřím tomu, že viník, který vyrobil tuto novou variantu RNA viru se sluneční korónou, je nebo byl kuřák a pravda tak nakonec vyjde najevo. Ona se totiž a to je všeobecně známo, taková virová nemoc dá až trestuhodně jednoduše vyvinout, ne-li vyrobit a rozšířit.

Závěrem k úvodnímu údivu, jak je možné, že u nás, kde se skutečně obratně a správně udělaly velice rázná opatření oproti ostatním zemím v EU, se měna vůči těmto zemím propadla na nejnižší hodnotu naší existence v EU? Jaká nás čeká při každé chybě EU budoucnost? Dalo by se uvažovat různě, výsledek by byl však vždy v dnešní podobě. Nerad bych dostal doživotí a tak to nechám na uvažování každého jednotlivce.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Oldřich Šrámek | středa 18.3.2020 15:54 | karma článku: 4,79 | přečteno: 160x
  • Další články autora

Oldřich Šrámek

Covid

Covid-19 má u mladých lidí 99,998% možnost samovolného uzdravení (u starších je to procento 99,7%) a mnozí ani neví, že ji měli, to jsou data z CDC (Centrum pro kontrolu a prevenci je národním institutem USA pro veřejné zdraví).

22.11.2021 v 19:21 | Karma: 20,47 | Přečteno: 494x | Diskuse| Politika

Oldřich Šrámek

Covid u nás a ve světě

Jestli si někdo myslí, že naše planeta zpomalila současnou virovou nemocí výrazně růst počtu obyvatel, je na omylu. Přibylo za minulý rok 36 milionů lidí, z toho na covid zemřelo 3,79 milionů.

13.6.2021 v 16:30 | Karma: 9,51 | Přečteno: 390x | Diskuse| Společnost

Oldřich Šrámek

Covid změní svět

Svět si nechce připustit existenci běžné pandemie a dělá takové závěry, které jej strhnou k poklesu vývoje. Dobře mu tak, svým vývojem byl až příliš namyšlený.

21.5.2021 v 5:56 | Karma: 11,67 | Přečteno: 245x | Diskuse| Ostatní

Oldřich Šrámek

Umírání i randění bude zakázáno

Návštěvy příbuzných povoleny jen v případě nezbytných potřeb a nutné péče, z toho plyne, že nepříbuzným randícím osobám je zakázáno se scházet a očkování bude napříště podmínkou pro svobodu pohybu.

28.2.2021 v 15:03 | Karma: 10,61 | Přečteno: 300x | Politika

Oldřich Šrámek

Koronavirus

Lockdown je dočasný požadavek, aby lidé zůstali doma z důvodu zabránit epidemii, jde vlastně o zákaz volného pohybu osob. Přibrzdí se ekonomika a společnost přibrzdí svůj rozvoj, lidem se dovolí jen rodinné kontakty a to vše pod

10.2.2021 v 8:41 | Karma: 15,86 | Přečteno: 379x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Královna fetiše rozdráždila Ameriku. Její fotografce se klaní i feministky

22. května 2024

Seriál „Nejkrásnější fotografka“ či „nejlepší pin-up fotografka na světě“. Taková čestná přízviska si...

„Krok ke třetí světové.“ Ukrajinci zasáhli klíčovou ruskou radarovou stanici

25. května 2024  12:55

Ukrajinská armáda zřejmě tento týden zasáhla významnou ruskou radarovou stanici, která je součástí...

Turek: Z Nerudové mi bývá špatně, o hlasy komoušů a progresivistů nestojím

24. května 2024

Bývalý automobilový závodník a lídr Přísahy s Motoristy Filip Turek patří mezi černé koně...

Česko explodovalo zlatou hokejovou radostí, fanoušci v Praze kolabovali

26. května 2024  11:40,  aktualizováno  23:29

Česko v neděli zažilo hokejový svátek. Fanoušci vyrazili sledovat finále mistrovství světa na...

Pavel se zranil na motorce. V nemocnici na pozorování zůstane několik dní

23. května 2024  20:03,  aktualizováno  22:32

Prezident Petr Pavel se zranil při jízdě na motorce. Zranění nejsou vážná, ale vyžádají si...

V Gaze se 70 procent pomoci z moře ukradlo. Hamásu se „odklánění“ hodí

29. května 2024

Premium Plán amerického prezidenta Joea Bidena nakrmit Gazu pomocí plovoucích přístavů dostal ránu...

Poslední šance dostat dítě na tábor. Co se letos mění a kde ještě hledat místo

29. května 2024

Premium Čarodějnickými hábity, klobouky a nezbytnými hůlkami se děti z Teplic na rozdíl od filmového...

Rusko je agresor, připustil lídr SPD Mach. Chce zrušit Green Deal

29. května 2024

Stanovuje si troufalý cíl zrušit Green Deal, zpochybňuje závazek přijmout euro a připouští, že...

Fackují ho, kopou, ničí mu foťáky. Ale stařičký král paparazzi stále fotí

29. května 2024

Seriál Jedenáctkrát mu zlomili žebra, jednou ho pobodali, sto osmdesátkrát byl v nemocnici. Naposledy...

  • Počet článků 152
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1010x
Sem tam jsou některé skutečnosti v rozporu se selským rozumem a je dobré hledat někoho, kdo má stejný názor.

Seznam rubrik