Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Nemusí být všechno tak jednoznačné

  Některé nemoci se dají vyléčit, jiné záhadně bují. Lidstvo prý otepluje naši planetu a Slunce v tom hraje jen podružnou roli.

Kuřáci záměrně snižují věk pro odchod do důchodu, protože snižují průměrnou délku života a tím nedávají šanci zvýšit věk odchodu do důchodu. Naši zákonodárci právě nyní tyto tři záležitosti odborně řeší.

Po narození se každý náš občánek bude očkovat látkou proti všemožným nemocem, kdo nebude souhlasit, zaplatí pokutu a vyloučí se ze společnosti. Po přečtení několika knih zabývajících se touto problematikou ale může každý člověk zapochybovat, zda je to správné nařízení. Uvedu jen několik málo úvah k tomuto tématu. Zamyslel se vůbec někdo nad tím, proč se dnes snižuje imunita a množí alergie, astmata, rakoviny, chřipky a neplodnost mužů ve vyspělých státech? Není to právě tím, že se děti hned po narození očkují Bůhví čím? Všude se dočteme, že žádný dlouhodobý průzkum vlivu očkování nebyl proveden. Není prý čas, stálo by to peníze a dokonce by se i pravděpodobně ohrozil již investovaný podnikatelský záměr. Když vším možným naočkovaný člověk z vyspělého státu přijede do státu nevyspělého, vždy něco chytí. Zajímavé je, že tam lidé žijí s těmito pro nás smrtelnými nemocemi v symbióze. Náš imunitní systém nedostal v mládí šanci si řádně nastartovat imunitu nějakou závažnější nemocí, vlastně zahálel. Možná bylo dříve dobré si projít nějakou nebezpečnou nemocí a mít připravenější vyburcovaný imunitní systém. Snad by se vyplatilo víc se zaměřit na léčení té které nemoci až v okamžiku jejího napadení člověka, přece jenom se dnešní lékařská věda v něčem dokázala dostat dál a dokázala by tyto situace řešit lépe než dříve. Vzrůst uvedených „moderních“ nemocí nasvědčuje tomu, že na této domněnce něco je, v rozvojových zemích totiž alergie a neplodnost mužů není tak rozšířená. „Evropu v blízké budoucnosti ani dovoz plodných mužů nezachrání.“

Ze všech stran je slyšet, že si za celkové oteplování planety můžeme sami. To, že na oteplování může mít vliv i Slunce a cyklické snižování zemského magnetismu, si nikdo nedovolí upozornit. Náš velký ohřívač a osvětlovač nemá konstantní příkon a vlastně si dělá, co chce, to snad nepopírá nikdo. Na skalnatých masivech se zjistilo, že polarita zemského magnetismu se několikrát otočila. Zjistilo se to jednoduše, v různých dobách se zmagnetovatelné částečky hornin polarizovaly vždy doslova opačně, jednou k jihu, později k severu, hornina si totiž uchová tu magnetizaci, kterou má při tuhnutí. Za posledních 45 milionů let se to stalo více než 150krát. Okamžik přepólování se velmi rychle blíží a již nyní je prokazatelný zrychlený úbytek zemského magnetismu na jižní polokouli na hodnotu sotva poloviční. Magnetické pole vzniká v důsledku tzv. dynamového jevu zemského jádra. Magnetické pole Země je důležité nejen k orientaci kompasů, ale také jako ochrana před rychlými nabitými částicemi, které jsou součástí slunečního větru přicházejícího ze Slunce. Navíc je potřebné konstatovat, že zemský magnetismus stále slábne a za delší dobu zcela vymizí, protože zemské jádro se jednou zastaví a pak nás proti slunečnímu záření neochrání vůbec nic. Například kosmonaut, který vystoupí do volného prostoru ozářeného Sluncem, je ohříván na teplotu 120 °C, vlastně jako by byl v papiňáku a ani nulový výskyt zlého CO2 a freonu mu nepomůže. Tyto skutečnosti zvyšují teplotu na Zemi zřejmě víc než naše mravenčí snažení ji oteplit. Až dojdou zásoby uhlí a nafty, snad bude možné dokonce zauvažovat o odclonění zemského magnetismu a vytvoření lokální malé umělé ozónové díry pro výkonné pozemské (nebo na oceánech umístěné) solární panely.

Kouření na jedné straně zkracuje život lidí, na druhé straně přináší státu na daních stále větší příjem. Ročně daně na tabákové výrobky přinesou státní kase přes 60 miliard, navíc kuřáci 10 až 15 let nepobírají důchod, protože se údajně o tolik roků méně dožívají. Řečem o tom, že na léčbu kuřáků ani tyto miliardy nestačí, může věřit jen člověk bez vlastního názoru.  Jistě každý odpozoroval, že jsou léčeni i nekuřáci, protože jsou také nemocní. Rozdíl je jen v tom, že jsou léčeni později, poté co si užili proti kuřákům delší dobu důchodu. Odvody daní z tabákových výrobků jsou tak důležité, že ministr financí ospravedlňuje snížený výběr daní právě menším nákupem cigaret lidmi, kteří se předzásobili před plánovaným zdražením. Aby, se v budoucnosti tak důležitý příjem zharmonizoval, připravuje se uzákonění předzásobení na pouhé 3 měsíce. Administrativně se zajistí, že výrobci a prodejci budou mít každého čtvrtroku čerstvě zdražené krabičky cigaret s označením s nově zvýšenou daní. Pokrok nelze zastavit a jistě se po osvědčení tato metoda uplatní i u jiných prodávaných výrobků. Přitom o efektivním výběru daní v ČR lze pochybovat, podíl nákladů na správu daní u nás totiž činí 2,5 %, v Británii 1,1 % a v USA jen 0,5 %. Správa daní u nás zaměstnává až 2,5krát více úředníků, než je průměr ve světě. Ryze teoreticky lze kuřákům zalívat pouze to, že celkově snižují průměrnou délku života, která je dnes u žen 81 let a u mužů 75 let. Kdyby se tedy asi oněch 29 % kuřáků odnaučilo kouřit, průměrný věk by se zvýšil o 4,35 let a o ty roky by se mělo jít samozřejmě později do důchodu, tedy ne v 71, ale v 75 letech. Po zákazu kouření v restauracích se tento sen nekuřáků určitě o nějaký ten rok přiblíží. Všechno nemusí být ale stoprocentně pravdou, protože například v Japonsku kouří 40 % mužů a dožívají se nejvyššího věku na světě.  Komu a čemu potom vlastně věřit?

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Oldřich Šrámek | středa 6.5.2015 16:06 | karma článku: 9,22 | přečteno: 283x
  • Další články autora

Oldřich Šrámek

Covid

Covid-19 má u mladých lidí 99,998% možnost samovolného uzdravení (u starších je to procento 99,7%) a mnozí ani neví, že ji měli, to jsou data z CDC (Centrum pro kontrolu a prevenci je národním institutem USA pro veřejné zdraví).

22.11.2021 v 19:21 | Karma: 20,47 | Přečteno: 494x | Diskuse| Politika

Oldřich Šrámek

Covid u nás a ve světě

Jestli si někdo myslí, že naše planeta zpomalila současnou virovou nemocí výrazně růst počtu obyvatel, je na omylu. Přibylo za minulý rok 36 milionů lidí, z toho na covid zemřelo 3,79 milionů.

13.6.2021 v 16:30 | Karma: 9,51 | Přečteno: 390x | Diskuse| Společnost

Oldřich Šrámek

Covid změní svět

Svět si nechce připustit existenci běžné pandemie a dělá takové závěry, které jej strhnou k poklesu vývoje. Dobře mu tak, svým vývojem byl až příliš namyšlený.

21.5.2021 v 5:56 | Karma: 11,67 | Přečteno: 245x | Diskuse| Ostatní

Oldřich Šrámek

Umírání i randění bude zakázáno

Návštěvy příbuzných povoleny jen v případě nezbytných potřeb a nutné péče, z toho plyne, že nepříbuzným randícím osobám je zakázáno se scházet a očkování bude napříště podmínkou pro svobodu pohybu.

28.2.2021 v 15:03 | Karma: 10,61 | Přečteno: 300x | Politika

Oldřich Šrámek

Koronavirus

Lockdown je dočasný požadavek, aby lidé zůstali doma z důvodu zabránit epidemii, jde vlastně o zákaz volného pohybu osob. Přibrzdí se ekonomika a společnost přibrzdí svůj rozvoj, lidem se dovolí jen rodinné kontakty a to vše pod

10.2.2021 v 8:41 | Karma: 15,86 | Přečteno: 379x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Drahé a rezavé, řeší Ukrajinci zbraně z Česka. Ani nezaplatili, brání se firma

18. května 2024  12:02

Premium České zbrojařské firmy patří dlouhou dobu mezi klíčové dodavatele pro ukrajinskou armádu i tamní...

Fica čekají nejtěžší hodiny, od smrti ho dělily centimetry, řekl Pellegrini

16. května 2024  8:42,  aktualizováno  15:38

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale nadále vážný, řekl po...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Veselý se omluvil za urážku Vášáryové. „Reagoval jsem neadekvátně,“ řekl

22. května 2024  9:41

„Milá slavná Vášáryová, ty spodino, já Ti ze srdce přeju, aby Ti mráz roztrhnul p*del. Já jsem si...

Poslanci rozhodují o zkrácení doby oddlužení z pěti let na tři roky

22. května 2024  5:55,  aktualizováno  9:39

Přímý přenos Zkrácení doby oddlužení z nynějších pěti let na tři roky pro všechny dlužníky schvalují poslanci....

Na Rychnovsku se střetl vlak s autem, tragickou nehodu nepřežili dva lidé

21. května 2024  18:15,  aktualizováno  22.5 9:26

Při dopravní nehodě auta s vlakem v Čermné nad Orlicí na Rychnovsku zemřeli v úterý dva lidé. Na...

„Neviděli jsme od něj nic než dobro.“ Írán se loučí s Raísím, hrozí Izraeli

22. května 2024  8:57

Íránský duchovní vůdce ajatolláh Alí Chameneí zahájil ráno za účasti desítek tisíc lidí smuteční...

Pracující důchodce skončil po nehodě bez příjmů. Účty poplatil díky životnímu pojištění
Pracující důchodce skončil po nehodě bez příjmů. Účty poplatil díky životnímu pojištění

Spousta důchodců si dnes přivydělává, aby zvládli zaplatit stále rostoucí výdaje a nemuseli se spoléhat na pomoc svých blízkých. Podobně tomu bylo...

  • Počet článků 152
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1010x
Sem tam jsou některé skutečnosti v rozporu se selským rozumem a je dobré hledat někoho, kdo má stejný názor.

Seznam rubrik